Det danske magasin i Spanien

Som mange af mine læsere ved, holdt jeg sommerferie i Cancun i Mexico, hvor min hjerteven holder til.
Efter de første dage med stormende gensynsglæde, begyndte de små gniderier at indfinde sig. Jeg er til daglig leder, og vant til at få det, som jeg vil have det, og han er eneboer og vant til at gøre, som han ønsker. Da gnideriet havde stået på et par dage, sagde min livskloge ven:
”Let us change gun for fun” og “paradox for paradise”. Med disse ord på sinde blev resten af ferien til en uforglemmelig vidunderlig tid for os begge, både med sjov, leg, alvor og dejlig sex.
Ovenstående citat hænger stadig i mit sind. Jeg gør mit bedste for at integrere ordene i min hverdag, og jeg tænker på, at hvis disse ord bliver til den gyldne regel, vi alle gør en indsats for at leve med i vores hverdag, bliver ”våbenfabrikanterne” snart arbejdsløse, og vi kan koncentrere os om at gøre denne smukke planet til et fredeligt sted, hvor alle mennesker tager hånd om hinanden i ligeværdig sameksistens med fokus på glæde og kærlighed i hverdagen.

Seksualitet i hverdagen

Seksuel forening kan bringe en sand overflod af sundhed, rigdom og lykke.
I min verden fungerer sex bedst i et forhold, hvor man gensidigt giver hinanden kærlighed. Bygger forholdet udelukkende på seksuel tiltrækning, synes jeg, det er en flad fornemmelse sammenlignet med at have sex med den partner, man elsker. Det er den oprindelige råenergi, vi har i kroppen, når vi dyrker sex med den ,vi elsker. Dan Millan skriver i sin bog Praktisk Seksualitet: ”Din holdning til seksualitet afspejler din holdning til livet”.
God sex, med den du er allermest glad for, giver vitalitet og livskraft. Omvendt giver vitalitet og livskraft også kilde til seksuel energi. Det er en vigtig del af livet, at udtrykke fysisk såvel som følelsesmæssig kærlighed. Derfor er der alle mulige grunde til at pleje sig selv, både fysisk og psykisk i alle aldre. Hold dig varm, glad, levende og i balance med dig selv, så har du de bedste muligheder for et godt partnerskab. Således kan du også bedre rumme hans/hendes særheder, også de mange ting vi ikke altid forstår hos hinanden, og som nogle gange kan være svære at acceptere.
Vov at elske og blive elsket. Kærlighed er det smukkeste af alt, men somme tider kan den også bringe den mest intensive smerte, hvor vi sårede føler os hudflettede. Det er somme tider nødvendigt at opleve skyggesiderne, for at vi kan vokse og gro, tage ansvar for vores liv og komme videre.

