Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
 
web187
 
I disse skattetunge tider, søger de mest plagede skatteydere efter alternative domiciler.
Mit råd er: Flyt til Madrid!
Hvad kan det skyldes? Lad os se på både indkomstskatter, formueskatter, arveafgifter og gaveafgifter.
 
Indkomstskat.
Hvis en skatteyder i Madrid (ugift, barnløs, under 65 år og uden personlige eller familiære fradrag) tjener € 600.000 i 2014, skal vedkommende betale € 288.000 i skat. Hvis skatteyderen havde boet i Katalonien, ville skatten beløbe sig til € 309.000. I Asturien og Andalusien til 311.000. Altså betales der € 23.000 mere i Andalusien end i Madrid.
Men fordelene for de mere velhavende ved at flyttte til Madrid er ikke begrænset til indkomstskatten.
 
Formueskat
Madrid er den eneste region i Spanien, hvor der ikke eksisterer formueskat. Har man en formue på € 15 mio., betales der i Ekstremadura € 411.000, i Andalusien og Galicien 331.000, i Katalonien 297.000 og på Balearerne € 272.000. I Madrid € 0,00.
Det er med andre ord ikke tilfældigt, at halvdelen af de velbeslåede spaniere indgiver deres selvangivelser i Madrid-regionen.
For at blive skattepligtig i Madrid i år skal man opholde sig i regionen i mindst 183 dage i 2014. Man skal m.a.o. sørge for at tilskrive sig skattevæsenet i Madrid inden udgangen af juni måned. Det forhindrer naturligvis ikke, at man beholder sin ejendom i Andalusien. Men fra at være en primærbolig bliver den nu en feriebolig.
 
Arveafgift
Eksempel: En ungkarl på 30 arver af sine forældre € 800.000, hvoraf € 200.000 udgør værdien af en beboelse. Vedkommende skal i Murcia og Andalusien betale € 164.000 i arveafgift, i Katalonien € 9.800 og i Madrid € 1.600.
Arveladeren skal have været tilskrevet i Madrid-regionen i de sidste fem år, for at arvingen skal kunne nyde fordel af disse supergunstige arveafgifter.
Opfylder arveladeren ved sin død betingelserne for beskatning i Madrid, er det iøvrigt ligegyldigt, hvor f.eks. den eller de arvede ejendomme er beliggende inden for Det spanske Kongerige.
 
Gaveafgift
Eksempel: En tilsvarende ungkarl modtager i gave af sine forældre € 800.000. I Andalusien skal der prompte falde € 208.000 i gaveafgift. I Galicien, Katalonien, Aragón og på Balearerne lyder regningen på sølle € 56.000. Hvad skal den heldige gavemodtager betale i Madrid? Knapt € 2.000!
Gavemodtageren skal have været bosiddende i Madrid-regionen i de sidste fem år for at kunne nyde fordel af disse supergunstige gaveafgifter.
Dog belægges fast ejendom med gaveafgift efter reglerne i den region, hvor ejendommen befinder sig.
Heraf tør man vel udlede, at gavemodtager ikke behøver at være skatteresident i Madrid for at opnå afgiftsbegunstigelserne, hvis den omhandlede ejendom ligger i Madrid-regionen.
Generelt
Med adresse i Madrid er der ikke langt til ferieboligen på Costa del Sol. Tre timer med med fly og tog, fem-seks timer i bil. Ingen tidsrøvende grænser, sikkerhedskontroller eller lignende. Og Madrid er faktisk en pulserende og særdeles spændende by, som man aldrig bliver træt af. Uanset om man bor i den elegante bymidte eller i en mondæn forstad.
 
Af Advokat Elizabeth Dover Petersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa