Det danske magasin i Spanien
Om Eriksen – på vej til Spanien?

Om Eriksen – på vej til Spanien?

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

”Christian har nogle visioner i spillet, som man ikke normalt ser hos så ung en spiller. At han har langt de fleste værktøjer i orden, og eksempelvis sparker præcist med begge ben, er én ting. Men det er spilforståelsen, som løfter ham.”
Uffe Pedersen, OB’s talenchef, da Chr. Eriksen skiftede fra OB til Ajax i 2008.

”Vi har igennem flere år været opmærksomme på Christians enorme potentiale. Og vi har med stor glæde fulgt, hvordan han har vist et meget højt niveau i sine klubkampe for Ajax – endda mod rigtig gode modstandere. Han er fremtidens mand på det danske landshold.”
Morten Olsen, dansk landstræner inden Chr. Eriksens debut for Danmark i 2010.

”Det er verdens fedeste følelse. Der er godt nok sket rigtig meget den seneste måned. Det er det vildeste, jeg har oplevet. Det kommer virkelig bag på mig. Han (Morten Olsen, red) har ringet til mig i dag – for et par timer siden. Jeg ser bare frem til at komme til at spille sammen med alle de danske stjerner, som jeg plejer at kigge på inde i Parken. Dem skal jeg nu lige pludselig til at træne og spille med. Fedt!”
Christian Eriksen, da han blev udtaget til landsholdet.

Og nu er han fast mand på dette. Knægten, som fødtes få måneder inden den seneste danske EM-triumf – finalesejren over Tyskland i Gøteborg i Sverige sommeren 1992.
Ved VM-slutrunden i Sydafrika for to år siden var han den yngste spiller i turneringen.
Christian Eriksen, som fodboldeksperten Morten Bruun fra 92-holdets reservebænk i artiklen her foran i La Danesa mener, der er lidt for meget hype omkring. Hvilket der jo ofte er i lille Danmark, når fokus rettes mod stortalenter. Og han er en af de sjældne af slagsen startende med at spille fodbold allerede som 3-årig.

En ny Laudrup
Store præstationer ved EM i denne måned kan bringe ham til spansk fodbold fra Ajax i Amsterdam. Her udløber hans kontrakt i 2014, så skal hollænderne have de store penge for ham, er tiden inde. Ifølge den hollandske avis De Telegraf overvejer Real Madrid at smide 18 millioner euro på bordet for Christian Eriksen, men også Málaga CF skulle være interesseret. Hertil siger klubben til La Danesa:
”Vi forholder os aldrig til rygter.”
Men vil Christian Eriksen, der netop har hjembragt sin anden mesterskabstitel for Ajax, være egnet i spansk fodbold?

Er en anden dansk kommentator, Birger Peitersen, der stiller op til EM-tv-kampene på storskærm i restaurant Casa Danesa, vurderer:
”Ja, der er mange ligheder mellem ham og Michael Laudrup, tidligere FC Barcelona og Real Madrid. Begge debuterede på det danske landshold som 18-årige, og begge spillere udfylder pladsen som den kreative, offensive midtbanespiller.
Det er en position, som er et centralt omdrejningspunkt for et velsmurt fodboldhold.
Hos Christian Eriksen er spilforståelsen unik. Han har lynhurtigt opfattet de andre medspilleres positioner og mulige aktioner, når han selv modtager en aflevering, og han kan med sin fine og ikke mindst varierede teknik sørge for, at der skabes gode åbninger for et offensivt spil. Sine egne muligheder for gennembrudsforsøg ser han også, men det er en af de få svagheder i bedømmelsen af hans kvalitet, at han ikke får scoret flere mål.
Som i Michael Laudrups tilfælde så er præstationerne på klubholdet ét og på landsholdet noget helt andet, når man tænker på gennemslagskraft”.

Ikke plads i Málaga
Christian er en attraktiv spiller for de bedste klubber i Europa, og derfor kan han i princippet vælge fra øverste hylde. Jeg tror han bliver endnu en sæson i Ajax, men et stort transferbeløb fra en af Manchester klubberne eller Arsenal kan ændre det. Málaga CF vil ikke være et skridt opad for ham, og så længe Cazorla er den spilstyrende, så kan jeg heller ikke se, at der er naturlig plads til Christian. Skal vi se ham i Málaga, så er det i gruppespillet i Champions League, hvilket jo heller ikke er noget dårligt mødested.

Facts om Eriksen
Fulde navn: Christian Eriksen
Fødselsdato: 14. februar 1992
Fødested: Middelfart
Højde: 177 cm
Vægt: 65 kg

Karriere:
1995 – 2005: Middelfart Gymnastik- og Boldklub
2005 – 2008: Odense Boldklub
2008-2012: Ajax Amsterdam.

Kontraktforhold: Kontrakt med de hollandske mestre, Ajax Amsterdam, frem til sommeren 2014. (1 division i Holland benævnes Æresdivisionen).

Kampe/mål:
Det danske landshold: 20/3
Æresdivisionen: 32/7
Champions League: 6/1
Europa League: 2/0
Pokalturneringen: 2/0
Super Cup: 1/0
Det er desuden blevet til 17 assist for mål i Æresdivisionen.

UEFA EURO2012
Vises på storskærm i Casa Danesa lørdag den 9. Juni kl. 16.00: Holland – Danmark.

Onsdag den 13. Juni kl. 16.00: Danmark – Portugal.
Søndag den 17.juni kl. 18.30: Danmark – Tyskland

Arrangementspris pr. tv-kamp: 15 euro for EM-platte med ½ flaske vin.
Adgang uden spisning: 8 euro.
Oplæg ved den kendte radio- og tv-kommentator Birger Peitersen.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa