Fondue Lounge – Herlig mad i hyggelige omgivelser

Fondue Lounge - Herlig mad i hyggelige omgivelser

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Fondue Lounge ligger i udkanten af Elviria, omringet af pinjeskov og delvis isoleret fra de omkringliggende restauranter. Fondue Lounge har en fantastisk terrasse med plads til ca. 100 gæster, overdækket af store parasoller med plads til både store og små selskaber.

I sommertiden er det altid dejligt at tage ud at spise med familien og gerne et sted, hvor også børnene er velkomne. Og de fleste børn synes, det er sjovt at lave fondue og selv stege kødet i gryden.

Under vores besøg var der flere familier med børn på terrassen, som sad og hyggede sig.

I vinterperioden benyttes den indendørs restaurant med plads til ca.70 gæster. Her omgives man af dejlige, varme farver og en moderne men samtidig hyggelig atmosfære. Desuden kan man nyde en drink i restaurantens specielt indrettede lounge bar, enten før eller efter middagen.

Fondue Lounge åbnede for syv år siden, og har siden da været den restaurant på Costa del Sol, der har tilbudt det største udvalg indenfor fondue. I det sidste år er restauranten også blevet velkendt af de mange spisende som stedet, hvor man kan nyde en af de bedste bøffer. Her serveres kun det allerbedste argentinske oksekød, grillet efter dit ønske, serveret med forskellige saucer, salat og pommes frites. En oase for dem der sætter pris på at sætte tænderne i et perfekt stykke oksekød.

Fondue Lounge er et populært sted ikke kun på grund af sit varierede køkken og den varme, familiære atmosfære, men også fordi restauranten er nem at finde. Derfor anbefales det at bestille bord. Specielt i weekenderne og i sommermånederne.

Restauranten ejes af Fabrice, som tog venligt imod os og anbefalede forskellige retter, deriblandt nogle flamberede rejer, som kommer på det nye menukort fra oktober måned. Uhm, de var lækre.

Maden
Det er ingen hemmelighed, at argentinsk oksekød har en formidabel smag og kvalitet, og at det egentlig ikke behøver ret meget tilbehør. På Fondue Lounge serveres den argentinske oksemørbrad i en grillet version med en let salat og en peber, champignon- eller bearnaisesauce samt pommes frites, og som nævnt tidligere er der et stort udvalg af de bedste bøffer udskåret af udvalgt argentinsk oksekød af højeste kvalitet.

Blandt forretterne kan nævnes carpaccio, der skæres af den samme udvalgte oksemørbrad, som man bruger til bøfferne, supper (bl.a. rigtig fransk løgsuppe), flamberede rejer m.m. Alt sammen med den lækre smag som du sikkert kender fra det franske køkken.

At anbefale noget bestemt er svært, da menukortet på samme tid inspirerer og inviterer til en ekstraordinær smagsoplevelse. Selv har vi prøvet alt fra solomillo, entrecote, grillspyd m.m. Alt sammen i en fantastisk kvalitet. Og når temperaturen sænker sig lidt, har vi allerede aftalt diverse fondue- og hyggeaftener sammen med vores venner.

Denne aften prøvede vi de følgende retter, som Jeanett valgte vine til. Her er hendes kommentarer.

Vinkortet
Restauranten har er bredt og variereret vinkort, som hovedsaglig indeholder spanske vine, men også nogle internationale. Der er noget for enhver smag fra diverse regioner (vinproducerende områder) og lavet på mange forskellige druer.

Til de flamberede rejer i cremet Pernod-estragonsauce valgte vi en vin fra Rueda i Spanien lavet på Sauvignon Blanc druen. Den var tilstrækkelig frisk med godt syreindhold til at stå op imod den lækre flødesauce og samtidig yderst aromatisk, som passede godt til den lette smag af Pernod tilsmagt med estragon.

Oksemørbradscarpacchioen blev serveret med rucula salat, parmesanost og en italiensk olie rørt op med friskhakket basilikum, som virkede yderst forfriskende og anderledes. Hertil valgte vi en rosévin fra Penedes (ved Barcelona) lavet på druen Pinot Noir. Vinen hedder La Rosa (rosen) med en flot, let roséfarve, som ligner mere en Côtes de Provence fra Frankrig. Vinen passede perfekt til vores carpacchio, med god struktur, tør og velsmagende.

Til vores spyd fyldt med store stykker oksemørbrad, champignon og gule og røde peberstykker drak vi en superlækker vin fra Ribera del Duero. Monteabellon med 14 mdr. på egetræsfade, stor og saftig rødvin lavet på den spanske nationaldrue Tempranillo. Den fuldendte og kombinerede rigtig godt med smagen af det argentinske kød og bearnaisesaucen, uden at dominere alt for meget.

Og til sidst; hvem kan så sige nej til chokoladefondue, med en blanding af dejlige frugter til at dyppe i den belgiske chokolade, som jo er en af de bedste chokolader i verden. Vi var faktisk godt mætte, men kunne alligevel ikke holde os tilbage, så chokoladefondue blev det altså til. Og eftersom vi var ret tunge i maverne, bestilte vi et enkelt glas af husets cava dertil. Og det viste sig at være et godt valg. Dejlige, lette, forfriskende bobler fra Raventos I Blanc blev fyldt i vores glas, og det lettede ligesom lidt efter alt det, vi havde spist.

Fondue, sjovt at spise for både børn og voksne.
Selvom fondue, der kommer af det franske ord fondre (at smelte), ikke er en nyopfindelse inden for gastronomien, er den fortsat yderst populær. Der er nok ikke mange, der ved, at den første version af fondue faktisk nævnes i Homers Iliaden ca. 850 før Kristus. Og selvom der er gået mange år, er fonduens koncept i det store hele det samme som dengang, selvom ingredienserne i dag er mere interessante end Homers gedeost med hvedemel tilberedt i vin. Hos Fondue Lounge er der mulighed for at prøve mange slags Fondue med enten okse- eller svinekød, kylling eller ost – og det er sjovt for alle aldersgrupper at tilberede sin egen mad.

Af Jeanett Lorentzen & Mugge Fischer

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa