Det danske magasin i Spanien
Casa de la Guardia er vendt hjem til markedet
casa de la guardia
Málagas ældste vinbar, Casa de la Guardia, har fået nyt liv i form af en yngre og mere moderne udgave på det nye gourmetmarked ved Plaza de la Merced i Málaga centrum. Idéen er, at de besøgende her kan få et lille indblik i den kultur og vin, som har gjort Casa de la Guardia til en af byens mest berømte vinbarer, men med den nye bar er Casa de la Guardia også vendt hjem til markedsrødderne.

 
Neonlys, smarte højborde i hvid, turkis og rosa og nypudsede glasdiske er langt fra det interiør, der eksisterer i Málagas gamle vinhus Casa de la Guardia fra1840 – og så alligevel ikke. For med en nyåbnede bar på Málagas indbydende grøntsags- og tapasmarked ved Plaza de la Merced er traditionerne blevet forbundet med nutiden.
Der er tale om en mindre stand end storebror-baren på Alameda Principal, men gæsterne kan dog stadig få en indsigt i Málagas vine, og smage et glas sydspansk historie fra dengang farfar var dreng.
Det gamle familieforetagende i den nyåbnede markedshal bestyres af Alejando Garijo, søn af den nuværende ejer D. Antonio Garijo Alba, der i dag holder styr på finanserne i sit kontor, bestående af en antik billetluge i vinhuset på Alamedaen.
Som noget nyt kan gæsterne på gourmetmarkedet prøvesmage vinen, inden de køber den, da den hældes direkte fra tønden ned i glasset, mens tjenerne fortæller om vinen, traditionerne og Casa de la Guardia. I det traditionelle vinhus består tapas-menuen af friske muslinger og rejer, og så serverer de også øl, noget der ikke kan bestilles i den nye bod. Det skyldes, at hver stand på markedet har sit særlige produkt, og her må de resterende boder ikke servere det samme for at sikre, at konkurrencedygtigheden forbliver intakt på markedet. Derfor kan du også kun prøve tre forskellige tapas i det nye Casa de la Guardia, da der allerede findes en fiske- og skaldyrstand på markedet.
Til gengæld er smagen af traditionerne velbevarede i vinen, og den nye bod trækker på mange måder tråde til fortiden, da Casa de la Guardia oprindeligt lå i Málagas største markedshal, Atarazanas. I 1899 blev vinbaren dog nødt til at flytte til nye omgivelser på grund af et restaureringsarbejde i den gamle bygning. Det betød, at vinhuset rykkede over i de nuværende lokaler på Alamedaen, hvor det har ligget lige siden. Men nu er Málagas ældste vinhus altså vendt tilbage til markedsrødderne – omend i en mere moderne og mindre udgave.
Af Christine Petersen, christine@norrbom.com (foto og tekst)

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.