Det danske magasin i Spanien
Saxo Bank annoncerer rekordstort overskud

Saxo Bank annoncerer rekordstort overskud

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

alt

Saxo Bank, specialist i online handel og investering,har annonceret en stigning i driftsindtægterne på 61% og en stigning i overskuddet på 23 procent for 2008.

2008 blev endnu et rekordår for indtjening og overskud hos online-specialisten Saxo Bank, der har hovedsæde i København og en afdeling bl.a. her i Marbella. De primære driftsindtægter sluttede på DKK 2.518 millioner (EUR 338 millioner), en stigning på 61% sammenlignet med året før. Resultat før renter, skat og afskrivninger, nåede op på DKK 631 millioner (EUR 85 millioner) i 2008 og steg dermed 43% i forhold til 2007, mens årets resultat steg med 23% til DKK 339 millioner (EUR 45,5 millioner).

”Vi er stolte over at være i stand til at præsentere disse resultater i et år, der har været kendetegnet af meget store udfordringer. Saxo Banks forretningsmodel har vist sin levedygtighed, og vi har tillid til, at banken vil fortsætte sin vækst i de kommende år,” udtalte Saxo Banks administrerende direktører og stiftere Kim Fournais og Lars Seier Christensen i en fælles erklæring.

2008 var et år med store forandringer for Saxo Bank. Efter et par år med høje vækstrater og en hurtigt voksende organisation besluttede ledelsen at begynde en konsolideringsproces og strømlining af banken for at ruste den, så den vil være endnu bedre i stand til at fortsætte væksten i de kommende år, der må forventes at byde på en del udfordringer.

”Vi ønskede at styre banken ind i en ny fase baseret på en mere fleksibel struktur, hvor vi kunne opretholde væksten og samtidig sikre overskuddet og effektiviteten. Vi var nødt til at tage nogle svære beslutninger undervejs, men vi tror på, at tiden har vist, at det var det rigtige at gøre,” sagde Kim Fournais og Lars Seier Christensen. Efter omstruktureringen har Saxo Bank måttet afholde nogle engangsomkostninger i forbindelse med fratrædelsesgodtgørelser. Desuden blev ca. DKK 100 millioner (EUR 13,4 millioner) bogført til at dække udgifterne til fraflyttede lokaler og andre udgifter forbundet med omstruktureringen. Justeret for dette steg overskuddet før skat med 56% i forhold til 2007, hvilket var på linje med væksten på toplinjen på 61%.

For at understøtte den fortsatte vækst i driftsindtægter og indtjening iværksatte Saxo Bank en række initiativer i 2008 med det formål at styrke og optimere hele bankens værdikæde, produktudbud og geografiske fodaftryk. Efter lanceringen af Saxo Bank Schweiz overtog Saxo Bank den franske White Label partner Cambiste, som i september 2008 blev lanceret som Saxo Banque France. Der blev ligeledes åbnet repræsentationskontorer i Australien og Japan, og i denne måned etablerede Saxo Bank sig i Milano. Andre nye kontorer vil blive tilføjet listen i den kommende tid.

Som en del af en langsigtet strategi for at etablere Saxo Bank inden for formueforvaltning for kunder med store formuer samt institutionelle klienter styrkede Saxo Bank også kapitalforvaltnings segmenterne Private Wealth Management (PWM) og Asset Management (AM) med overtagelsen af den danske fondsmæglervirksomhed Sirius i januar 2009.

Endelig blev Saxo Bank tildelt fem priser fra førende finanstidsskrifter i år, herunder Euromoney og, for fjerde år i træk, FX Week. Denne ære blev gentaget af Profit & Loss, som for andet år i træk tildelte Saxo Bank prisen for bedste valutahandelsplatform.

Saxo Bank er en online handels- og investeringsbank, der ikke beskæftiger sig med traditionelle udlånsaktiviteter. På grund af den ustabile situation og manglende tillid til finansmarkederne valgte Saxo Bank alligevel at tilslutte sig Det Private Beredskab (“Bankpakke I”). Denne ordning omfatter en ubegrænset garanti fra staten for alle indskud og bankens almindelige gældsforpligtelser frem til 30. september 2010. I løbet af denne toårige garantiperiode må de deltagende banker ikke udbetale aktieudbytter eller gennemføre nye aktietilbagekøbsprogrammer.

Saxo Bank blev stiftet i 1992 af de to administrerende direktører Kim Fournais og Lars Seier Christensen. Banken er kendt for sin prisbelønnede online handelsplatform SaxoTrader, som giver mulighed for handel direkte gennem Saxo Bank eller en af bankens White Label partnere. Saxo Bank har over 120 White Label partnere og flere tusinde klienter i over 180 lande.

Af Saxo Bank Marbella

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa