Det danske magasin i Spanien
Et særligt eventyr på 62 dage

Et særligt eventyr på 62 dage

IMG 20160702 153852

”At rejse er at leve,” sagde en vis Hr. Andersen engang. En mand af eventyr. Nu skal vi møde den kvindelige pendant til fænomenet ’en eventyrer’.

Elisabeth Waagensen skal i 62 dage gå, hvad der svarer til 1300 km fra Málaga til Santiago de Compostela. En særlig pilgrimstur, der bliver gået i ét stræk hele vejen fra Málaga af en kvinde, der går alene og i meget varmt vejr.
Efter længe at have været fascineret af konceptet og idéen om at gå Caminoen, besluttede den 33-årige læge- og sundhedscoach sig for at træne op til turen.

– Jeg går turen primært som en fejring af min eventyrlyst og hang til at rejse. Det er dog også en kæmpe personlig udfordring og en mulighed for at bevise over for mig selv, at jeg er i stand til at udforske og opleve verden præcis, som jeg drømmer om at gøre det.

Vokset op som eventyrer
I en stor del af sin barndom er Elisabeth Waagensen opvokset i England, og hendes forældre har boet i fem forskellige lande de sidste 20 år. Hun gik på kostskole og har taget en international studentereksamen og føler sig mere som europærer eller verdensborger end tilhørende et specifikt land.

– Jeg trives virkelig, når jeg rejser. Det at rejse eller tage på små lokale eventyr, gør mig allermest glad. Jeg bliver spændt og rolig på samme tid. Jeg får nye indtryk og udvidet min horisont og medmenneskelighed. Jeg kan mærke den nye friske begejstring og energi suse rundt i min krop. At rejse er simpelthen det bedste, jeg ved, siger Elisabeth Waagensen.

Tidligere på sommeren blev det til en tur til Grønland, som Elisabeth Waagensen sammenligner lidt med det at gå Caminoen.

– Når det drejer sig om sådan nogle store ture, som både Grønland og i særdeleshed Caminoen er, så kombineres to af mine yndlingsting. Nemlig at rejse og det organisatoriske arbejde. Planlægningen, siger hun og fortsætter:
– Jeg elsker at få ting til at passe sammen og gå op. Jeg kan sidde i timevis og nørkle med planer og notesblokke for at mingelere den bedste løsning frem. Til Caminoen har planlægningsarbejdet og min sorte Moleskine-bog været lige så stor glæde at beskæftige mig med, som turen forhåbentlig bliver.

Et godt formålIMG 20160413 145636
For at gøre oplevelsen endnu bedre og give turen et ekstra element, har Elisabeth Waagensen valgt at samle penge ind til et godt formål. Hun har derfor registreret sig hos den engelske hjemmeside JustGiving, der administrerer, at alle midlerne føres direkte til hjælpeorganisationen.

– Jeg har valt at støtte Læger Uden Grænser/Medicins Sans Frontiers/Doctors Without Borders, der er en vigtig apolitisk organisation, som står mit hjerte og hjerne meget nær, slår hun fast.

For at støtte indsamlingen kan man gå ind på hjemmesiden www.elisabethwaagensen.com, og under ’about’-fanebladet vil man nederst på siden finde en sort knap, der fører en videre til hendes JustGiving-side. Eller kan man gå direkte ind på www.justgiving.com/elisabeth-waagensen.

– Mest af alt glæder jeg mig til at blive udfordret. Både fysisk, men til tider også psykisk. Det lyder masochistisk at ville opsøge situationer, hvor jeg bliver presset til det yderste, men min erfaring har vist mig, at jeg “vokser” som menneske og må grave allerdybest efter min motivation og mine sande ønsker for, hvad jeg vil med mit liv, og hvilket slags menneske jeg ønsker at være. Det er en spændende rejse – både i det indre og i det ydre. Selvom jeg ikke er religiøs, tror jeg ikke, at oplevelsen kan undgå at gå hen og blive nærmest religiøs til tider, fordi min tro på mig selv og det gode og positive og mulige for en kvinde, der rejser alene, faktisk godt kan lade sig at gøre. Det skal det.

Elisabeth Waagensen startede den 23. august sin vandring fra Málaga mod Santiago de Compostela, hvori der undervejs er indlagt fem hviledage.

Af Nanna Lunnemann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.