Det danske magasin i Spanien
Sierra Nevada – Europas sydligste skiparadis byder på hvide løjper under Andalusiens strålende sol

Sierra Nevada - Europas sydligste skiparadis byder på hvide løjper under Andalusiens strålende sol

shutterstock 236159152

Sierra Nevada er som bekendt Europas sydligste skiparadis. Her varer sæsonen fra december til april. Denne sæsons første sne faldt imidlertid allerede midt i oktober 2014, og siden er bjergene blevet klædt i et tykkere og tykkere lag hvid sne. Og det er da også det, som bjergkædens og skiresortens navn betyder – den sneklædte bjergkæde. Skisportstedet ligger ved bjergkædens tredjehøjeste top, Pico del Veleta, 3.398 meter over havet, en højde som snesikrer området om vinteren. Mange sammenligner skisportstedet med de kendte resorts i både Norge og Sverige, men Sierra Nevada byder på noget helt særligt; det er nemlig næsten nabo til Middelhavet. Og det gør det muligt for gæsterne at kunne stå på ski om formiddagen, sætte sig i bilen og køre ned til de hvide strande og tage sig en tur i de blå bølger om eftermiddagen.
Sierra Nevada har 120 pister at vælge imellem, og de byder på 105,6 km skiløb og forskellige sværhedsgrader; 18 grønne løjper til nybegyndere, 42 blå til dem der føler sig mere sikre på brædderne, 52 røde til erfarne skiløbere og 7 sorte til de modige og meget dygtige. Og så findes der endvidere gode offpistmuligheder. Op til løjperne fører et liftsystem bestående af 22 lifter med både kabine- samt stole- og slæbelifter, med kapacitet til at transportere 48.176 skiglade mennesker i timen. Liftsystemet begynder helt inde i byens centrum og har åbent hver dag mellem kl. 9.00 og 16.45.
Nyt i denne sæson er, at der, som følge af et samarbejde mellem skisportstedet og Andalusiens Turistforening, er investeret 3,1 milloner euro i at gøre resorten mere familievenlig. Penge som bl.a. har resulteret i tre nye lifter samt renovering af eksisterende, så ventetiderne er reducerede. Derudover er Sierra Nevadas hjemmeside blevet opdateret og gjort mere brugervenlig, og som en ekstra bonus til alle skientusiaster bidrager investeringen også til, at liftkortspriserne holdes på samme niveau som de forrige sæsoner.
 
Aktiviteter
Sierra Nevada byder både på skiløb, slalom og langrend, men også på telemark og adventure skiløb samt snowboard og blading. Her er hele 15 skiskoler med totalt 400 lærere, til både nybegyndere og for dem, som blot vil forbedre teknikken. Yderligere er her en snepark, Sulayr, som for nylig er blevet renoveret, med forskellige sværhedsgrader samt en half pipe til freestyle- og snowboardløbere, som ønsker at udfordre sig med hop og kolbøtter. For de forældre, som gerne vil have en dag på egen hånd, er der skiskole for børn med tilkoblet børnehave ligesom der findes flere alternative børnepasningsordninger.
En aktivitet, som hvert år lokker mange til Sierra Nevada, er aftenløb, hvor skientusiasterne kan suse ned ad løjperne efter mørkets frembrud. Denne sæson byder på aftenløb torsdage og lørdage fra kl. 19.00 til 22.00. Og man behøver ikke at være urolig for nedbørsmængden, for her er nemlig 350 snekanoner.
 
Sierra-31
 
Mens skiene hviler
Sierra Nevada er et skisportsted i verdensklasse og her findes selvfølgelig hotteller i alle prisniveauer. Det samme gælder restauranter og barer samt after ski-aktiviteter. Har man lyst til at opleve sne og flot vintervejr uden ski under fødderne, er her da også masser af spændende muligheder, såsom snegolf, snescooter og slædekørsel med hundespand. Man kan også bare vælge at slappe af på hotelbalkonen eller slikke sol på en af de mange udendørs serveringssteder, hvorfra man kan nyde de farvestrålende skiløbere suse ned ad bakkerne.
Særligt byen Pradollano, som ligger 2.100 meter over havet, er kendt for sine mange hoteller, ferielejligheder, restauranter, barer, shoppingmuligheder, natklubber og diskoteker. Også spa og wellness samt fitness er her rig mulighed for at dyrke.
Det er nemt at komme til Sierra Nevada med både bil og bus, hvilket også betyder, at man hurtigt er nede i Granada by, hvis man vil kombinere skiferien med kultur, historie og storby. Kun ca. en halv times kørsel fra skiresorten ligger nemlig Granada og Alhambra. Sierra Nevada ligger 172 km fra Málaga lufthavn.
 
Vejr, info og priser
Vil du læse mere og tjekke op på de aktuelle vilkår i Sierra Nevada, med bl.a. live-opdateringer via web-cam, er det bare at surfe ind på hjemmesiden: www.sierranevada.es. Det er nemlig altid en god idé at tjekke vejret inden afgang, så man ikke bliver skuffet over evt. lavthængende skyer eller hård vind.
På hjememsiden er der også information om priser fordelt på hverdage og weekender, høj- og lavsæson. Eksempelvis koster et halvdagsliftkort (efter kl. 13.00) for en voksen i januar 35 euro på hverdage og 38 euro i weekender og på helligdage. Et heldagskort koster hhv. 41 euro og 45 euro. Man kan få op til et syvdagskort, som koster hhv. 246,50 euro og 273 euro. Naturligvis er der rabatter til børn, unge, pensionister og handicappede.
 
Historie
Skiresorten Sierra Nevada blev grundlagt i 1964, men modige skiløbere kom dertil længe inden. Dengang var tilkørselsforholdene dårlige og farlige, og der var hverken afmærkede pister eller lifter. Snart fik turistindustrien øjnene op for stedet, og et kæmpe arbejde tog sin begyndelse for at forbedre vejene fra Granada og op til løjperne, som udstyredes med afmærkninger og lifter. I kølvandet begyndte hotellerne at dukke op. Særligt ses den enorme udvikling i Pradollano, som er blevet et af Spaniens mest eftertragtede feriesteder – mest om vinteren, men sandelig også om sommeren.
 
Mere end et skisportsted
Navnet Sierra Nevada giver associationer til skiløb og sne, men området byder på så meget mere. Sierra Nevada er nemlig en 86.000 hektar stor nationalpark med en enorm rigdom, hvad angår både flora og fauna samt mægtige bjerge (den iberiske halvøs højeste bjerg ligger her: Mulhacén med sine 3.482), blanke søer og brusende floder. Denne natur kan opleves fra vandreruter og stier forår, sommer og efterår. Og mange steder kan man endda cykle eller ride. Her er mountainbikeløb, bjergklatring og masser af andre spændende og udfordrende aktiviteter for både store og små.
 
Lej dit udstyr
Har du ikke egne ski er der gode muligheder for at leje udstyr til både skiløb og snowboarding. Et godt tips for at undgå lange køer, når du kommer frem, er at booke udstyret på hjemmesiden i forvejen. Her gives også gode rabatter.
 
Køreafstand til Sierra Nevada fra:
 • Granada 31 km.
 • Málaga 168 km.
 • Alicante 397 km.
 • Almería 209 km.
 • Barcelona 948 km.
 • Bilbao 863 km.
 • Cádiz 376 km.
 • Córdoba 244 km.
 • Huelva 389 km.
 • Jaén 127 km.
 • Madrid 422 km.
 • Murcia 326 km.
 • Oviedo 902 km.
 • Sevilla 293 km.
 • Valencia 574 km.
 • Zaragoza 777 km.
Vincci
 
