Det danske magasin i Spanien
Muelle Uno samler kunsten under et tag

muelleUno

Málagas havnefront har fået et nyt kunstområde kaldet El Artsenal, som ligger ved siden af det berømte franske Pompidu-museum. Det består af to barer og ét stort rum dedikeret til alverdens kunstværker. Der er små skakborde, et læsehjørne, og en pige, som laver rastafarihår, hvis det skulle friste. Desuden afholdes der jazzkoncerter hver søndag, og på scenen optræder også reggaegrupper, rockmusikere og popkunstnere.

Ved indgangen holder Gin&Tonic-baren til omringet af små sofa-oaser og gigantlamper. Det er tidligt på formiddagen, og det mørke lokale ser umiddelbart tomt ud, men lad dig ikke bedrage, for det er fyldt med liv. Kunstværker af landskaber, forstørrede fotografier af ansigter med hvert sit unikke udtryk, skulpturer opstillet på søjler og en scene med roterende linedansere og Charlie Chaplin malet i baggrunden inviterer indenfor.
På den ene endevæg holder graffiti-malernes kunstværker til, og de 1700 m2, som er dedikeret til projektet, er et sandt mekka for kreative mennesker, som holder af nytænkning, fotografi, musik, dans eller mode.
Baren er lavet af en lokal kunstner og udfordrer opfattelsen af, hvordan en bar skal se ud, da store træskulpturer optager pladsen ved siden af de drikkende gæster. Den er prydet med farverige stykker mosaik og er i sig selv et kunstværk fyldt med detaljer, som bør nærstuderes med en kold drink i hånden.
Der hviler en eksklusiv stemning over stedet, selvom rummet er åbent for alle, og det er gratis at opleve de mange kunstværker, der skaber forskellige udtryk, hvor end blikket lander.

Idéen bag projektet er at samle Málagas lokale og internationale kunstnere samt deres værker på ét og samme sted, for således at skabe et kreativt rum med plads til forskelligheder. Stedet er uden tvivl unikt og åbent for alle kunstnere, som ønsker at udstille sine værker. Dog skal de betale for at optage pladsen. Musikgrupper kan til gengæld optræde gratis for at prøve deres materiale af og nå ud til en masse mennesker. Det er et kreativt rum, som indbyder de besøgende til at bruge en eftermiddag i kunstens tegn henslængt på en af sofaerne med en god bog eller et spil skak. God fornøjelse!

Af Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.