”Gammel” kærlighed

Selvom I måske har kendt hinanden og levet sammen i mange år så tag dig i agt for vanens dødbringende kedsomhed. Sommeren er en dejlig tid at få liv i kludene igen og vitalisere forholdet. I ferien er der intet pres, man er afslappet og dermed frigøres en masse energi, der kan bruges til at (gen)opdage det helt unikke ved partneren. Gør noget ud af dig selv. Husk flirten i øjnene. Genopdag forelskelsen. Spis, elsk, drik dejlig vin, dans og føl vildskaben inden i dig. Stop med de evige bekymringer. Bliv ved med at gøre ting, der gjorde dig glad, da du var 16. Som kvinde siger jeg, at levende kvinder har ingen alder. Kvinder på 70 har stadig en ung kvinde på 16 inden i sig.
Lysten til erotik opstår i vores hjerne. Forståelsen til både at yde og nyde bliver bedre med alderen ifølge flere undersøgelser. Således skal den seksuelle nydelse hos begge parter blive bedst efter de 50 år. Deepak Chopra skriver i en af sine bøger, at det at være seksuel aktiv i sine yngre og modne år giver de bedste chancer for at forblive aktiv op i alderdommen.
Dejlig sex frigør velbefindelseshormoner og dermed bedres immunsystemet og smerte og stressniveauer reduceres.
Ros hinanden for de små ting, jeres partner gør i hverdagen. Når haven er ordnet, når han henter dig i supermarkedet, når de sprængte pærer i huset bliver skiftet ud m.m. Giv hinanden mange, varme og store kram. Det er en vidunderlig følelse at blive holdt om, Jeg elsker et vidunderligt kram, hvor man bare står og holder om hinanden, fornemmer duften og trygheden og føler at alt er godt. Forfør hinanden, giv blide berøringer, udforsk, kild, kys, hav dyb øjenkontakt. Le sammen. Nyd en god middag med et glas god vin, træk stikket ud på TV’et. Vær opmærksom på dit udseende. Tag pænt tøj på, også selvom du ikke er helt ung længere. Nyd din krop, den er dejlig, og den er lige præcis din krop, uanset tyngdekraften har holdt sit indtog, eller der er lidt cellulitis og et par deller for meget. Dans i huset, i haven eller på stranden, der er ikke noget, der er så livgivende som bare at danse løs til den vildeste musik f.eks. Tina Turner, Gloria Gaynor og mange flere. Spotify er en vidunderlig gave til os alle, hvor du ganske gratis kan hente den musik, du ønsker lige nu. Ved du ikke hvordan, det skal installeres, så få hjælp af en god ven, der kan. Er det uvant for din partner at se dig danse rundt, vil han/hun i første øjeblik nok kigge en ekstra gang, men helt sikkert er der gode muligheder for udvidelse af programmet.
Sig aldrig nej til sex med din partner. Det er en meget voldsom oplevelse, at blive afvist seksuelt, og de fleste af os bærer på sår fra fortiden. Har du ikke lyst lige nu og her, kan det somme tider være en god ide at ”lade som om” og pludselig i forløbet finder du ud af, at det egentlig er rigtig dejligt. Kan du slet ikke overskue at have sex, så behandl ham/hende med forsigtighed og meld ud og sig hvorfor. Fortæl at du vil glæde dig til senere.
Efter min mening behøver en dejlig seksualitet ikke altid munde ud i orgasme. Det er også vidunderligt at holde om hinanden, bare være sammen og vide, at I er fælles om kærligheden.

Kosten

Maden må være farverig og indbydende. Sid ned og spis. Dæk altid et pænt bord, gerne både med lys, blomster og dæmpet musik. Hav vinen trukket op med den rette temperatur. Er det en middag uden alkohol, foreslår jeg granatæblejuice eller juice med Maca, der virker energigivende. Der findes en dejlig Macajuice, der udover Maca indeholder Johannesbrød.
Nyd maden, og smag og tyg hver eneste mundfuld. Der er en frase om, at som du spiser, således elsker du. Tanken strejfer mig hver gang, jeg ser en person råsluge sin mad uden overhovedet at være opmærksom på, hvilken mad vedkommende spiser.
Undgå fastfood. En pizza er, efter min mening, virkelig dødbringende for efterfølgende seksualitet.
Skær ned på sukker, kaffe, cigaretter og alkohol. Det er emner, der gør det vanskeligt at opretholde et stabilt energiniveau dagen igennem. For meget af de nævnte ting gør, at du hen imod dagens sene timer, hvor erotikken og seksualiteten måske skal dyrkes, sandsynligvis i stedet føler dig træt og nervøs.
Spis i stede økologisk mad med masser af frugt, grønsager og salater, evt. kød af god kvalitet og fede fisk. Fede fisk er gode for hormonspejlet og kan evt. være en hjælp, hvis du lider af tørhed i skeden. Græskarkerner, hørfrø, solsikkekerner er også rige på essentielle fedtstoffer. Brug gerne chili i maden, det sætter gang i safterne.
Østers er en kendt elskovsspise, antagelig på grund af sit store zinkindhold, der er vigtig for et godt seksualliv. Fuldkorn, æg nødder og magert kød er også zinkholdigt. Fuldkornsris er rige på B-vitaminer og E-vitaminet, der er kendt som ungdomsvitaminet. Det findes i hvedekim, sojabønner, alfalfa, mandler, hasselnødder, avocadoer og grønne grønsager.