Her kan du bo!
Hotel Vincci Selección Rumaykiyya 5*
Hvorfor ikke kombinere en god skioplevelse med et luksuriøst hotelbesøg? Denne gang falder valget på Sierra Nevadas eneste 5-stjernede hotel, Vincci Selección Rumaykiyya. I typisk alpestil med naturmaterialer som træ og sten indbyder Rumaykiyya til fredelige og hyggelige stunder efter lange dage på løjperne. Dette er et af Europas højst beliggende hoteller, 2.400 meter over havet, og skiløjperne ligger lige uden for døren. Det er altså bare ‘på med skiene og af sted’ – og husk at tage hotellets lækre picnickurv med dig. Man kan selvfølgelig leje skiudstyr på hotellet, som også har egen skiskole samt bekvem transport til Pradollano, hvis man har lyst til en bytur uden ski. Rumaykiyya har 65 luksuriøse værelser – 58 dobbeltværelser og syv suiter.
Udover en fantastisk service får gæsterne her en spektakulær udsigt over de sneklædte bjerge fra både lounge, bar og restaurant samt fra værelsernes egne balkoner, hvor man kan tage sig en varm toddy, inden turen går ned i hotellets lækre spa eller i den hyggelige pianobar.
Læs, book og se mere om Hotel Vincci Selección Rumaykiyya 5* på:
www.vinccihoteles.com/esl/Hoteles/Espana/Granada-Sierra-Nevada/Vincci-Seleccion-Rumaykiyya
 

Troll Ski – skandinavisk skiskole i Sierra Nevada

For fastboende på Costa del Sol er det som sagt en herlig udflugt at køre op i de sneklædte bjerge i Sierra Nevada, over den historiske by Granada. Tænk på hvor meget Spanien har at byde på!
Mange skandinaver er habile skiløbere, men der er også dem, som ikke har haft chancen endnu eller som måske gerne vil have forbedret teknikken. Nu er der mulighed for at lære eller forbedre sit skiløb på skandinavisk på skiskolen Troll Ski i Sierra Nevada.
Troll Ski drives af norske Kjetil Saeve, som er uddannet sportstekniker niveau 2, og som har arbejdet som skilærer i Sierra Nevada i mange år. Kjetil har altså ikke kun de fornødne tekniske kundskaber men også et stort kendskab til området, bjergene, vejrforholdene osv. Idéen om at etablere en skandinavisk skiskole kom i takt med, at Kjetil mærkede en stigende efterspørgsel på skiundervisning, og så var der ikke langt til handling.
Troll Ski tilbyder alt fra gruppelektioner til privattimer på forskellige niveauer. Træningen foregår på Sierra Nevadas undervisningsløjper, men naturligvis imødekommes individuelle ønsker og hensyn afhængig af elevens formåen og alder. Troll Ski fokuserer også videreudvikling af skifærdigheder og kendskab til sikkerhed på pisterne. Priserne er konkurrencedygtige, og i løbet af sæsonen er der forskellige rabatordninger at vælge imellem, ligesom der udlejes udstyr.
Læs mere om og bestil dine skilektioner hos Troll Ski på: www.trollski.com, facebook: Troll Ski Sierra Nevada, tel. +34 688 918 773 eller e-mail: trollsierranevada@gmail.com
 
Troll-Ski
 
Vær opdateret med din smartphone
Naturligvis kan du i dag tjekke op på snedybde, åbne pister, vejr og vind med din smartphone. Download Sierra Nevadas officielle app Sierra Nevada, som tilbyder sneentusiaster al den information, som er nødvendig for at planlægge turen til Sierra Nevada.
 
I appen finder du bl.a.:
 • Interaktivt kort over pisterne med bl.a. snedybde og evt. lavinerisiko
 • GPS på løjperne – meget anvendelig skulle uheldet være ude
 • Vejr og prognoser
 • Services som restauranter, forlystelser, events og andre aktiviteter
 • Mulighed for at lokalisere venner
 • Skistedets webkameraer
 • Statistik over antal tilbagelagte kilometer på ski, hastighet m.m.
Sierra Nevada appen kan downloades gratis fra både Apple AppStore til alle Apples bærbare enheder samt på Android Market app store til enheder, som anvender operativsystemet Android.
Af Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.