Det danske magasin i Spanien
Duran Duran-drengerøven er blevet voksen

Duran Duran-drengerøven er blevet voksen


John Taylor er basguitarist i Duran Duran, som han var med til at stifte som 17-årig i 1978.Fotos: Kristin Burns

I 80erne blev han beundret af tusindvis af skrigende teenagepiger, dannede par med danske Renée Toft Simonsen, og havde et gigantisk kokainmisbrug. John Taylor har oplevet lidt af hvert som basguitarist i popbandet Duran Duran, der har solgt over 100 millioner albummer. La Danesa har talt med popstjernen, der med brutal ærlighed fortæller om sine opture og ikke mindst nedture i sin bog, som netop er udkommet på dansk.

Han holder sig nu godt trods sine snart 53 år. Moderigtigt, men alligevel afslappet klædt i sort habitjakke, sorte bukser og hvid skjorte, og med højt hår, intense øjne og antydningen af et charmerende smil i mundvigen ligner John Taylor det, han er: En popstjerne. Vel at mærke en ægte en af slagsen med alt hvad det indebærer af status som idol for skrigende teenagepiger, et stort forbrug af kvinder og et endnu større forbrug af kokain. Alt det har han lagt bag sig, selv om han fortsat er medlem af Duran Duran, et af 80ernes største popbands. Men da han besluttede sig for at skrive en bog om sit liv, valgte han at lægge kortene på bordet og fortælle om både de positive og negative aspekter af livet som megastjerne.

På den måde har han blottet sig over for sine fans, der dog har reageret positivt på bogen.

”For det meste har folk moret sig over de dumme ting, jeg har lavet, og så ser de ud til at sætte pris på den kærlighed, jeg udtrykker over for mine forældre. Fans af bandet er meget gode til at tilgive og bakke op. Jeg var sikker på, at de ville kunne lide bogen, og det gør de. Dem, jeg prøver at nå, er de folk, der ikke er fans af bandet. Om det er lykkedes, ved jeg ikke,” siger John Taylor, der har fået bearbejdet sin vilde ungdom ved at skrive bogen.

”Jeg er stærkere nu, end da jeg begyndte på bogen. Det er ligesom en blodsudgydelse. Du giver slip på en masse tanker om dig selv og dit liv. Tanker, som du ikke behøver at slæbe rundt på.”

De glade 80ere
Duran Duran har solgt over 100 millioner albummer og haft hits som Rio, Ordinary World, Come Undone, Hungry Like the Wolf, Notorious, The Wild Boys og James Bond-titelsangen A View To a Kill. Med status som et af 80ernes største popbands var Duran Duran helt fremme på den internationale scene, hvor John Taylor færdedes blandt stjerner som Boy George, Freddie Mercury, Prince, Sting, David Bowie, Eric Clapton og Madonna samt royale personer som prinsesse Diana og prins Charles. I sin bog fortæller John Taylor også om sit møde med Andy Warhol, der hviskede de konspiratoriske ord til ham: ”Du burde være forsangeren.”

Som stilikoner var Duran Duran også nyskabende. I skarp konkurrence med Michael Jackson var bandet kendt for nogle af de mest visionære musikvideoer i tiden, hvor MTV opstod. Og modemæssigt var John Taylor foregangsmand i en sådan grad, at han uden skyggen af skam tager æren for Don Johnsons opsmøgede habitjakkeærmer i tv-serien Miami Vice.

Den danske model
Et andet 80er-ikon, der fylder godt i John Taylors fortid, er danske Renée Toft Simonsen, som han dannede par med fra 1985 til 1989. De mødtes, da hun kom over til ham på en natklub, men han gad ikke tale med hende. Da en af hans venner senere fortalte ham, hvem hun var, gik det op for ham, at han havde afvist kvinden, der var på forsiden af modemagasinet Vogue. Så fik han ellers travlt med at finde frem til den danske model og love bod og bedring, hvis hun ville mødes med ham.

John Taylor nåede at blive forlovet med Renée Toft Simonsen, men i dag erkender han, at mindet om forlovelsen er fordampet i kokainrusen.

”Jeg kan faktisk ikke huske, at vi blev forlovet. Vi havde begge to masser af fart på og prøvede at holde trit med tingene. Vi havde det sjovt sammen, men ingen af os kunne give den anden det, der skal til for at få et ægteskab til at fungere. Jeg var i hvert fald ikke klar. Heldigvis gjorde vi ikke permanent skade på hinanden.”

I 1992 blev John Taylor far til en pige, men tre år senere blev han skilt fra pigens mor. Efter et ophold på en afvænningsklinik fik han lagt sin vilde livsstil på hylden og har siden da levet et mere normalt liv. Siden 1999 har han været gift med den amerikanske designer Gela Nash, som han bor sammen med i Los Angeles.

 

John Taylor om Spanien:
”Jeg nyder at besøge Spanien, hver gang jeg får muligheden, men jeg har ikke det store kendskab til Spanien eller landets kultur. Jeg ved, at de har fantastiske kunstnere, fantastiske fodboldspillere, glimrende mad og imponerende arkitektur. Når jeg tænker på Spanien, tænker jeg på farver, varme og energi, men også mørke.” Danmark:
”Danskerne er et eftertænksomt folk med stort intellekt og en tør, humoristisk sans. Og så producerer Danmark nogle af de bedste tv-serier i verden.”

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.