Det danske magasin i Spanien
Hold jul med aktiviteter for hele familien

Hold jul med aktiviteter for hele familien

Jul
Årets hyggeligste højtid står for døren, og traditionen tro afholdes forskellige arrangementer i de forskellige byer kysten over for at fejre den. Hver kommune har sine særlige juleaktiviteter med tilhørende julegodter og sjov, og her kommer et udvalg af små juleeventyr, som de forskellige kommuner anbefaler i denne december måned.

 

Tag med på en rejse, der begynder øst for Málaga i Nerja og derfra går videre vestpå frem til endestationen i Marbella på byens eksklusive havn Puerto Banús. Turen går blandt andet forbi et Playmobil-krybespil, et internationalt julemarked, en undervandsjulemand og et nisseværksted.

 
Navidad---Nerja
 
Julen i Nerja fejres med forskellige arrangementer, som løber af stablen gennem hele den hyggelige julemåned. Der vil blive afholdt julekoncerter på Balcón de Europa forskellige dage op mod juleaften, og julemanden vil være at finde i byen med tilhørende optog den 23. dec. kl. 17.00, hvis alt går efter planen. Desuden anbefaler Nerjas kulturafdeling et besøg på byens julemarked, som vil være at finde ved pladsen Cavana mellem den 5. december og 27. december. Her kan man finde små træhytter med typiske spanske julegodter, pynt i lange baner og boder med håndlavede smykker, trækunst etc. lavet af kunstnere fra hele Axarquía.
Antequera: Foto: playmobil
I denne kommune er der også lagt op til særlige juleaktiviteter, hvor der i løbet af december afholdes “historiefortællinger” for børn på byens bibliotek og konkurrencer for bedst pyntede balkon. Byens helt store trækplaster i juletiden er dog dens krybespil, som er lavet ud af Playmobil-figurere. Her kan de besøgende for blot to euro opleve mere end 50 m2 fyldt med 2500 små plasticmænd- og kvinder. Udstillingen er åben fra 4. december frem til 5. januar på Centro Cultural Santa Clara.
 
shutterstock 42925306
 
Kystens største by har selvfølgelig flere større arrangementer på programmet, men noget af det, som især er værd at nævne, er aktiviteterne på den smukke havnefront, Muelle Uno. Her har man planlagt at åbne “Julemandens nisseværksted”, hvor små og store kan være nisse for en dag og kreere skøre legetøjsfigurer, som fisk med vinger eller fugle med krybdyrskrop. Primært er værkstedet åbent fra 17.00-20.00, men på tirsdage og onsdage er der også åbent fra 12.00-14.00. Der vil være musik og skuespil for de yngste med gratis adgang, med indslag leveret af grupper som Free Soul Band og Petiswing Jazz kl. 13.00 hver dag. Desuden vil der være et julemarked med lækkerier og håndlavede ting hele december fra kl. 10.00-22.00. De forskellige restauranter og det øvrige nærringsliv deltager også i juleaktiviteterne, hvor Michelin-restauranten José Carlos García, eksempelvis kan nævnes. Børn og voksne kan også se frem til at besøge undervandsjulemanden “Papá NeptuNOEL”, der vil have sin trone solidt placeret på havnen.
 
shutterstock 32895565
 
I denne by står der fornyelse på juleprogrammet i år. Det er nemlig første gang, man her vil åbne op for en skøjtebane og et julemarked med små træhytter, og der vil blive afholdt et vinylplade-marked, hvor passionerede musikinteresserede kan finde gemte skatte. Alle de nye aktiviteter vil være centreret omkring byens nye plads, Plaza Costa del Sol, hvor også Julemandens hus og en karrusel vil være at finde. Byen bliver også forskønnet af nye julelys, hvor kun fantasien sætter grænsen. Temaet bag lysene er nemlig “fantasi”, og byen lægger op til et brag af en julemåned for både voksne og børn. De fleste af aktiviteterne begynder den 4. december.
 
shutterstock 283142873
 
Turen går nu videre til denne smukke by, hvor der blandt andet vil være et krybespil opført i mexicansk stil. Det indvies den 3. december kl. 18.00 på Museo de
Arte Precolombino Felipe Orlando og varer frem til den 6. januar. Dagen efter kan byens indbyggere og besøgende overvære juletræet, som tændes kl. 19.00 akkompagneret af julesang. Arrangementet begynder dog allerede kl. 17.30, hvor lysene i hele byen tændes. Fredag den 11. december afholdes julebage-konkurrence og senere en klaverkoncert på Castillo Bil-Bil med fremførelsen af Tjajkovskijs værker heriblandt Svanesøen. Entréen koster fem euro, og koncerten begynder 20.30. Lørdag den 12. december fra kl. 11.00-21.00 afholdes et internationalt julemarked på pladsen Mezquita Arroyo de la Miel, hvor de forskellige nationaliteter viser deres særlige juletraditioner frem. Den 20. december kl. 18.00 kan et levende krybespil opleves på Plaza del Alguacil i Benalmádena Pueblo med sang fra kirkekoret. Til at slutte julen af kan det anbefales at møde op til julekoncerten den 29. december, som afholdes i Casa de la Cultura kl. 20.30.
 
Untitled-1
 
I Mijas synges julen ind med flere koncerter. Den 3. december kan koret Tims nydes i La Tenencia de la Cala kl. 18.00, og den 10. december står der Tapas Choir på menuen, som fremføres på Mijas rådhus kl. 18.00. Desuden har man arrangeret en juleudflugt til Málaga, hvor deltagerne den 16. december kan opleve operakoret “Carmina Burana and famous arias and choirs of the Opera” samt en city-tour i Málagas lysende gader, hvor deltagerne også kan forvente små overraskelser. Billetterne koster 90 euro og inkluderer tansport, city-tour og operaforestillingen. Information og booking kan ske på tlf.: +34 951 881 860. Desuden kan det anbefales at besøge Mijas Pueblo, som altid byder på en hyggelig stemning i den søde juletid.
 
Navidad---Fuengirola
 
I denne kystby er programmet fyldt med julegodter, som tapas-ruten “Dulce Navidad”, som allerede har to år på bagen. Desuden har juleparken “Parque Navidad”, der blev åbnet sidste år, tiltrukket mange mennesker, men noget af det, som bør fremhæves, er den 5. og 6. januar, hvor der fra 12.30 til 18.30 i Bioparc Fuengirola vil være lærerige værksteder for børn. Her kan de yngste se frem til at lære om parkens flora og fauna gennem legetøj og desuden få en lille gave med hjem: Et børnefripas gældende til et år (3-9 år).
 
MarbellaNavidad
 
Her tændes lysene på byens juletræ, som står placeret ved indgangen til Puerto Banús, den 13. december kl. 19.00. Den 22. december lægger Julemanden vejen forbi den smukke havn, hvor der vil være juleværksted for de små. Arrangementet begynder kl. 12.30, hvor der også vil være optog med alfer, skøre dyr og jonglører. Børnene kan aflevere deres breve til Julemanden frem til kl. 18.30, og desuden kan de deltage i danse-aktiviteter, hvor de vil lære break dance, funk og hip hop. Havnen vil også danne scene for luftakrobater, som vil fremføre et nervepirrende show.
Generelt står der scenekunst på Puerto Banús’ juleprogram, og den 23. og 5. december fra 16.00-18.00 opfører finalisterne fra den internationale sangkonkurrence på Costa del Sol “Reality Star” et show rettet mod musikglade voksne og børn. Her vil de præsentere et særligt juleshow, som kun vil kunne opleves på de to førnævnte dage.
Endestationen er nået, og programmet fyldt ud med gode idéer til den perfekte jul. Nyd således den hyggelige december måned med familie og venner og en masse underholdende aktiviteter for både store og små. God Jul og god tur.
*Glem ikke, at der i alle byer afholdes optog med de hellige tre konger den 5. januar.
Af Christine Petersen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.