Gode kosttilskud

Som altid starter jeg med et godt vitamintilskud f.eks. Omnimin, der har et højt indhold af både B-C- og E-vitamin. C-vitamin er vigtig for en god sperm. E-vitamin er vigtig for hormonproduktion og kredsløb.
Essentielle fedtsyrer kan f.eks. være Epa Gla+ der indeholder både omega 3- 6 – 7 – 9. Det hjælper til vedligeholde hormonbalancen, forbedre potensen ved at fortynde blodet, samt forebygge evt. vaginal tørhed.
Zink kan være et godt ekstra tilskud, hvis du er mand. Sperm er fyldt med Zink, så hver gang, der afgår sperm mistes Zink. Zinkmangel kan være medvirkende til impotens. Et zinktilskud på 15-20 mg dagligt kan have en positiv indflydelse på dit seksliv. Virker bedst, hvis det tages om aftenen.
DHEA er et hormon, der aftager stærkt med årene. Det er et energivende og stresslindrende hormon, der kan omdannes i kroppen enten til østrogen eller testosteron. Det kan ikke fås i fri handel i Europa. Før du evt. tænker på at tage DHEA, må du få målt dine værdier og altid tale med en læge og få beskrevet den rette dosering. Der kan evt. være visse bivirkninger.
Ginkgo Biloba forbedrer blodcirkulationen, ikke bare i hjernen, men også i det perifere kredsløb såsom penis, hænder og fødder. Studier har vist, at planten er god mod impotens.
Maca er min personlige stor-favorit. Den kaldes også peruviansk ginseng, selvom den ikke har noget med Ginseng at gøre. Den har i mere end 2000 år været brugt i Peru, som stimulerende middel. Maca er god til både kvinder og mænd. Maca findes i flere former bl.a. både sort og hvid. Den sorte er lidt mere stimulerende end den hvide. I langt de fleste tilfælde er den hvide absolut tilstrækkelig. Maca findes i dejlige, velsmagende læskedrikke, i pulver til at blande i diverse smoothies, i kapselform og endelig som velsmagende småkager.
Jeg har brugt den i mange år også fordi midlet giver en dejlig glad energi. I Danmark er midlet blevet forbudt.
Superman, der er lavet af den finske læge Dr. Tolonen indeholder Muira Puama, på dansk kaldet potenstræet. Der er en sydamerikansk plante, der er kendt som et elskovsmiddel overvejende til mænd. Superman indeholder desuden Guarana, selen og Zink.
Prelox fra Pharma Nord indeholder L-arginin, taurin og pycnogenol. Det er lavet til mænd. Det er blevet et vældig populært middel. Indholdet er sundt for mange andre ting end netop det seksuelle.
Schizandra anbefales til både kvinder og mænd. Den gør glad og hjælper desuden på vaginal tørhed.
Omega 7 er olien fra Havtorn. Det er en fantastisk hjælp til kvinder, der lider af tørhed i skeden. Omega 7 hjælper på alle former for tørre slimhinder. Produktet findes bl.a. fra Pharma Nord.
L-arginin er en aminosyre der er tilstede i proteiner i alle livsformer. Arginin har vist sig at være godt for både hjerte, seksuel dysfinktion hos kvinder og impotens hos mænd. Det findes i mange midler som f.eks. Arginin Max fra Naturdrogeriet og L-argiplex fra Medic Danmark, hvor der findes både en mandlig og kvindelig version.
Damianablade hjælper både til en sund sperm og på elskovslysten.
Sibirisk ginseng og almindelig ginseng bliver også brugt til styrkelse af seksualiteten. Almindelig ginseng er med til at frigøre testosteron.
Rosenrod kan ligeledes være en god hjælp, især hvis du føler dig stresset.
Ovenstående er kun et lille udpluk af naturens righoldighed. Der findes mange andre planter, der øger vores sekselle energi. Den energi, der er selve livets puls.

HUSK: VI KOMMER ALDRIG TIL AT EJE HINANDEN. Vi må altid lære og arbejde for vores forhold.

Af Anni Dahms, Anni’s Vitalshop

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.