Det danske magasin i Spanien
Så meget sparer du ved at købe ind i Spanien

Så meget sparer du ved at købe ind i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
IMG 0909
 
Det er ingen hemmelighed, at det meste er billigere i Spanien, hvis man sammenligner med Danmark. Det er billigere at spise ude, købe bil og tegne forsikring. Men hvor meget kan man spare på dagligvarer? La Danesa har sammenlignet priserne på 15 varer i Lidl i Spanien og Danmark.
 
13 ud af 15. Så mange varer er billigere i Lidl i Spanien, hvis man sammenligner med samme supermarked i Danmark. Det viser La Danesas prissammenligning, hvor vi har taget en række almindelige varer som tomater, æbler, cornflakes, toiletpapir, kylling og opvaskemiddel, der alle indgår i en gennemsnitlig husholdning, uanset om man bor i Danmark eller Spanien.
 
For de 15 varer fra Lidl, som indgår i testen, kan man spare knap ti euro ved at købe dem i Spanien i forhold til Danmark, hvis man forestiller sig, at man kigger på og betaler for prisen pr. kilo, liter eller stk. I Danmark koster varerne 56,27 euro og i Spanien 47,06 euro. Og det er faktisk selvom 10 af 15 varer er fra samme mærke. Kun æbler, tomater, kyllingefileter, hakket oksekød og jordbærmarmelade er forskellige mærker.
 
Det er kun forpakkede flutes fra mærket Rivercote og grønne æbler, hvor det bedre kan betale sig at købe dem i Danmark. Besparelsen på æblerne er minimal, mens der er lidt mere at spare ved at købe flutes. En af grundene til, at priserne er højere i Danmark, kan være, at momsen er forskellig i de to lande. I Danmark er momsen på 25 procent på alle varer, mens der i Spanien er tre forskellige satser. Eksempelvis er momsen blot fire procent på frugt, grønt, mælk og brød, mens den er ti procent på stort set alle øvrige fødevarer.
 
I La Danesas sammenligning er den største forskel på grønlandske rejer, hvor man kan spare 2,42 euro/kg ved at købe dem i Spanien frem for Danmark. Derudover er spaghetti, cornflakes og kød også er væsentligt billigere. Gå selv på opdagelse i skemaet.
 
Sådan har vi gjort:
Vi har kigget på 15 varer i Lidl i Danmark og de sammen 15 varer i Lidl i Spanien. Derefter har vi omregnet de danske priser til euro. Vi har fokuseret på varer, der både kan fås i Danmark og Spanien og altså ikke er hverken typiske spanske eller danske varer. Vi har taget den billigste tilgængelige vare, når man kigger på kiloprisen/literprisen/stykprisen og har forsøgt at tage varer fra samme mærke, så vidt det er muligt.
Kurs den 14. januar 2014: 1 euro= 7,46 kr.
Skemaet viser, hvilke varer der er billigst (grønne), og hvilke varer der er dyrest (røde) i henholdsvis Danmark og Spanien.
 
Af Kasper Ellesøe, kasper@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa