Det danske magasin i Spanien
 
Foto helse Vitamina LD September 2013
Ginseng bliver også kaldt Panax Ginseng. Panax er græsk og betyder helbredende. Ordet Ginseng er en vestlig forenkling af ordet “Shing-Seng”, som på kinesisk betyder menneskelignende. En Ginsengrod minder om en menneskekrop med arme og ben.
Kineserne var de første, der opdagede Ginsengs helbredende egenskaber. I Kina er Ginseng blevet brugt mod sygdomme i mere end 5.000 år. Et gammelt skrift om medicinske planter fra den kinesiske oldtid fortæller at Ginseng forlænger livet, lysner sindet og øger potensen. Også i kejsertidens Kina blev Ginseng værdsat – kinesiske kejsere drog i krig for at erobre områder, hvor der voksede Ginseng.
Marco Polo bragte i 1300-tallet Ginseng til Europa, men der gik lidt tid, førend europæerne for alvor fik øjnene op for Ginsengens egenskaber. Først i Middelalderen begyndte munkene at interessere sig for Ginseng. De brugte roden som universalmiddel mod sygdomme og træthed. Munkene mente, at alle kunne have glæde af Ginseng. Hvis syge tyggede roden, blev de raske. Hvis raske tyggede roden, fik de forøget deres vitalitet.
Panax Ginseng har over 200 forskellige indholdsstoffer, men forskere har hovedsageligt fokuseret på to stofgrupper. Det drejer sig om de såkaldte ginsengosider og polyacetylener. Gisengosiderne er vigtige stoffer, fordi det er dem, der giver ginsengen dens energi og koncentrationsstyrke de egenskaber – forskningsforsøg har også vist at have en effekt på kræft og Type 2 Diabetes.
Også Ginsengs indhold af polyacetylener har været genstand for en lang række undersøgelser – de kan stimulere immunforsvaret, regulere blodtrykket og sænker kolesteroltallet.

Ginseng kan købes i Vitamina i Centro Idea. Der er Panax Ginseng og Gerimax Ginseng, som kan fås i kapsler, tabletter eller flydende.

Af Vitamina, Centro Idea

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.