Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
DonQ foto A
 
Der havde været fart på hele dagen. Frokost blev der ikke tid til, så sulten efter aftensmad meldte sig derfor tidligere end normalt. At handle og selv gå i køkkenet var der ikke til til. Aftensmaden skulle altså indtages ude, og endnu en gang var der den sædvanlige diskussion om fisk eller kød. Det skal lige nævnes, at jeg er kødspiser, og skulle jeg, som den mest sultne, lade min stædighed sejre og som en diktatorisk Don Quijote, tvinge min tro følgesvend Sancho Panza til en entrecote? Nej, det blev ikke nødvendigt denne gang, for jeg havde en idé til et godt sted, vi kunne tage hen, og så kunne jeg samtidigt foretage et antropologisk/gastronomisk studie – for der var noget, jeg skulle undersøge. Da jeg for mange år siden flyttede til Spanien, fik jeg altid at vide, at de spisesteder og restauranter, hvor der var mange spaniere, ville være steder, hvor det var værd at spise, da det skulle være et symbol på, at maden var god.
 
DonQ foto B
 
På paseoen i Fuengirola ligger Don Q, hvor man har specialiseret sig i en “gør alle tilfreds”-buffet. Det er et sted, mange spaniere besøger, så Sancho og jeg tog på Don Q, så jeg kunne se, og spørge ind til, hvorfor netop dette sted er så populært blandt spanierne.
Jeg havde min helt egen strategi for at tilfredsstille mine basale fysiske behov, jvf. nederste del af Maslows behovspyramide, og dette helt uden at skele til madpyramiden – hverken den gamle eller den nye, reviderede version. Så jeg nød et par dejlige forretter; melon og skinke og lidt paté, og derefter gik jeg ombord i carvery buffeten med lækre kødretter samt spareribs (franske spidsben, som er de korte ribben).
Det var sjovt at se, hvordan Sancho, i modsætning til mig, “angreb” buffeten stille og roligt. Først blev det til lidt calamares, som han var meget glad for, da de efter hans mening havde en helt autentisk smag. Derefter prøvede han tunsalat, laksesalat, rejer og vildlaks. Jeg fik ham til at smage fiskefilet, med rejer på, på rigtig dansk manér. Alt blev stille og roligt spist, tygget de obligatoriske 32 gange i hver side. Han var meget minutiøs i at smage næsten det hele, for at være den perfekte deltager i mit studie. Men også kun næsten det hele, for med mere end 30 ting at vælge imellem + carvery buffet, kan man ikke nå at smage det hele på én aften. Indehaveren af Don Q har den holdning, at hvis en buffet er så varieret, at gæsterne kan finde fem ting, de kan lide, er tilfredhedsgraden høj.
 
DonQ foto C
 
Og vi blev begge to dejligt mætte. Da jeg spurgte Sancho: “Hvorfor tror du, at Don Q er så eftertragtet blandt spaniere?”, svarede han: “Først og fremmest er det en meget varieret buffet, og nordisk inspireret, med retter som vi som spaniere normalt ikke spiser, og så er der selvfølgelig også de spanske retter, som vi sætter pris på. Som spanier går jeg ind for, at mad, fx fisk, skaldyr og en god salat, skal smage af det, det er lavet af. Jeg kan lide at have forskellige muligheder, at nyde min mad, at prøve nye ting og være sikker på, at råvarerne er i orden, så mine smagsløg kan blive tilfredsstillede.” Og så fortsatte han med at give sin mening om hver ret. Så for at gøre det hele mere spiseligt for jer, kære læsere, kunne jeg blot tolke hans svar som: “Sancho havde en herlig aften, maden var god, stort udvalg, god sammenhæng mellem pris og kvalitet og her vil han gerne spise en anden gang”.
 
DonQ foto F
Så hvis I, ligesom Sancho, er sultne, og leder efter det helt rette sted, hvor alle kan få, hvad de vil have, så kig ind til Don Q. Det ligger lige over for lystbådehavnen i Fuengirola, ved siden af Hotel Florida. Der er åbent alle dage til frokost fra kl. 13-17 og til middag fra kl. 17-23.
Af Mugge Fischer, foto: Ose del Sol

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa