Det danske magasin i Spanien
USA: Yellowstone National Park

USA: Yellowstone National Park

Lonely Planets er verdens største udgiver af rejsebøger, som indtil nu er solgt i 120 millioner eksemplarer. I 2013 udkom de første Lonely Planet-guider på dansk med titlen Oplev og Pocket.

Disse tekster er et uddrag fra Oplev-serien fra Lonely Planet. Denne serie er beregnet til rejsende, der ønsker et nemt overblik over deres rejsemål, masser af baggrundsviden og de bedste tips til ferien.
 
Lonely Planet anbefaler
Intet sted i verden er helt som Yellowstone, USA’s ældste nationalpark. Parken, der ligger i staten Wyoming, er berømt for sine rasende gejsere, der får landskabet til at syde og boble, og for sit vilde dyreliv, der minder om det oprindelige, vilde Nordamerika.
Største oplevelser (boks)
Gejserne er de største attraktioner i Yellowstone. Gejseren Old Faithful er hverken den største eller mest aktive, men alligevel parkens mest ikoniske på grund af sin ekstreme pålidelighed: Den går i udbrud hver 90. minut, hvor den sprutter imponerende 30.000 liter vand 55 meter op i luften. Tjek tidspunkterne for dens udbrud i informationscenteret i parken, og planlæg dit besøg derefter.
Du kan også se, hvordan parkens vegetation så ud i oldtiden. Vandreturen til Fossil Forest er et must for amatørgeologer: En vildt bevokset sti går opad til et område med verdens største samling af forstenede træer (over 100 forskellige arter) spredt ud over området Specimen Ridge.
En anden stor seværdighed i Yellowstone National Park er den enorme kløft, Grand Canyon of the Yellowstone, hvor Yellowstone River for fuld kraft falder ned over vandfaldene Upper og Lower Falls og derefter raser gennem Grand Canyon. Det flotteste udkigspunkt er Artist Point, hvor der afholdes korte foredrag fire gange om dagen (kl. 10 for børn).
Hvornår bør du rejse? Yellowstone er åben året rundt, men det er bedst at besøge den i de tidlige forårsmåneder eller om efteråret. De fleste veje lukker om vinteren, og om sommeren kan der være meget proppet.
 
Eventyrlige aktiviteter
Den bedste måde at opleve Yellowstones unikke kombination af rullende bakker, dyreliv og termisk aktivitet er på en backpacking-tur. Hvis du ikke har lyst til at arrangere en flerdagestur selv, så kan du bruge et firma som Wildland Trekking Company (www.wildlandtrekking.com), der tilbyder ture for ca. 250$ pr. dag, inklusive måltider, guide og transport.
For skiløbere har især området omkring Old Faithful spændende muligheder om vinteren. Halvdags guidede skiture (45$) afgår hver søndag fra Old Faithful til enten Fairy Falls eller DeLacy Creek. Der er også guidede, 3-timers lange sneskoture (32$ inkl. leje af snesko). Tjek www.nps.gov/yell/planyourvisit/skiyell.htm.
Den enorme Yellowstone Lake er ideel til længere kajak- og sejlbådsudflugter. Du kan leje fartøj hos Bridge Bay Marina (tlf. 307-242-3880), der udlejer robåde (10/45$ pr. time/dag) og både med påhængsmotor (47$ pr. time). Søen er desuden proppet med fisk, hvis du er til den slags, og de nærliggende byer har mange butikker med fluefiskergrej.
Pas på bjørnene: Det er en god idé at investere i en “bjørneklokke”, som du sætter på tøjet, når du er ude at gå – lyden skræmmer de meget menneskesky bjørne væk.
 
Overnatning og mad
De fleste af Yellowstones campingpladser ligger ved oprindelige knudepunkter, engang hyppigt besøgt af indianere, opdagelsesrejsende og pelsjægere. Du kan reservere online via Xanterra (www.yellowstonenationalparklodges.com), der driver fem af de 12 campingpladser, alle med skylletoiletter, betalingsbrusere og forskellige salgsautomater.
Er du ikke til camping, har parken forskellige former for logi: telthytter, træhytter og historiske hoteller. I hytterne er det en god idé at medbringe egen sovepose, da de kan være meget primitive. Børn under 12 år overnatter som regel gratis, og generelt er de fleste steder i Yellowstone meget børnevenlige.
Der er spisesteder for enhver smag og pengepung, lige fra cafeteriaer og fastfood til de mere behagelige spisesale i de historiske hoteller. Særligt de autentiske western-steder er sjove at opleve, men forvent ikke den store kulinariske oplevelse – ofte er det omgivelserne mere end selve maden, du betaler for.
Reserver på forhånd: Der kan være hård kamp om campingpladser og hoteller i Yellowstone, særligt i højsæsonen fra juni til først i september, så det er vigtigt at reservere online hjemmefra.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.