Det danske magasin i Spanien
Lonely Planet anbefaler New Zealand

Lonely Planet anbefaler New Zealand

nzl Milford Sound3
 
Hvornår bør du rejse? Højsæsonen løber fra december til februar. Men det er bedst at rejse i marts-april og september/november, da der er færre turister, og vejret stadig er godt.
 
New Zealands smukkeste vandreture
New Zealands er kendt for sin utrolige naturrigdom, og en vandretur er den perfekte måde at opleve den på. Der er tusindvis af kilometer stier i hele landet og et omfattende netværk af hytter, så du helt slipper for at slæbe rundt på tunge telte og kogegrej.
 
Sydøens rå natur
Hvis du kun er i New Zealand i et par uger, står en vandretur i den regnvåde natur måske ikke øverst på dine liste… Men tro os, når vi fortæller, at du vil huske Milford-ruten i Sydøens Fiordland Nationalpark i rigtig mange år. Den 53,5 km lange Milford-rute er en af verdens smukkeste vandreture, og du kommer igennem New Zealands mest rå naturområde med forrevne bjerge og dybe skove. Det tager fire dage at gå ruten med overnatning i hytter undervejs, og du kan vælge at gå turen på egen hånd eller med en guide. Book online på www.doc.govt.nz. Milford-ruten slutter ved det ikoniske Milford Sound, det mest kendte af Fiordlands sunde, som ligger lige over for det 1692 m høje Mitre Peak. Nøgne klipper rejser sig op af det stille, mørke vand i sundet, og træerne klynger sig til skråningerne. Tilbring en fantastisk dag på sundet i kajak eller båd, fx via Rosco’s Milford Kayaks (www.roscosmilfordkayaks.com), som har flere guidede ture i området.
 
nzl Milford Track
 
Afstikker
Den lille by, Te Anau, der ligger lige i nærheden, er en god base for vandrere og besøgende til Milford Sound og et ideelt sted at genoplade batterierne.
Kysternes dyreliv
Otago-halvøen er et bjergtagende bevis på, at Sydøen er mere end bjerg og sølandskaber. Halvøen har Sydøens mest tilgængelige dyreliv, og det er meget let at få øje på guløjede pingviner, pelssæler og søløver langs kysterne. Hent kort og rutebeskrivelser på www.otagopeninsula.co.nz. Du kan også prøve en af de billige halvøture, Back To Nature Tours (www.backtonaturetours.co.nz), som får dig helt tæt på dyrene. Er du i humør til en længere tur, skal du følge Otagos gamle jernbanespor Otago Central Rail Trail fra Dunedin til Clyde. Jernbanesporet forbandt disse små guldgraverbyer med storbyen fra begyndelsen af det 20. århundrede til 1990’erne. Da den 150 km lange strækning blev lukket, blev skinnerne revet op, og der blev anlagt en sti, som i dag fører cyklister, vandrere og ryttere forbi charmerende gamle jernbanebroer, viadukter og tunneller.
 
nzl Milford Sound
Godt at vide
Turen via Otagos gamle jernbanespor tager 4-5 dage på cykel (eller en uge til fods). Der er fine faciliteter undervejs (toiletter, hytter og turistinformationer), ingen stejle bakker, og selvom 25.000 gæster hvert år benytter ruten, har du en intens følelse af at være alene.
 
Waitomo-grotterne
Waitomo-grotterne på Nordøen er et fantastisk sted at udforske, både over og under jorden, og de har lokket turister til i mere end 100 år. Hundredvis af grotter perforerer regionens kalkstenslandskab, og der er mange muligheder for at gå under jorden på enten en tørskoet vandretur eller et adrenalinfyldt eventyr. Den guidede tur til Glowworm Caves, der ligger bag besøgscentret, passerer forbi stalakitter og stalagmitter (hængende og opretstående drypsten) ind i en stor hule, kendt som ‘Katedralen’. Højdepunktet kommer ved turens afslutning, hvor du kan se en mælkevej af små lys, der omgiver dig – det er sankthansorm. Ruakuri Cave er imponerende med sine 15 meter høje vindeltrapper, der er bygget for at bevare en gammel maorikirkegård ved grottens indgang (som turister plejede at trampe igennem før i tiden). Turene fører dig igennem 1,6 km af det 7,5 km lange system, hvor du kan se store huler med sankthansorme, underjordiske strømme og vandfald og snørklede drypstensstrukturer (læs mere på www.waitomo.com).
Bedste besøgstid
Forår. Vandniveauet i grotterne er højere, og der er færre turister.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.