Det danske magasin i Spanien
Sensommer – Fire nærliggende udflugtsmål og to bådture

Sensommer - Fire nærliggende udflugtsmål og to bådture

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
IMG 1768
 

Det er sensommer, men solen står stadig højt på himlen. Dagene er varme, og standen og det kølige hav lokker. Men det kan godt blive en smule kedsommeligt at ligge på en solseng og høre bølgerne rulle ind en måned endnu. Derfor byder vi i her i september på små udflugtssmagsprøver som alternative aktiviteter på de varme sensommerdage.

 
Barranco Blanco
Blot et stenkast fra kysten ligger Barranco Blanco, den hvide kløft, der også kaldes Tyskerdalen. Der findes nemlig historier om, at Franco lod tyske militærpersoner af høj rang slå sig ned i slugten for at finde skjul efter Anden Verdenskrig. Men det er nu ikke derfor, Barranco Blanco udgør et yndet udflugtsmål for en dag. Barranco Blanco er nemlig helt speciel. Her høres vandets brusen fra floden, og det er grønt og frodigt året rundt – med mange sjælne plantearter. Og både dyre- og plantelivet skaber en perfekt kontrast til kystens tørre sandstrande. Floden Rio Alaminos (en biflod til Rio Fuengirola, som munder ud ved Castillo Sohail) løber igennem Barranco Blanco, og langs dens vej findes naturlige vandfald og små damme, og stedet leder tankerne hen på en lagune. Og det er netop derfor, at Barranco Blanco udgør et oplagt udflugtsmål. Så medbring picnickurv, drikkedunk og badetøj så du kan bade i vandfaldene og svinge dig ud over dammene i de opsatte tov. Vandet er så klart og rent, at der er frit udsyn til bunden, som fleste steder kan nå med fødderne, men visse steder, er dammen næsten tre meter dyb. Området er perfekt til vandreture, cykeludflugter eller en picnic i det grønne.

 
Sådan finder du frem:
Fra Marbella og Málaga: Kør mod Coín, og vælg vejen mod Fuengirola/Mijas MA-485. Efter ca. ti minutter, hvor man kører forbi to urbanisationer på venstre side (Las Delicias og Los Nebrales), kommer man til en lille vej, som leder ned til Barranco Blanco. Fra Fuengirola: Kør ad A-7053 (Camino de Coín), og straks efter Alhaurín Golf ligger en BP-benzinstation og restauranten Venta Los Morenos. Kør her mod Coín på MA-485. Efter ca. fem minutter er der en lille vej mod venstre, som leder ned til Barranco Blanco.
 
 
arc 20140424 16724
 
Laguna Fuente de Piedra
Skønt det ikke er højsæson for fugle, da trækfuglene først ankommer til vinter, er Fuente de Piedra, et naturreservat nord for Málaga, et besøg værd. Her findes Laguna Fuente de Piedra, som er meget populær, specielt blandt fugleelskere, da man her har observeret over 170 forskellige fuglearter. Søen er 2,5 kilometer bred og 6,5 kilometer lang, hvilket gør den til det spanske fastlands største naturlige sø. Dens største trækplaster må være søens bestand af krognæbbede, langbenede lyserøde flamingoer, som udgør den næststørste flamingokoloni i Europa efter Camargue i Frankrig. Laguna Fuente de Piedra er det eneste sted på fastlandet, hvor de yngler (derfor er udsigten om foråret helt lyserød). Hertil kommer så mange flamingoer flyvende, først og fremmest i løbet af årets første måneder, men også i løbet af sommeren, kan man se dem. Laguna Fuente de Piedra kan nemlig bryste sig af at have en flamingoflok året rundt.
Søen ligger ved byen Fuente de Piedra, og langs vejen mellem byen og søen findes også et informationscenter med masser af oplysninger om stedet. Der er en udsigtspost over søen, og der tilbydes guidede turer i området. Foruden utallige fuglearter findes der også en rig flora og et rigt dyreliv.
 
Sådan finder du frem:
Fuente de Piedra. Kør mod Antequera fra kysten, og tag derefter motorvejen A-92 mod Sevilla. Svig af mod byen Fuente de Piedra, og derefter er der kun et par kilometer til søen. Der går også tog fra Málaga mod Sevilla eller Córdoba, og der kan man stå af blot 500 m fra informationscenteret.
 
