Det danske magasin i Spanien
Fem cool steder i Barcelona

Barcelona er med sine 1,6 mio. borgere Spaniens anden største by mål på indbyggertal. Den pulserende storby er hovedstad i regionen Catalonien. Barcelona er i dag anerkendt som en global by for sin kulturelle, økonomiske, kommercielle og ikke mindst turistmæssige betydning. Hvert år rejser millioner af turister til byen for at opleve dens levende byliv, kulturhistorie og skønne beliggenhed ud mod Middelhavet. Med sine mangeartede kvarterer og bydele er Barcelona hjemsted for kunst og kultur i mange forskellige stilarter, og byen byder også på både traditionel, catalansk mad på autentiske tapasbarer, ligesom mere moderne, nytænkende køkkener spirer frem.
Barcelona kan med andre ord lidt af det hele, og der er derfor god grund til at planlægge et besøg i byen, hvor du kan nyde godt af både solrig middelhavscharme og strand, samt urban stemning og byliv. Du får her fem forslag til oplevelser, som du ikke må være foruden på dit næste besøg i Barcelona.

Oplev Barcelonas fascinerende bydele

Tag turen til fods gennem Barcelonas pulserende byliv og oplev de forskellige bydele og kvarterer på egen hånd. Barcelona er inddelt i ti distrikter, hvoraf det vigtigste er Ciutat Vella, som med bydelene El Raval, Barri Gótic, El Born og Barceloneta udgør storbyens historiske centrum. El Raval ligger vest for Barcelonas berømte gågade, La Rambla. Det er i denne bydel, La Boquería, Barcelonas største og mest imponerende marked, ligger. Her finder du boder med et stort udvalg af friske råvarer og ’pasteles’ samt tapasbarer liggende side om side i én stor farve- og sanseeksplosion. På den anden side af La Rambla ligger Barri Gótic. Den gotiske arkitektur her har givet navn til bydelen, som er Barcelonas ældste. Det er også her, både Barcelonas rådhus og Cataloniens regeringsbygning ligger og dermed giver bydelen dens rolle som Spaniens vigtigste magtcentrum uden for Madrid. Barri Gótic afløses af bydelen El Born mod nordøst. Et kvarter, som på mange måder minder om Barri Gótic med dets mange, ældre bygninger og smalle, labyrintiske gader. Bydelen er rig på kulturhistorie, og det har smittet af på den afslappede boheme-stemning, som kan opleves her. Neden for El Born ligger Barceloneta, som med sin sandstrand, der er kåret til verdens bedste by-strand, ligger ud mod Middelhavet.

Morgenmad på det hippe Flax and Kale

Start dagen med lækker, sund morgenmad på det hippe Flax and Kale i El Raval. Under mottoet ”spis bedre, bliv gladere, lev længere”, serverer Flax and Kale sund morgenmad i kategorien ’flexitarisme’. En international trend inspireret af vegetarisme, der i stor stil også har bredt sig til Barcelona. 80 procent af retterne på Flax and Kale er således plantebaserede, glutenfri og kategoriseret som raw-food. Men selvom alle retter på menukortet er udviklede under hensyntagen til ernæringsværdien i måltidet, er det på ingen måde en kedelig oplevelse.
I industrielle lokaler indrettet med højt til loftet, rå vægge og de gode råvarer i fokus, byder Flax and Kale dig inden for til en fantastisk start på dagen. Lørdag og søndag bliver hverdagsmorgenmaden opgraderet til en weekendbrunch, og særligt deres avokado-toast, blåbærpandekager og hjemmelavede kokosyoghurt toppet med granola og frugt er værd at prøve. Hertil kan du vælge en af deres koldpressede juicevarianter for at kickstarte dagen med et skud vitaminer. Flax and Kale er stedet, hvor sund og bæredygtig mad forenes til en velsmagende, gastronomisk oplevelse.

Nyd udsigten fra Búnquers del Carmel

Fra Búnquers del Carmel er der en storslået udsigt over Barcelona. Fra toppen af den 262 meter høje bakke, Turó de la Rovira, i Horta-Guinardó-distriktet kan du nyde et 360-graders view over byen, som er svær at finde lignende noget andet sted.
Under den spanske borgerkrig fungerede stedet som en del af Barcelonas forsvar. Herfra forsvarede et antiluftskytsbatteri nemlig byen mod luftangreb. I dag er resterne af Búnquers del Carmel udnævnt til en af Barcelonas kulturarv, og det udgør et helt unikt byrum for både historieinteresserede og for dig, der bare gerne vil nyde en spektakulær udsigt.
Du kommer nemmest hertil ved at tage bus 24 fra Parc Güell ad Ctra. del Carmel til
stoppestedet Doctor Bové-Gran Vista. Herfra kan du gå resten af vejen via et stisystem til udkigspunktet. Det anbefales også at lægge mærke til udsigten på vejen dertil, som byder på kig til et autentisk Barcelona-kvarter.

Spis tapas hos Casa Lolea

I bydelen El Born finder du Casa Lolea. Et lille sted, der ikke ser ud af ret meget udefra. Men så snart du træder ind af døren, mærker du den afslappede, hyggelige atmosfære, der er kendetegnet for bydelen. Casa Lolea har til huse i de gamle fabrikslokaler, hvor sangríaen af samme navn tidligere blev produceret. Casa Lolea er rustikt indrettet, som var det stadig en sangría-fabrik, og fungerer som en lille taberna, hvor der serveres en nytænkning af den traditionelle tapas – selvfølgelig med en af Casa Loleas egne sangría-varianter til.
Prøv stedets udgave af de traditionelle ’patatas bravas’ og ’montaditos’ med chorizo eller ’cecina de León’, som siges at være Spaniens bedste tørrede oksekød. Også tuntatar med appelsin og mandler kan varmt anbefales. Alle tapas serveres på rød-hvide, prikkede emaljetallerkener i bedste Casa Lolea-stil. Hertil kan anbefales sangríaen Lolea N°2 lavet på hvidvin, appelsin- og citronsaft og vanilje. Du går ikke skuffet derfra!

Slut dagen af med en drink på Ocaña

Når mørket falder på, og dagen er ved at være omme, lokker lysskiltene fra Ocaña i det ene hjørne af Plaça Reial i Barri Gótic. Pladsen har længe været centrum for det romantiske, alternative Barcelona, og denne særlige stemning har Ocaña videreført gennem sin gennemførte indretning. Stedet, der har fået sit navn efter en kunstner, der engang boede på Plaça Reial, omfavner 1850ernes elegante arkitektur kombineret med rå vægge, upolerede træmøbler, lysekroner, stole fra ’60erne og nutidig kunst. Ocaña er essensen af romantik og stilet undergrundsstemning.
Ocañas terrasse er det perfekte sted at slutte en lang dag som turist i Barcelona af. Bestil en lækker, forfriskende drink fra baren, Apotheke, indenfor, som har fået sit navn for at være et laboratorium for sanseoplevelser, og nyd den, mens dagens mange indtryk synker ind. Drinkmenuen byder på klassiske cocktails, der er frisket op med et moderne twist ved at anvende ingredienser, der ikke før er set. Fra terrassen er der udsyn til hele Plaça Reial, der som et åbent rum fint oplyst af lygtepæle designet af Antoni Gaudí, bryder med de ellers smalle gader i det historiske centrum.
Af Marie Louise Senten Rahbek Fotos af Tobias Larsen Ravn

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.