Det danske magasin i Spanien
Hvad går du og tænker på lige nu?

Hvad går du og tænker på lige nu?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Krigen i Syrien, den evigtvarende Israel-Palæstina konflikt, finanskrise, børnefødselsdag, rodet inde i stuen eller det vasketøj, der stadig ligger i vasketøjskurven. Mange tanker går igennem hovedet i løbet af en dag, og det kan være svært at sige lige præcis, hvad det er, der fylder mest. Og hvad der vægter mest.

Da jeg besøgte Pernille Christensen, var det midt i et virvar af mange mennesker, sølvbryllupsplanlægning og glæden ved snart, at kunne kalde sig farmor for anden gang.

 

Hvad går du og tænker på lige nu?
”Puhaa, det var godt nok et bredt spørgsmål. Men jeg må nok sige, at vores kommende sølvbryllup fylder en del i øjeblikket, og så venter vores ældste søn og hans hustru deres første barn, og det er lige ved at være op over, så måske kan vi allerede kalde os bedsteforældre for anden gang inden vores sølvbryllup”, fortæller Pernille med så stort et smil, at det ligesom deler hendes ansigt midt over. Hun fortsætter: ”Mit liv er i øjeblikket helt fantastisk – det er den ene glædelige begivenhed efter den anden. Det er ikke helt til at tro, for når man tænder fjernsynet, så er det den ene dårlige nyhed efter den anden.”

 

”Jeg gider ærlig talt ikke at bekymre mig”
Da jeg spurgte ind til, hvorvidt finanskrisen fyldte i Pernilles hoved, var svaret simpelt: ”Jeg gider ærlig talt ikke, at bekymre mig om det. I de sidste fire år har der ikke været andet end dårlige nyheder. Den ene dag krakker en bank og den næste dag finder man ud af, at borgmesteren er korrupt. Det er da kun lige til at blive i dårligt humør af”, siger Pernille og tilføjer: ”Jeg ville gerne kunne redde hele verden, men man finder rimelig hurtigt ud af, at det er spild af både tid og kræfter. For det kan jo ikke lade sig gøre, vel? Jeg tager en dag ad gangen, og prøver så vidt muligt ikke at bekymre mig over det, jeg alligevel ikke kan gøre noget ved.

Det, der bekymrer mig mest, er, hvordan min familie har det. Det er det, jeg kan forholde mig til, og hvis de ikke har det godt, så ved jeg, at jeg kan gøre noget for at ændre på det. Eller jeg kan da i hvert fald forsøge på det”, smågriner Pernille.

 

”Man må jo ikke klage”
En ting, der optager Pernille meget, er det med at beklage sig. ”Der er mange forretninger og også automekanikere, der har været nødsaget til at lukke ned, fordi der simpelthen ikke er nok arbejde. Fordelen ved vores værksted er, at min mand (Marco Jaime, red.) kommer fra Fuengirola, vi har en god, solid, fast kundekreds og så en fantastisk beliggenhed, så vi må jo ikke klage. Vi har det jo godt!”

 

Dansk vs. Spansk
I forbindelse med Pernille Christensen og Marco Jaimes sølvbryllup, spurgte jeg ind til, hvorledes de spanske traditioner stemte overens med de danske. ”Vi skal hverken have æresport, sange eller taler. Det bliver ikke et typisk dansk sølvbryllup, men heller ikke et typisk spansk. Det er egentlig bare for at markere, at vi har været gift så længe, og ikke mindst, holdt hinanden ud så længe. I Spanien, er det typisk for et ægtepar, der har været gift i 25 år, at blive gift igen. Jeg synes, det var rigeligt at blive gift én gang”, siger Pernille med en skjult ironi i stemmen.

La Danesa ønsker tillykke med sølvbrylluppet!

Af Stine Hougaard

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa