Det danske magasin i Spanien
Et lille stykke Marbella i sneen

Et lille stykke Marbella i sneen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Jeg kan faktisk rigtig godt lide sne, og efter mange år her i Spanien er sne da også gået hen og blevet noget temmelig eksotisk for mig. Her taler vi altså om sne på den hvide måde, under en høj blå himmel – og ikke den slags gråsorte vejkantssjap, som jeg husker fra Danmark. Der er så bare lige det ved det, at min karriere som skiløber begrænser sig til en enkelt tur ud over en jysk pløjemark med to brædder spændt fast under fødderne med halmstrikker, så det der med skiferier har aldrig ligget lige for. Og således har jeg da også kun frekventeret Sierra Nevada om sommeren for at vandre i bjergene… Indtil nu!

Da jeg hørte, at Marbella Club Hotel Group havde købt og gennemrenoveret det smukke bjælkehotel El Lodge i Sierra Nevada fik jeg hurtigt lastet bilen med lammeskindsstøvler, badedragt og kamera, for nu skulle jeg på omend ikke ski- så i hvert fald på sneferie.
Med åbningen af El Lodge Ski & Spa Resort i december 2012 blev et lille stykke Marbella bragt til Sierra Nevada. Et hyggeligt og luksuriøst vinter-refugium bygget af finske bjælker, indrettet af den kendte interiøsdesigner Andrew Martin og placeret på skisportsstedets mest eftertragtede plet lige ud til løjperne med unikke ski-in/ski-out faciliteter. El Lodge danner de perfekte og mest charmerende rammer om opholdet for både skiløbere og andet godtfolk.
Det er i den sidste kategori, jeg hører til. Og indrømmet; jeg elsker at omgive mig med kvalitet, service og forkælelse, når jeg holder ferie – og lige nu står den på et par skønne dage med knirkesne, frokost på hotellets in-terrasse Suite Nevada, forkælelse i spa’en og middag i den stilfulde restaurant.

Lokal Aspen-stil
El Lodge er helt klart for de gæster, der søger noget unikt. Selv er jeg helt vild med det faktum, at her er tale om et bjælkehotel i vaskeægte Aspen-stil med skønne, knirkende trægulve og ild i pejsen.
Med kun 16 værelser og fire suiter virker El Lodge som en stor privat villa – og udover individuelle bookinger, kan hele hotellet booket samlet til en større privat sammenkomst eller skiferie. At hotellet ikke er større, gør stemningen intim og man føler sig hjemme – et faktum som personalet følger helt til dørs med en sublim service, hvor alt det, der normalt betragtes som noget ekstra, bare følger naturligt med. Man bliver helt glad indeni.


Forplejning
Efter en lang gåtur i sneen sætter vi os til rette på den trendy Suite Terrace. I hver stol ligger et blødt gedeskind til at holde numsen varm og fødderne ditto i et par udendørs hjemmesko, udsigten er fabelagtigt ud over pisterne, hvor små farvestrålende prikker drøner nedad i et halsbrækkende tempo. Over os skinner solen fra en skyfri himmel, og bag mig står en venlig og yderst prof tjener klar til at tage vores ordre. Hvor herligt er livet lige nu?

Vi bestiller henholdsvis svampe-cappuccino og tomatsuppe og bagefter en luksusburger til min mand og en tempura af grøntsager og langostinos til mig. “Bøffen smager rent faktisk af kød. Hvor sjældent!”, udbryder min mand glædeligt overrasket, da han sætter tænderne i burgeren.
Efter frokost er det tid at aflægge The Spa et besøg. Jeg svømmer først en tur i den opvarmede, udendørs pool. Langs poolkanten nyder andre gæster eftermiddagessolen på smarte liggestole, og en lille gruppe damer laver yoga, mens de trækker den friske bjergluft dybt ned i lungerne. Jeg er vild med arabisk Hamman, så her begynder jeg – og bagefter vælger jeg en japansk ansigtsmassage med ‘løftende’ effekt. Pragtfuldt, og hvis ikke ligefrem totalt ansigtsløftet så i hvert fald dejligt afslappet vender jeg tilbage til det lune værelse for at klæde om til middagen.
Hvor fedt at være på ‘ski’ferie og så alligevel få brug for stiletterne. Der er som sådan ingen dress code i restauranten, men det ligger bare i luften, at man ikke kommer iklædt bar ølvom og slippers. Restauranten er som resten af El Lodge mega-hyggelig og elegant på samme tid, og den skønne tre-retters menu, som vi vælger lader da heller intet tilbage at ønske. Det skulle måske lige være en kop kaffe og en whisky foran pejsen. Det hører ligesom til.


På ski
El Lodge tilbyder en personaliseret, femstjernet skiservice med in-house skileje, støvleopvarmning og en herlig ski-lounge, hvor man rødkindet og træt efter en dag på løjperne kan komme af skidragten, dele halsbrækkende skihistorier med de andre løbere og nyde en snack, inden man går i spa’en eller op på sit lune værelse for at tage en velfortjent lur under hyrdetæppet. Her er også en herlig, farverig børneklub med skønt legetøj, computere og spil.
El Lodge ligger lige ud til pisterne og kun 50 meter fra stoleliften Parador 1, og den unikke ski-in/ski-out beliggenhed gør, at man kan køre direkte ind på hotellets terrasse fra løjperne, stille skiene i stativet og nyde en frokost på terrassen, inden man suser videre.

Se mere på www.ellodge.com eller kontakt hotellet på 958 480 600 eller
Marbella Club Hotel, Golf Resort & Spa reservas@marbellaclub.com
www.marbellaclub.com

Af Helle Espensen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa