Det danske magasin i Spanien
Drøm sødt på ønskernes hotel – Gar-Anat Hotel de Peregrinos

Drøm sødt på ønskernes hotel - Gar-Anat Hotel de Peregrinos

Når man kommer kørende gennem det centrale Granada langs Calle San Matias, kommer man forbi en lille plaza på venstre side, som hedder Placeta de los Peregrinos. Her ligger hotellet, som vi skal se nærmere på i denne måned.

Med plazaskiltet i ryggen står man foran en lille træport med store metalnitter. Det er porten til Gar-Anat Hotel de Peregrinos (Pilgrimshotellet, Gar-Anat betyder pilgrimsbakken på arabisk). At træde ind gennem den minder om Alice i Eventyrland, den Walt Disney-film, hvor Alice følger efter den tidsjagende kanin og kryber gennem en lille dør. Her behøver man dog ikke at krybe.

Overvind førstehåndsindtrykket
Når man træder ind gennem Alice i Eventyrlands-porten, mødes man af en mørk og intetsigende reception, og tankerne søger mod at tage på et andet hotel. Men det er, når alt det praktiske som nøgler, kopi af pas eller legitimation osv. er klaret, at man får mulighed for at se, hvad pilgrimshotellet har at byde på. Så lad dig ikke narre af det første indtryk. Når man kommer forbi receptionen og gennem de to glasdøre, som omgives af tunge, mørkeblå forhæng, træder man ud i en stor, åben patio. Atmosfæren her er fuld af fred og ro, hvilket gennemsyrer resten af vores hotelbesøg. Luften er frisk, da himlen bare dækkes af en tynd cremehvid toldo og indretningen er sparsom. Nogle hvide lænestole, lidt grønne planter og moderne kunst. Lige frem på væggen sidder en fontæne, som minder om byens arabiske rødder, og at man skal bydes velkommen med rent vand for at kunne vaske sig efter en lang dags færd. I patioen står også et stort aluminiumstræ med papirstykker fastsat som blade eller blomster på grenene.

Roligt og privat
Ingen døre er synlige. Overalt hænger tynde, hvide forhæng foran dørene og forstærker følelsen af harmoni. Går man igennem en af døråbningerne til venstre, finder man et lille bibliotek, en bar, nogle borde med lænestole og en åben pejs, perfekt til halvkølige efterårsaftener. Om sommeren er det et fantastisk sted at nyde eftermiddagsteen og en god bog.

På højresiden af patioen finder man, bagved et andet forhæng, elevatoren, som fører op til værelserne fordelt på de to øvre etager. Værelserne er ikke nummererede, men har i stedet fået forskellige navne, og højest oppe ligger værelset La Leyenda de la Rosa de la Alhambra, som vi skal bo i. Igen er indretningen sparsom og moderne, men med en følelse af, at indretningsarkitekten har lagt sin sjæl i arbejdet. Trods det enkle er det hyggeligt, farverne er jordnære, loftet er råt med tykke træbjælker, også på toilettet, som er vældig minimalistisk og moderne, men hyggeligt. Når man derefter åbner de tykke vinduesskodder i træ, mødes man af udsigten over Granadas hustage og det gamle arabiske slot Alhambra. På natbordet ligger en pen og et papirark, hvor der står ”Husk, at ønsker er mulige på Gar-Anat… Glem ikke at afgive et.” Det forklarer alle papirslapperne i træet i patioen. Overtroisk eller ej, er man trådt igennem Alice i Eventyrlands-porten til absolut ro lige midt i Granadas byliv, kan man også hænge et ønske i ønsketræet – men husk ikke at sige det til nogen, for så går det ikke i opfyldelse. At ønske og drømme sig bort kan man også gøre i sengene, som minder mig mere om skandinaviske kvalitetssenge end om traditionelle spanske træsenge.

Familiefølelse
Roen og den private følelse præger hele opholdet. Hverken dag eller nat høres noget fra den omkringliggende by og heller ikke fra andre gæster. Det er først ved morgenmaden, som serveres i hotellets kælderhvælving, at man ser, at der faktisk bor andre på hotellet. Her sidder man ved et stort langbord, og selvom man ikke bryder sig om at dele bord med andre mennesker, så bidrager atmosfæren til en familiær stemning i stedet for fremmedhed.

Følelsen af at være alene
På samme måde som man ikke mærker andre gæster, udover ved morgenmaden, ser man heller ikke noget til hotellets personale. Dette kan være en ulempe, hvis man har et spørgsmål, eller hvis man vil have et ekstra håndklæde. Inden nogen dukker op i receptionen, som oftest virker ubemandet, kan der gå hele ti minutter. Men sikkerhedsniveauet er ikke lavt, for ingen kommer gennem porten, uden man først har præsenteret, hvem man er, og hvilket værelse man bor i gennem den kamerabesatte porttelefon, som besvares døgnet rundt.

Rolig oase
Gar-Anat Hotel de Peregrinos er en oase, som udstråler ro og harmoni tilsat modernitet. Søger man tjenere og 24-timers service, foreslås dette hotel ikke. Er man i stedet ude efter en fredfuld og stille tilværelse, er dette hotellet, hvor stressen ikke kommer gennem den tykke og lille træport.

Restaurant
Hotellet har ikke egen restaurant udover morgenmadsbuffeten. Dette er dog intet problem, for Granada er fuld af restauranter og barer, og de lever efter den overbevisning, at med til hvert glas vin eller øl hører tapas, og de er større end på Costa del Sol.

Faktaboks Gar-Anat Hotel de Peregrinos:
Enkeltværelse: 69-90 euro
Dobbeltværelse: 92-159 euro
Dobbeltværelse deluxe: 105-159 euro
Suite: 140-242 euro
Morgenmad inkluderet
Adresse: Placeta de los Peregrinos, 1
18009 Granada
Tel: 958 225 538
www.hoteldeperegrinos.com

Af Sara Laine

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.