Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

I de kommende måneder sætter La Danesa fokus på fænomenet Beach Clubs, der som bekendt er vældig udbredte på Costa del Sol. Vi starter rundturen hos Max Beach tæt på La Cala i Mijas Costa.

Set udefra står Max Beach på ingen måde mål med min forestilling om en eksklusiv beach club. Facaden er kedelig, og det rød-hvide ”open”-skilt ligner noget fra en slidt amerikansk diner. Et par skridt inde ad døren springer pilen på indtryksbarometeret dog i et hurtigt ryk over i den modsatte side, da en nydelig restaurant, prydet med velklædte tjenere og en lækker terrasse i baggrunden kommer til syne. Franske, spanske, engelske og nederlandske gloser fyger gennem lokalet og giver indtryk af, at vi er kommet til et sted med internationalt snit. Det føles pludselig, som om den amerikanske diner er skiftet ud med det, vi egentlig er kommet for at besøge: En fancy beach club.

Max Beach all night long
Max Beach, der er opkaldt efter ejerens hund, er delt op i et restaurant- og i et barområde. Restauranten er åben hele året fra kl. 18.00 til 23.30, mens baren først lukker ud på natten. Hele Max Beach er i øjeblikket lukket om mandagen, men fra 8. juli til 25. august vil også denne dag være åben. De største festdage er onsdag, hvor der er livemusik fra 20.30, fredag og lørdag, men i sommerperioden ender stort set hver aften langt ude på natten, fortæller medarbejderen Niels, der inviterer os på rundtur på Max Beach.

”Vores sommergæster vælger typisk at bruge hele aftenen og natten ved os. De starter i den udendørs cocktailbar, går derefter i restauranten og spiser, for derefter at vende tilbage til baren, hvor de fester til langt ud på natten,” siger Niels, der fortæller, at maksimumbelægningen om sommeren er på 180 udendørs gæster. Det kan derfor anbefales at reservere i god tid, da man simpelthen ikke bliver lukket ind, hvis det maksimale antal gæster er nået – hvilket ifølge Niels næsten altid er tilfældet.

Sommeren er kommet til Max Beach
Det udendørs barområde ligner en mindre krigszone, da vores guidede tur når der til. Et par dage efter vort besøg i maj afholdt Max Beach sin åbningsfest for den udendørs del af baren, så alting skulle gennemgås, rengøres og være gjort klar til den store begivenhed. Trods rodet kan man nemt forestille sig, at rammerne for en solid fest er til stede. Der er pænt med plads til både at hænge ud i baren, danse, snakke i store grupper eller mere intimt i en mindre. Alt sammen med en fabelagtig udsigt til havet, som der er direkte adgang til, hvis man skulle have lyst til lidt afveksling i omgivelserne.

Fancy – men for alle
I bunden af restauranten, gemt længst muligt væk, får jeg til min store overraskelse øje på, hvad der viser sig at være et velekviperet legeland. Igen ikke noget, jeg forventede var på en beach clubs repertoire.

”Hverken vi eller vores gæster vil have børn rendende rundt omkring restauranten eller baren, men da Max Beach er for alle, er børn og folk med børn selvfølgelig også velkomne. Derfor har vi bygget dette legeland, hvor der konstant vil være en voksen til at holde opsyn, så forældre med ro i sindet kan efterlade deres børn og koncentrere sig om at nyde baren eller restauranten,” forklarer Niels. Han peger på legeområdet som en af de væsentlige forskelle på Max Beach og andre strandklubber og fremhæver prisniveauet som en af de øvrige.

”Både vores mad og drinks ligger i et prisleje, hvor alle kan være med. På et helt andet niveau end hos flere andre beach clubs. Vi er fancy, men bestemt ikke over priced,” mener Niels, der dog også sagtens kan imødekomme kunder med hang til dyrere dråber.

”Vi har hver dag en ny glimrende vin til 19 euro, men vi kan også tilbyde vine helt op til 6.000 euro. Men som sagt er alle velkomne, og du bliver ikke behandlet anderledes eller set ned på, hvis du ikke drikker champagne eller bruger 500 euro,” siger Niels, der dog understreger, at man alligevel forsøger at holde et eksklusivt niveau. Blandt andet ved at stille en løs dresscode, der dikterer ingen strandsandaler eller ærmeløse trøjer, ligesom man har hyret en velrenommeret fransk kok til at styre køkkenet.

Dommen
Da vi forlader Max Beach, bemærker vi igen billarmen fra A-7, som man på klubben er helt forskånet for. Tilbage står et fint indtryk af en beach club, der synes at tilbyde den perfekte sammensætning, hvis man ønsker et par drinks efter restaurantbesøget, men synes en café er for kedelig, og et diskotek er for vildt. Max Beach henvender sig nok overvejende til midaldrende og opefter, men grundlaget for et underholdende besøg skulle bestemt også være til stede for et yngre segment.

Af Andreas Müller, andreas@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa