Det danske magasin i Spanien
Jubilæumsår med både nyheder og velkendt soliditet

Jubilæumsår med både nyheder og velkendt soliditet


Foto: Søren Østerlund

D. 9. oktober 2012 var det 25 år siden, Jyske Bank åbnede på Gibraltar, og siden har banken spillet en vigtig rolle i den udvikling, som klippeøen har undergået som et velanset finansielt centrum. Siden åbningen i 1987 har banken firedoblet antallet af medarbejdere til næsten 90 personer i dag.
Rødderne kan spores tilbage til 1855, da Galliano-familien grundlagde den bank, som Jyske Bank senere købte. Igennem årene har banken delt historie med Gibraltar, og har taget del i såvel dramatiske begivenheder som i den imponerende udvikling, der har bragt klippeøen ind i det nye årtusinde som et stærkt og unikt samfund. Det er et historisk forhold, som Jyske Bank er meget opsat på at føre videre.
“Det er lykkedes for Jyske Bank at bevare en del af den gamle banks særlige patina og samtidig forbedre og udvikle den, så man knapt kan genkende den”, siger Jimmy Galliano, tidligere partner og direktør i Galliano’s Bank.
“Det er en del af forklaringen på, hvorfor det er gået Jyske Bank så godt her på Gibraltar. De er blevet en del af den lokale kultur.”


Jimmy Galliano: “Da vi solgte banken til Jyske Bank, anede vi ikke, hvad vi skulle forvente. Det skulle vise sig at blive en stor succes”.

I dag er Jyske Bank helt indlemmet i det lokale samfund og forpligter sig således til mange flere succesfulde år på The Rock.
“Vi er meget optimistiske omkring Jyske Bank Gibraltars fremtid, både her og på de omkringliggende markeder”, siger CEO Christian Bjørløw.
“Vi er kommet utrolig godt igennem den seneste finansielle turmult. Det symboliserer fint både bankens og Gibraltars historie, at vi ikke blot rider stormene af – om det så er verdenskrige, belejringer eller sammenbrud i den lokale økonomi – men kommer ud på den anden side endnu stærkere end før.”
“Banksektoren er hårdt ramt af de skandaler, der har fulgt i krisens kølvand. Og det er en stor udfordring for alle os, der er beskæftiget i branchen at vinde kunders tillid. 2012 var et okay år for investorerne med et udmærket afkast trods ufordringerne i USA, uroen på de europæiske markeder og gældsbyrden i Sydeuropa. Det kommer vi til at kæmpe videre med en tid endnu, men vi er, skal vi sige, svagt positive. Også ejendomsmarkedet i Spanien begynder at røre på sig, og mere ro på euroen vil helt klart styrke det yderligere”, mener Christian Bjørløw.
Om et par måneder begynder en større ombygning af banken. Det bliver gjort på den særlige Jyske Bank-måde med masser af åbenhed overfor kunderne – men tilpasset de lokale forhold, understreger Christian Bjørlow. “Man bliver jo ikke en anden person blot ved at skifte tøj, og det gælder også for banken. Vi er meget bevidste om Jyske Bank-ånden og at vi er en anderledes bank, og samtidig er vi stolte af at være en del af det lokale forretningsliv her på Gibraltar. Vores services er målrettet dels lokalsamfundet og dels markedet i Spanien, hvor vi har stor succes med vores Wealth Management-møder. Selvom navnet kunne antyde noget andet, er det ikke nødvendigt at have en kæmpe formue for at være kunde hos Jyske Bank. Vi henvender os til en bred kundegruppe, hvilket vi matcher med stor bredde i vores stab”, siger Christian Bjørløw, og lader her et par af bankens medarbejdere præsentere sig selv.

Mark Alcantara, Senior Relationship Manager – ansat i Jyske Bank siden 2007
“Jeg voksede op, mens grænsen til Spanien var lukket, og det var min barndom betinget af på mange måder, men Gibraltar er en militærgarnison og vi børn så op til de britiske soldater, der stod vagt. Situationen mindede os om vores britiske arv og gav os en ansvarsfølelse overfor Gibraltar og Storbritannien. Så da vi blev gamle nok, gik mange af os frivilligt ind i hæren.
Jeg gik ind i Royal Gibraltar Regiment i 1984 som infanterist. En dag gik jeg og spillede lidt på min vens tromme. En officer hørte mig og fik mig straks ind i trommekorpset. Jeg øver mig normalt et par gange om ugen og især op til jul, når der bliver travlt med parader og koncerter. Heldigvis udviser banken stor forståelse”.

Jeanette Bishop, Kasserer – ansat i Jyske Bank siden 2006
“I juni måned sidste år giftede jeg mig med Morten Jensen (Wealth Management Advisor i Jyske Bank) i Holy Trinity Katedralen. Han kommer godtnok fra Danmark, men alle de lokale kolleger kalder ham gibraltarianer.
Når det handler om kulturforskelle, har vi fundet et kompromis. Det betyder bl.a., at vi giver gaver både juleaften og 1. juledag om morgenen. Morten får sine gaver juleaften og jeg får mine dagen efter.
Morten har stadig lidt svært ved at tilpasse sig gibraltarianernes fleksible forhold til tid og planlægning. Han har tit overlistet mig ved at sige, at vores aftaler lå en time tidligere, end de rent faktisk gjorde. Men nu har jeg luret ham”.

Giovanni Romero, Senior Relationship Manager – ansat i Jyske Bank siden 1987
Alle her på Gibraltar blev meget overraskede, da jeg droppede universitetet i England til fordel for frisørskolen. At de fleste accepterede mit valg, siger meget om gibraltarianernes tolerante og fordomsfri indstilling.
Når jeg kom hjem på ferie, mødte mange op i lufthavnen for at se min nyeste frisure og tjekke op på de sidste tendenser fra London.
Senere drev jeg en travl frisørsalon på Main Street, men efter et par dejlige år tvang et rygproblem mig til at lægge den karriere på hylden. Frank Galliano ringede og tilbød mig et job i Jyske Bank. Jeg fik imidlertid ikke lov til at glemme frisørfaget helt: I årevis klippede jeg nemlig hår på de fleste af bankens medarbejdere.

Hold ånden i live
“Af de 25 medarbejdere, der var ansat i Galliano’s Bank, da den blev købt af Jyske Bank, er 12 her stadigvæk og fem er gået på pension efter mere end 40 års ansættelse. Det er næppe et tilfælde”, siger Christian Bjørløw og forklarer, at netop kunderes direkte tilgang til medarbejderne vægtes højt. “Det skal være en totaloplevelse at være kunde i Jyske Bank, og man skal altid kunne få fat i sin bankrådgiver. Vi mødes ofte med vores kunder. De skal vide, at vi rent faktisk er her for at hjælpe dem”.

Den helt særlige kombination af Galliano- og Jyske Bank-ånd har vist sig at fungere fantastisk – nu i mere end 25 år.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.