Det danske magasin i Spanien
Fra låsesmed til Hollywood-stjerne

Fra låsesmed til Hollywood-stjerne

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Kim Kold drømte om en karriere som professionel fodboldmålmand, og det blev da også til mere end 150 divisionskampe, men adskillige skader var skyld i, at målmandshandsken blev skiftet ud med en vægtstang. Så i tyve år var bodybuilding nøglen til succes for danskeren, der ved siden af arbejdede som låsesmed. I dag er græsset grønnere i Spanien, hvor Kim Kold har boet i fem år. Skuespiller og medejer af Sisu Boutique Hotel i Marbella står på cv’et, og mon ikke navne som Paul Walker, Vin Diesel, Dwayne ”The Rock” Johnson og Kim Kold vækker lidt opmærksomhed, når The Fast and The Furious 6 ryger på biografplakaterne i 2013.

Jeg står foran OpenCor i Elviria og leder søgende efter 145 kilo og 1,95 meter menneske, da en stor, matsort Range Rover kører op på siden af mig, og stereotypen på mit signalement ruller vinduet ned: ”Bare hop ind, så kører vi lige rundt om hjørnet og parkerer bilen”. Det er lige før, at jeg med mine 17 centimeter fra dværgestørrelse skal bruge skammel for at komme op på sædet. Her bliver jeg mødt af et venligt smil og et varmt håndtryk fra noget, der minder om en bjørnepote. Jeg har aldrig set så kraftfuld en person. Hans overarm er større end mine lår tilsammen, og brystkassen fylder mere end en god E-skål. De glimtende armbånd og halskæden skinner lige så meget som de blå øjne, der hviler på mig. Vi sætter os og får hver en kop kaffe på en lille, hyggelig bar. Kim Kold er slet ingen stereotyp, for den nuancerede herre har mange strenge at spille på.
Kim Kold var i sin tid konkurrencebodybuilder, og har blandt andet været Danmarksmester samt tysk og nordisk mester i muskelsporten. Herefter gik turen over Atlanten, og låsesmedeværktøjet er nu skiftet ud med røde løbere og rullende kameraer i Hollywood. I dag er han, udover at være skuespiller, medejer af hotel med eget fitness center og diskotek – og erkender, at der er stor forskel på at stå i små trusser og posere foran et par tusinde mennesker og til at blive set på biograflærreder verden over.

Filmrolle i The Fast and The Furious 6
Efter at have spillet hovedrollen i Mads Mathiassens prisvindende kortfilm ”Dennis” og debutfilmen ”10 dage til Paradis” skifter Kim Kold fra rollen som den handlingslammede Dennis til skurken Klaus i Hollywood-filmen ”The Fast and The Furious 6”.
”Den karakter og det udseende jeg har, er der ingen anden i verden, der har, sagde hun. Og det må man sige, det har hun haft ret i.” Sådan lyder det selvsikkert fra Kim Kold, der nu har arbejdet sammen med sin agent, Anne Lindberg, i de sidste seks måneder, siden optagelserne begyndte i august.
”Jeg er skuespiller. Jeg er ikke bare en eller anden stor mand, der står ovre i hjørnet og kigger, jeg har af nogen fået at vide, at jeg er et naturtalent”. Ikke mange nye skuespillere siger sådan om sig selv, men troen på sig selv og skuespillet blev til et ”ja tak”, da Universal Studios i Hollywood spurgte den store mand om tid til en casting.
I den nye The Fast and The Furious vil Kim Kold være med i hovedcastet af filmen, hvor hans karakter er skurken Klaus. Selvom en karriere som professionel bodybuilder er en saga blot, er det ikke spor nervepirrende at spille over for The Rock, når man er tyve kilo tungere og har Michelle Rodriguez på sit team i filmen.
”Hun siger, at de har Vin Diesel og The Rock, men at vi har Kim Kold,” lyder det smigret fra den nye Hollywood-skurk. Der godt kan drive sit hotel, selvom han har prioriteret sin filmkarriere.
I Hollywood er det ikke småpenge, man laver film for. En milliard kroner er, hvad Universal Studios kan skrive sig bag øret, når filmen har premiere i 2013.

Flo Ride og Fat Joe
For fem år siden flyttede ærkekøbenhavneren fra storbyens jag til et roligere liv i Spanien. Men hvad laver en tidligere låsesmed og nuværende Hollywood-stjerne på Costa del Sol?
”Jeg ville prøve noget nyt. Min kammerat var flyttet herned, og så havde vi et lille billetkontor i Fuengirola, hvor man kunne købe billetter til forskellige både,” siger Kim Kold, der for tre år siden købte sig ind i Hotel Sisu i Puerto Banús.
”Vi er tre om det. Det er et hotel med træningscenter og diskotek, så det hele er samlet ét sted,” fortæller Kim Kold, der samarbejder med store party Dj’s, som laver fester i natklubben. Det bringer mennesker nord fra til Kysten på en forlænget weekend, som er 100% arrangeret for dem.
Kim Kold har selv været bodyguard for blandt andre rappere som Flo Ride og Fat Joe, og det er da heller ikke ligefrem familien Jensen eller López, som hans nuværende projekt appellerer til.
”Man må godt være småberuset på Hotel Sisu, men der er stadigvæk regler, som skal overholdes,” forklarer Kim Kold, der fortæller, at blandt andet mange saudiere har boet der. “Man skal ikke have mange penge for at bo på Sisu. Man skal nærmere være gearet til konceptet. Så en hyggedag ved poolen med sine børn, kan man godt glemme. Det er ikke for børnefamilier”.
”Der kommer ikke et eller andet drive-by shoot på Flo Ride. Man kender alle hernede, så det vi gør, er at guide ham de rigtige steder, så han ikke bliver låst op i et hjørne. Det er ikke sådan, at vi render rundt i jakkesæt med øresnegl,” fortæller Kim Kold.

Hollywood-skuespiller og farmand
Det kan virke barsk, og nok kan der sættes mange stereotyper op omkring en mand med bodybuilding og security-jobs samt skurkerolle i Hollywood-film som profession, men bag den robuste facade gemmer der sig en blød side.
Den alsidige Kim Kold lever ikke op til sit efternavn. En aura af varme omgiver det store menneske med de mange tatoveringer.
”Der kommer et tidspunkt i livet, hvor man som far bliver nødt til at sige: “Okay, nu må hun leve sit eget liv, selvom det er svært. Man må acceptere tingene, som de er. Jeg kan ikke være overalt,” og selvom det er svært for Kim Kold at give slip på sin 21-årige datter Sarah, er hun blevet gift, og en ny mand passer nu på hende.
”Jeg har prøvet at stikke til hende, om ikke hun skal herned, men hun er gift hjemme i Danmark og læser til sygeplejerske,” fortæller farmand, der glæder sig over de mange besøg, han får af sin datter.
”Hvis der er problemer, hvis hun er ked af det eller hun er blevet såret, er det altid mig, hun ringer til. Jeg tror, det er vigtigt, at man som far står lidt tilbage – på sikker afstand – og er med til at dirigere i den rigtige retning,” lyder det fra Kim Kold, der synes, det er vigtigt, at man ikke blander sig for meget.
Mon ikke at Sarah bliver utrolig stolt af sin farmand, når danske Kim Kold skrider op ad den røde løber til premieren på The Fast and The Furious 6 i 2013?
”Der er ikke noget, der er for småt eller for stort. Selvom jeg laver en Hollywood-film, er jeg stadig Kim”.

Af Nanna Lunnemann

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa