Det danske magasin i Spanien
Chez Max – nyt image tiltrækker flere skandinaviske gæster

Chez Max – nyt image tiltrækker flere skandinaviske gæster

Restauranten Chez Max, tidligere med navnet Max Beach, har i mange år været et populært spisested blandt skandinaver på kysten. Den gode beliggende i Riviera del Sol midt imellem Fuengirola og Marbella samt den store terrasse direkte ud til Middelhavet og den hyggelige atmosfære indendørs har altid været trækplaster for de mange gæster, der de sidste snart ti år har besøgt restauranten.

Nye tider, nyt look
Ved udgangen af 2012 besluttede den belgiske indehaver Carl Creemers dog, at det var på tide at give restauranten et nyt image. Navnet blev ændret til Chez Max, og samtidig blev restauranten renoveret og malet i en dejlig blid gul farve. Det var fortrinsvis ønsket om et mere frisk og elegant look, der lå til baggrund for de nye initiativer. Den mærkbare ændring i klientellet spillede også en stor rolle for restaurantens nye koncept. Tidligere bestod størstedelen af gæsterne af englændere, men de sidste par år er andelen af skandinaviske gæster steget markant, og de udgør nu 40 procent af det samlede antal gæster. ”Restaurantens nye, mere elegante look har uden tvivl tiltrukket mange flere skandinaver, der foretrækker en frokost eller middag i pæne omgivelser, hvad enten det er ude på terrassen eller indendørs i restauranten,” fortæller Carl, der også mærker en stigende interesse blandt det skandinaviske publikum for den lille men nøje udvalgte menu samt den store, lækre brunch der serveres hver søndag fra klokken 13.

Lille men udsøgt menu
Hos Chez Max finder man ikke det store menukort, men derimod et pænt men lille udvalg af delikate retter, der virkeligt er kælet for. Der anvendes altid kun friske råvarer af høj kvalitet. ”Vi kunne aldrig finde på at servere retter, det har været nedfrosne. Vores gæster har forstand på kvalitet og vil med det samme kunne se og smage, når der slækkes på den. Og som alle andre foretagender er det vores interesse, at gæsterne er tilfredse hver gang de spiser på Chez Max,” forklarer Carl Creemers.
På menuen hos Chez Max finder man for blot at nævne nogle få retter den lækre forret oksecarpaccio, der serveres med bladselleri, champignoner, valnødder, parmesanost og valnøddeolie. En anden og meget populær forret er hjemmelavet ande foie gras med finthakket pistacie og sød dessertvin fra Málaga.
Hovedretterne omfatter både kød og fisk. Blandt fiskeretterne anbefales laksefilet med porrer og grillede champignoner, søtungefilet i cava rosé med kartoffelpuré eller blæksprutte fyldt med grøntsager serveret med cremet hummersauce og basmatiris. Også kødretterne er lækre og byder for eksempel på confiterede hjemmelavede andelår med appelsinsauce og hvidkål, eller stegt pattegris i skysauce med brasede kartofler samt chateau oksesteak med grøntsager, pommes frites og tre forskellige saucer (min. 2 personer).
Også desserterne er utroligt lækre. Hvad enten der er tale om chokoladefondant med is, cognackaramelliseret ananas carpaccio med is eller crème brulée.

Hverken strandklub eller chiringuito
Indehaver Carl understreger, at ønsket om et nyt image i stor grad også skyldes den fejlagtige vurdering af Chez Max som enten en af de mange eksklusive strandklubber eller en chiringuito på kysten. ”Vi ønsker ikke at blive sat i bås, vi er hverken strandklub eller chiringuito, derfor har vi også fjernet Beach fra vores navn. Chez Max er en elegant restaurant med et lille med eksklusivt udvalg af internationale retter. Kombineret med vores store udendørs terrasse og fantastisk udsigt til havet kan vi tilbyde vores gæster ”fine dining” i flotte omgivelser og med et pænt klientel. Og det er netop derfor, at så mange skandinaver nu gæster Chez Max,” mener Carl. Det nye look er dog stadig ikke komplet. I anden halvdel af restauranten ønsker Carl at lave en udendørs swimmingpool eller noget så utraditionelt som en skøjtebane.
”Tiderne er svære og konkurrencen stor, derfor vi er nødt til hele tiden at komme med nye initiativer. Hvorvidt min ide om en skøjtebane bliver en realitet, kan jeg endnu ikke sige, men det ville helt sikkert være en form for underholdning, som andre ikke kan tilbyde,” afslutter Carl. Det nye område af Chez Max hører til restaurantens barområde og vil derfor være adskilt fra selve restauranten, så de andre gæster kan spise uforstyrret. Samtidig betyder det, at man kan tage børn med, der vil kunne underholde sig selv i den nye del af restauranten, når de bliver trætte af forældrenes selskab.
Prismæssigt ligger Chex Maz på et fornuftigt niveau kvaliteten og services taget i betragtning.

For bordbestilling eller det fulde menukort se: http://www.chezmaxrestaurant.com/our-menu.php. Menukortet fås også på svensk, norsk og dansk.

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.