Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel – Carsten Hjort
carsten-hjort
Det var en nervøs og genert ung mand, der dukkede op til første træning i håndboldklubben i Hillerød. Men det skulle hurtigt vise sig at være helt uden grund. Træneren bad, lidt spontant, den 15-årige Carsten være målmand. Efterfølgende drev han modspillerne til vanvid, for det var nærmest umuligt at passere ham i målet.

Blot tre år efter fik han en opringning fra træneren af ungdomslandsholdet. Carsten var ikke længere bare en god målmand. Han var et stort talent. Det var hans to målmændskollegaer også – og til Carstens store skuffelse blev han siet fra, da der kun var plads til to i landsholdstruppen.
”Episoden lærte mig meget om livet. Vil man nå sit mål, må man arbejde hårdt og ikke give op,” siger Carsten i dag. Sådan tænkte han bare ikke dengang tilbage i 1988, hvor skuffelsen over ikke at nå sit mål fik ham til at opgive håndboldkarrieren. ”Havde jeg kæmpet videre, kunne jeg måske være kommet langt,” siger han. Fightervilje har han derimod masser af i dag, hvor han i Jyske Bank på Gibraltar er nået langt som leder af forretningsudvikling.
 
Villa, Volvo og vovse
Springet til det sydspanske var stort for den danske bankmand, som ikke skjuler, at han er et tryghedsmenneske.
”Jeg havde det fint med familien i Hillerød, trivedes på jobbet og var stærkt involveret i det lokale foreningsliv. Men der kom også et punkt, hvor jeg syntes, alt begyndte at blive lidt for traditionelt,” fortæller Carsten, som er født og opvokset i Hillerød i en klassisk dansk kernefamilie.
Et internt jobopslag i Jyske Bank fik ham i 2010 på andre tanker. Han flyttede med familien til Sotogrande for at springe ud i et nyt job i Jyske Bank på Gibraltar.
”Og det var en god beslutning, for vi stortrives alle fire. Ja, faktisk er vi fem,” fortæller Carsten og uddyber livets tilfældigheder: ”Præcis samme dag jeg søgte jobbet på Gibraltar, bestilte min tvillingebror en flybillet til Málaga, fordi han havde fået øje på en restaurant i Torrox. Han endte med at overtage den, så vi i dag kun bor et par timers kørsel fra hinanden,” fortæller Carsten, som altid har været tæt knyttet til sin bror. Havde Carsten valgt at gøre mere ved sin interesse for mad, er det ikke utænkeligt, at de i dag kunne have drevet restauranten sammen. ”Jeg elsker at lave mad, også til store selskaber, og jeg har altid fået at vide, at min kreativitet i et køkken ikke fejler noget,” fortæller Carsten med et smil. Hans svage side er, eller var i det mindste, at han elsker den gode mad.
 
Tabte 21 kg      
For 18 måneder siden blev livsstilen lagt om. Og der er blevet 21 kg mindre af Carsten. ”Men jeg lever fortsat det gode liv. Jeg har blot ændret nogle vaner men lider intet afsavn,” fortæller den glade bankmand.
Som så mange andre faldt han for den sydeuropæiske livsstil og gastronomi. Lidt for meget på tallerkenen og et glas god vin eller to dertil. Og når frokoster og middage med kunder, kollegaer og forretningsforbindelser er en fast del af hverdagen, løber det hurtigt op. Kuren bag det store vægttab er ingen hemmelighed: ”Jeg holder mig langt fra hvidt brød, kartofler, pasta og ris. Omvendt spiser jeg masser af fisk, kylling og rødt kød. Når jeg er ude, bestiller jeg altid grøntsager eller salat til bøffen. Og så en sort kaffe i stedet for dessert,” fortæller Carsten, som i dag, med få undtagelser, kun nyder alkohol i weekenderne, da al alkohol er skidt for forbrændingen. Omvendt drikker han masser af vand, morgen og aften et glas med citron og natron og dagligt en kop te med cayennepeber, som alt er godt til at rense systemet og få forbrændingen op. ”Jeg mangler kun at tabe fem kilo, så er målet nået. Der skal kæmpes for det. Det nytter ikke at give op,” er Carstens næstsidste kommentar.  
Når han dagligt ved 17.00-tiden krydser landingsbanen på Gibraltar for at sætte kursen mod Sotogrande, har han en god fornemmelse af lykke i kroppen. ”Jeg har jo noget godt at komme hjem til. Jeg har mere tid til familien her. I Spanien leves dagen jo 24 timer.”
Ti skæve til Carsten
 
Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig.
Jeg er i bund og grund meget genert. Men jeg har arbejdet med det, og viser det ikke så tydeligt.
 
Hvad har været dit livs største overraskelse?
At jeg kunne tage skridtet og flytte til Spanien.
Jeg er meget tryghedsvant, og havde aldrig troet, det kunne være så nemt.
 
– og skuffelse?
I 1988 da jeg blev vraget til ungdomslandsholdet i håndbold.
Vi var tre gutter, der sloges om to pladser, og jeg blev siet fra.
 
Hvornår bliver du bange?
Når jeg kaster mig ud i nogle vilde udfordringer. For nylig stod jeg på en 12 meter høj klippe og skulle kaste mig i vandet. Da blev jeg bange. Men jeg sprang, fordi ingen skulle kunne sige: ”Det tør du ikke”. Så jeg er ikke en bangebuks – men jeg kan godt blive bange.
 
Hvad er det vildeste, du har drømt?
Jeg ved ikke, om det er en drøm, men det er, når jeg ser ting og steder, jeg ved jeg har set før, men hvor jeg aldrig har været.
 
Hvad er det underligste, du har spist?
Lever og hjerte. Jeg er ikke kræsen og elsker god mad.
Men lever og hjerte, synes jeg, er noget underligt noget at spise.
 
Hvad er den vildeste oplevelse du har haft på en rejse?
Et voldsomt vejrskifte ved Gardasøen for 7-8 år siden.
På ganske få minutter gik vi fra solskin og 32 grader til knaldsort himmel og nogle voldsomme hagl. En halv time senere kom solen frem igen.
Man skal nok have været der for at forstå, hvor vildt det var.
 
Din mærkeligste vane / ritual?
Jeg spiser kogt kylling og broccoli til morgenmad.
Det er en del af min kur og nye livsstil.
 
Hvad skal der til, for at din dag bliver perfekt?
Jeg har et motto, der hedder: ”Hvis du går gladere hjem fra arbejde, end da du mødte om morgenen, har det været en god dag.” Det er vigtigt, mine omgivelser har det godt – det smitter af. Det er en vigtig del af mit arbejdet.
 
Hvis du vandt én million euro i Lotto, hvordan skulle de så investeres?
Jeg ville bruge Jyske Banks ”formue-trekant” med fundament, buffer og top.
De 600.000 ville jeg sætte i en bolig og stabile værdipapirer. 200.000 skulle investeres i værdipapirer med lidt højere risiko og de sidste 200.000 i høj investering og en ny lækker bil.
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com, foto af Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.