 
Ruinas-Bobastro
 
Ruinas de Bobastro
Eller på dansk Bobastros ruiner er et fascinerende sted. Og forberedes besøget med et dyk ned i historien, bliver det endnu bedre. Med sin unikke fortælling bliver stedet nemlig spektakulært. Det er ruinerne af en gammel by, som for 880 år siden blev etableret af Omar Ben Hafsum, leder for en gruppe, der gjorde oprør mod emiren af Córdoba.
På afstand ser de anderledes stenformationer noget underlige ud, men på kortere afstand bliver det tydeligt, hvad der engang var den ydre mur. Overalt ligger store stenblokke, som før i tiden var et vagttårn. Inden for ydremuren står nogle hesteskoformede buer, og tilsammen skaber de det, som engang var Bobastros Mozarab-kirke hugget ud af sten med en basilika, tre skibe og tværskibe samt buer, og det var den eneste mozarabiske kirke i Al-Andalus-tiden, og en af to i hele Spanien, som er helt i mozarabisk stil. Og med sine knap 16 x 10 meter er det et imponerende syn. Det kan være vanskeligt at se, hvad der er skabt af menneskets hånd, fordi naturens elementer har gjort sit, men buerne står der stadig. Og straks tænker man, at Bobastro sikkert har meget mere at vise, hvis der blev foretaget arkæologiske udgravninger i området.
 
Sådan finder du frem:
Las Mesas de Villaverde, Sierra de Pizarra, Ardales. Til Ardales kører man ad A-357 fra Málaga. Fra Marbella kører man ad A-355, som man fra Fuengirola når via A-7053 (Camino de Coín), der slutter sig til A-357 på højde med Cártama. Vel fremme ved Ardales skal man kigge efter en parkeringsplads, og kun et meget lille skilt viser, at man er fremme. I Ardales findes også 120 millioner år gamle hulemalerier. Dem kan man også se, men så skal man bestille den guidede tur på forhånd. Læs mere på: www.cuevadeardales.com
 
 
shutterstock 95178814
 
El Chorro
Ønsker man at være aktiv, har El Chorro et stort udvalg af aktiviteter. Det er en naturpark, som byder på alt fra nemme vandrerstier til svimlende høje klatremuligheder, som eksempelvis slugten Desfiladero de los Gaitanes, hvor specielt broen over slugten er et populært mål for klatrere – den er en del af El Camino del Rey, verdens farligste gangsti. I skrivende stund er broen dog lukket på grund af renovering, men den forventes åben igen i første kvartal 2015. Men bare synet af broen og tanken om at skulle gå på den er spektakulær. Mest populært i sommerperioden i El Chorro er nok de mange vandaktiviteter og muligheden for et kølende dyp i søerne, der ligger lige efter den store dam. Området minder om et stort vandreservoir, som passer på vandet fra floden Guadalhorce. Til trods for at disse søer er meget populære, findes der rig mulighed for at finde sig et uforstyrret sted. Her er også mulighed for at begive sig ud på små eventyr med både vandcykel og kano, og når vinden tager til, er der mange som vindsurfer. Hvis man ikke selv har medbragt en picnickurv, findes der restauranter langs vejen – alle med en utrolig smuk udsigt.
 
Sådan finder du frem:
El Chorro. Først kører man mod Cártama og Campillos, og så følger man skiltene mod Álora. Fra Álora er der skilte mod El Chorro.
 
 
shutterstock 197311697
 
Til destinationen med båd
En af kystens lidt oversete transportmidler er en lille udflugt i sig selv. Båden mellem Benalmádena og Fuengirola og visa versa. Båden hedder Starfish, og en enkelt rejse tager ca. en time. Turen i sig selv er et afslappende eventyr med fin udsigt og passer perfekt med en frokost ved turens afslutning. Der findes et rigt udvalg af restauranter, barer og cafeer i forbindelse med begge havne. Båden afgår og ankommer fire gange dagligt (sommertid) fra og til Puerto Marina i Benalmádena og Fuengirolas havn. Info, afganstider og priser for Benalmádena – Fuengirola, se: www.costasolcruceros.com/ferry/.
En lignende bådtur findes mellem Marbella havn og Puerto Banús. En enkelt vej tager ca. 30 minutter, og båden Fly Blue Uno er en katamaran. Denne strækning er dog mere trafikeret med ni afgange dagligt fra hver havn. Også denne tur byder på en fantastisk udsigt ind over kysten, og på hver af destinationerne er der shoppingmuligheder, restauranter, barer og cafeer. Info, afgangstider og priser for Marbella – Puerto Banús, se: www.fly-blue.com/ferry-fly-blue/.
 
Husk:
Plastikposer, servietter, engangskrus m.m. hører ikke hjemme i det grønne – alt, hvad du tager med dig, skal med tilbage og finde vej til skraldespanden.
Af Sara Laine

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa