Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Cristiano Ronaldo er verdens dyreste fodboldspiller nogensinde. Udover sit sublime fodboldspil er han kendt for sine store armbevægelser og attituder på banen. I løbet af oktober bliver der rig lejlighed for at se mere til portugiseren – blandt andet i på La Rosaleda i weekenden den 22. mod Málaga CF.
Oktober står i Cristiano Ronaldos tegn. Den 12. oktober spiller han landskamp for Portugal i Parken, hvor portugiserne møder Danmark i den altafgørende kamp om en plads ved EM-slutrunden i 2012. Og den 23. oktober kommer Real Madrid til Málaga i La Liga.
Samtidig udkommer hele to bøger på dansk om den portugisiske verdensstjerne.
La Danesa har spurgt forlaget Turbulenz’ chefredaktør Peter Banke, hvorfor de udgiver to bøger om Ronaldo.
”Det er to forskellige bøger. ”Alt om Ronaldo” er en letlæselig fanbog med masser af billeder og statistik, mens ”Cristiano Ronaldo – Gulddreng” er en traditionel bog, siger Peter Banke, der selv har skrevet ”Alt om Ronaldo”.
Den anden bog er skrevet af den italienske sportsjournalist Luca Caioli, der også har skrevet ”Messi – Verdens bedste”, der er en af de bedst sælgende bøger i Danmark i år.
”Luca Caioli bor i Madrid, så da vi så den store interesse for hans bog om Messi, var det oplagt for os at spørge ham, om han også ville skrive en bog om Cristiano, som han har fulgt på tæt hold siden sommeren 2009, hvor han kom til Madrid,” siger Peter Banke.

Vindermentalitet
En af hemmelighederne bag Cristiano Ronaldos succes er hans disciplin og vindermentalitet, der gør, at han hele tiden arbejder på at blive bedre. Det fortæller den portugisiske sportsjournalist Sérgio Krithinas i ”Alt om Ronaldo”.
“Da han var 15-16 år, var alle klar over hans enorme potentiale. Det var dog umuligt at forudsige, at han ville nå det niveau, han har i dag. Hvilket kun er sket, fordi han er afhængig af hele tiden at arbejde på at blive bedre. Han startede i Sporting et år efter et andet kæmpe talent, Ricardo Quaresma, som nu spiller i Besiktas i Tyrkiet. Dengang troede alle, at Quaresma ville blive bedre end Ronaldo,” siger Sérgio Krithinas.
Mens det ikke er alle, der er lige vilde med portugiserens store armbevægelser og teatralske attituder på banen, så er der ingen tvivl om, at han er populær i sit hjemland.
“Folk i Portugal kan rigtig godt lide Ronaldo. Der er generelt stor respekt for, hvad han har opnået og det faktum, at han aldrig har glemt, hvor han kommer fra eller sin familie,” siger Sérgio Krithinas.

Fattig opvækst
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro kom til verden den 5. februar 1985. Forældrene Maria Dolores og José Dinis nåede dermed med op på fire børn, og nyfødte Ronaldo kunne slutte sig til søstrene Cátia og Elma og broderen Hugo.
Ronaldo voksede op i boligkvarteret Santo António i Funchal, den største by på den portugisiske ø Madeira. Familien var fattig og levede under ydmyge og trange kår i et lille hus med udsigten til langt rigere familier og dyre hoteller nede ved havet. Der skulle knokles hårdt for at brødføde Ronaldo og hans søskende. Moren skrubbede og skurrede som rengøringskone, mens faren arbejdede som gartner for kommunen.
Ronaldo elskede at spille fodbold med de ældre drenge i kvarteret, og han ville gøre alt for at lege med bolden. I skolen sneg han sig sommetider ud for at spille fodbold, og nogle gange listede han sig ud ad vinduet derhjemme og pjækkede fra aftensmaden. Tidligt lærte han de følelser, fodbold kan give: Sammenhold og kammeratskab, glæden ved sejr, smerten ved nederlag.
Fodbold var omdrejningspunktet i hans liv, og fodbold blev hans liv.
Mens den professionelle karriere begyndte at tage form, kom der dårlige nyheder fra Madeira. Hans storebror Hugo kæmpede med stofmisbrug. Morens penge fra rengøringsjobbet havde betalt for første del af behandlingen, og Ronaldos løn i Sporting skulle nu betale anden halvdel. Det lykkedes Hugo at komme ud af sit misbrug med Ronaldos hjælp, men et problem kunne Ronaldo dog ikke gøre noget ved. Hans far var ved at drikke sig ihjel og døde nogle år efter, da Ronaldo var 20 år.

Verdens dyreste
Da Cristiano Ronaldo var i England hos Manchester United, blev han i 2008 kåret til verdens bedste fodboldspiller. I sommeren 2009 blev han verdens dyreste fodboldspiller, da han blev solgt for 94 millioner euro. Med en årsindtægt på 12 millioner euro i Real Madrid var han også verdens bedst lønnede fodboldspiller, indtil den tidligere Barcelona-spiller Samuel Eto’o for nylig skiftede til en russisk rigmandsklub, hvor Cameroun-spilleren får 20 millioner euro om året.
Da Cristiano Ronaldo blev præsenteret på Santiago Bernabéu stadion i Madrid, mødte 80.000 fans op bare for at se ham. I den forgangne sæson scorede han 40 mål i den spanske liga og blev en suveræn vinder af Guldstøvlen som topscorer i de europæiske ligaer.
Han fortsatte, hvor han slap, da han indledte denne sæson med at score tre mål i den første kamp i den spanske liga.

CRISTIANO RONALDO
Født: 5. februar 1985
Fødested: Funchal, Madeira, Portugal
Højde: 1,86 meter
Klubber: Kampe Mål
1993-1995 Andorinha
1995-1997 Nacional
1997-2003 Sporting Lissabon 25 3
2003-2009 Manchester United 196 84
2009- Real Madrid 64 69
Landskampe for Portugal 83 29

Alt om Ronaldo
Af Peter Banke
80 sider. 99,95 kr.
Forlaget Turbulenz
Bøgerne kan købes på turbulenz.dk

Pigernes Ronaldo
Historien om Cristiano Ronaldo handler om meget andet end fodbold. Med sit smukke udseende og sin veltrænede overkrop, som han gerne viser frem både på banen og på stranden, er Cristiano meget populær blandt pigerne.
Den lange liste over kærester og piger, han har flirtet med, tæller Paris Hilton, tennisspilleren Maria Sharapova, modellen Merche Romero fra Andorra-regionen, den spanske fodboldagent Nuria Bermúdez, sangerinden Luciana Abreu samt Luana Belletti, der er søster til Juliano, der tidligere har spillet for Barcelona.
En af de mest kendte kærester er Nereida Gallardo, der kommer fra Mallorca. To måneder inde i forholdet optrådte Nereida i april 2008 kun iført bikinitrusser på forsiden af det spanske ugeblad Interviú.
Ronaldo blev dog træt af at høre om sin kærestes fortid, der blandt andet omfattede en passioneret nat i armene hos Sergio Ramos, som Ronaldo nu er holdkammerat med i Real Madrid. Derfor slog Ronaldo op med Nereida i en sms.
Mavedanserinden Ruby, der har givet Italiens ministerpræsident Berlusconi store problemer, har også hævdet, at hun har været sammen med den portugisiske latino-lover.
Det kan man læse i bogen ”Cristiano Ronaldo – Gulddreng”.
”Han gav mig komplimenter, og vi udvekslede mobilnumre. Tre uger senere mødtes vi og havde en kærlighedsnat sammen på et luksushotel. Vi sov sammen, og næste morgen var han væk. Jeg fandt en konvolut med 4.000 euro i og en seddel, hvor der stod: ”Jeg regner ikke med, at du er på mit værelse, når jeg kommer tilbage,” fortæller Ruby i bogen.

Den udlægning var Ronaldo dog ikke helt enig i.
”Den slags udtalelser er løgn fra ende til anden. Jeg kender ikke den omtalte unge dame, jeg har aldrig haft en date med hende, og jeg har aldrig mødt hende. Jeg er endnu engang et offer for en løgn. Som i tidligere tilfælde vil jeg ikke finde mig i at få mit navn sværtet til af folk, der ingen respekt viser over for andre folks værdighed.”
Real Madrid-stjernens seneste erobring er den russiske model Irina Shayk, som han nu har dannet par med i over et år.
Hun er dog ikke mor til den søn, som Ronaldo fik 17. juni 2010. Offentligheden har ikke fået at vide, hvem moren er. Blot at hun har overdraget forældremyndigheden til Ronaldo, så nu bliver Cristiano Junior primært passet af sin bedstemor, selv om faren af og til giver en hånd med.
”Selvfølgelig skifter jeg ble på min søn. Altså, det er ikke ligefrem min yndlingsbeskæftigelse, men jeg gør det.”

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa