Det danske magasin i Spanien
Kong Bjørn besøgte Kysten

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

For dansktoppens ukronede konge, Bjørn Tidmand, var april lig med ferie på Costa del Sol. Selv om der oprindeligt kun stod afslapning på programmet, blev det dog lige til en enkelt intimkoncert.

For mange er Dansktoppen nærmest et synonym med Birthe Kjær, men faktisk er Bjørn Tidmand alle tiders største hitmager på listen. Intet mindre end 30 sange nåede det i dag 72-årige popikon at berige Dansktoppen med, inden programmet ni år gammelt blev stoppet i 1977. Der havde Bjørn Tidmand dog for længst slået sit navn fast som en af tidens største popsangere.

Stærkest medvirkende til det var landeplagen Lille sommerfugl fra 1968, som teknisk set blev Dansktoppens første nummer et. Sangen toppede desuden hele ti uger DR’s Top 20, og dermed var det, der om noget blev Bjørn Tidmands trademark, grundlagt. At han overhovedet fik den indspillet var dog lidt af en tilfældighed.

”Vi havde lige 20 minutter tilbage i studiet, så jeg foreslog, at vi indspillede Lille sommerfugl, selv om min producer absolut ikke kunne se noget spændende i den. Den sad lige i skabet i first take, og det er jeg egentlig meget glad for i dag. Den har ligesom hængt ved mig siden,” griner Bjørn Tidmand, som medgiver, at sangen nok aldrig var blevet indspillet, hvis ikke det havde været for den lille rest studietid.


Still going strong

I dag lever Bjørn Tidmand stadig af sine optrædener på scenen, og selv om der er blevet længere i mellem, så er hits som Rosen er rød min ven, Nu tar jeg til Dublin og selvfølgelig Lille sommerfugl ikke sange, som bare sådan lader sig pensionere.

”Så sent som i dag fik jeg en forespørgsel på en koncert, så jeg er stadig i gang. Jeg bliver ved, så længe der er nogen, der gider høre mig spille,” siger Bjørn Tidmand, der bestemt heller ikke viser tegn på, at det er tid til at parkere guitaren på loftet. Med adræthed som en 17-årig kom han få minutter tidligere dansende ind på Holger Danske, hvor La Danesa møder ham. Samme café dannede et par dage forinden rammen om en lille intimkoncert for godt 30 mennesker.

”Jeg har jo kendt Susanne og John Peter (Holger Danskes ejere, red.) i mange år, så turen herned var også lidt et venskabsbesøg. Og så kom vi til at snakke om, at det kunne være meget sjovt med en lille koncert,” fortæller Bjørn Tidmand om baggrunden for arrangementet. Selv om det igennem karrieren er blevet til optrædener i Parken og på tv foran kæmpe publikummer, så er favoritten uden tvivl koncerten i mindre målestok, hvor den nære kontakt til tilhørerne bibeholdes.

”Koncerten, vi holdt her, var jo fuldstændig som dem, jeg startede med i sin tid. Det var rent akustisk, og jeg kunne gå rundt nede blandt publikum. Det er altså stadig min favorit,” smiler Bjørn Tidmand.


Ikke flere udgivelser

Bjørn Tidmand har som passioneret bridgespiller været forbi hele tre forskellige klubber på Kysten, ligesom ferien også har budt på et par Málaga CF-kampe med de nye venner i La Peña de Dinamarca. Og det er fritidsinteresser som disse, der fremover kommer til at fylde den Tidmandske kalender. Cd’er kommer der nemlig ikke flere af.

”Nej! Det er det helt slut med,” slår sangeren, der i 2010 udsendte sit seneste album, fast. Til gengæld kan man sagtens forvente at se Bjørn Tidmand på Costa del Sol igen.

”Der er jo fantastisk hernede. Jeg har rigtig mange gode bekendtskaber her og har på denne tur også knyttet nye kontakter, så mon ikke jeg kommer tilbage igen,” slutter kong Bjørn.

Af Andreas Müller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa