Det danske magasin i Spanien
Trip down Memory Lane i Málaga – vintagefund og magisk café

Trip down Memory Lane i Málaga – vintagefund og magisk café

IMG 3427
 
Costa del Sols hovedstad har efterhånden forvandlet sig til en pulserende storby, hvor kendte modehuse og coffeeshops som Starbucks fylder mere og mere i gadebilledet. En gennemgående modernisering har finpoleret bymidten, men ikke langt derfra, i de bagvedliggende snørklede gader ligger små vintagebutikker, museer og caféer, som alle drager den besøgende ind i en sydspansk fortælling i form af gastronomi, kunst og klæ’r.
Shopping i Málaga er ofte lig med Calle Larios og den sideløbende gade Calle Nueva efterfulgt af en tur på en af de mange omkringliggende tapasbarer. Men den sydspanske storby indeholder mere og andet end Zara, Bershka og Mango. Og i de små gader kan man udforske vintageforretninger og alternative caféer.
 
IMG 3424
 
 
Bliv klædt på til efteråret i vintage
Sjæl og charme finder man blandt andet i Fínd de Luxe på Calle Casapalma, som ejes af denne måneds profil-person Rikke Lunding. Det er som at træde ind i en anden dimension af verden, hvor gamle kjoler, dåser, hatte etc. fortæller historien om datidens mode og mennesker.

Butikken har ligget i Málaga i fem år, men lukker højst sandsynligt til januar. Fordelen er dog, at man så måske kan sikre sig nogle gode vintagefund til billige penge.

Vintage er ikke en ny opfindelse. Tøjet trækker tråde tilbage til Haute Couture-stilen, der opstod i Paris i midten af1800-tallet, hvor det finere borgerskab bestilte personlige kvalitets-kreationer hos “couturierne”. Og netop det personlige og unikke udtryk er det, som også karakteriserer vintagestilen. Tidligere blev tøj mest brugt til at symbolisere penge og status, og visse tøjmærker som Gucci og Burberry sættes stadig i den forbindelse. Men i dag er beklædning i højre grad lig med identitet, og her sender vintagetøjet et klart budskab om green-fashion, bæredygtighed og personlighed.
Turen bør også gå forbi forretningerne; Quasipercaso, som ligger på Calle Andrés Perez og Epoca.
Quasipercaso har ligget i Málaga i et år, og byder på vintagetøj i høj kvalitet, som både er blevet dampet, renset og strøget.
Epoca derimod har ligget i Málaga i 20 år og er en rigtig spansk vintageforretning, hvor en gæstestol står ved kassen, så nabokonerne kan sidde ned, når de kommer forbi til en snak. Stedet minder mere om en genbrugsbutik end de andre to, og kvaliteten af tøjet er derfor varierende. Men der gemmer sig bestemt små skatte, som dette par rosa Dolce Gabana solbriller.
Prisen på vintagetøj er ofte det, som fraholder mange fra at kaste sig ud i stilen.
Derfor anbefales det, at man ikke forsøger at skifte garderoben ud med det nye, gamle tøj. Gå i stedet på jagt efter få, men unikke ting, som bidrager med et personligt udtryk til hverdagstøjet.
 
IMG 3486
 
Boheme og rødebedegazpacho på Plaza de Camas
Efter tidsrejsen tilbage i tekstilerne, kan en tapa og et glas vin være på sin plads.
Og for at blive i det alternative miljø foregår besøget på caféen La Magia del Melón på Plaza de Camas. Stedet emmer af unikness og stil. Alle møbler er fundet på gaden og malet op, og kreativ mad og drikke indtager spaltepladsen på menukortet. Området, hvor caféen ligger, er for nyligt blevet restaureret og en fin, lille plaza med legeplads, lidt street-art og grønne træer skaber en smuk scene for indtagelsen af forfriskningerne.
En far og hans teenagesøn sætter sig til rette ved det lille bord, der er overdækket med små tegninger, og som udgør et lille kunstværk i sig selv. En bekendt kommer forbi, og med en tyk andalusisk accent råber han grinende til sønnen. De tre mænd mødes i et kram, og snart sætter de sig ned. Stedet er på mange måder meget autentisk spansk, bort set fra at ejeren er argentinsk. Men den kvalitet kommer til gengæld til sin ret i smagen i de mange forskellige empanadas, som menukortet indeholder.
Er man mere til de kølige retter her i sensommervarmen, er rødbedgazapchoen et skønt valg, hvor smagen af rødbede og sprøde sesamfrø skaber en fin balance i munden. Desuden kan man få frisk grøntsags- og frugtjuice, cous cous-retter og musaka samt mange små tapas.
Caféen er det perfekte sted, hvis man er ved at blive en smule træt af blæksprutteringe, croquetter og bouqerones.
Af Foto og tekst af Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.