Startskud til 100 mio. euro

Startskud til 100 mio. euro

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


12.000 mødte frem på La Rosaleda stadion den aften, Nike blev præsenteret som ny sponsor på La Liga-holdets spilledress. Spillerne Maresca, Baptista og de tre unge talenter Recio, Portillo og Juanmi førte an.

Travl sommer med kontraktskrivning med ny tøj-sponsor, UNESCO, og en halv snes nye, dyre spillere til La Liga, som starter i weekenden den 21. august.

Søndag den 13. marts blev vendepunktet for Málaga Club de Fútbols hårdt nedrykningstruede La Liga-mandskab i fodbold.
Det klarede frisag og tirsdag den 5. juli vender holdets chilienske træner, Manuel Pellegrini, tilbage til Costa del Sol efter fem ugers tiltrængt ferie i Santiago – til træningslejr først i Campoamor i Alicante og senere i Holland. Med et helt nyt hold.
Han har stået i løbende kontakt med Málaga CFs sommertravle sportsdirektør Antonio Fernandez og spændt fulgt med i, hvad han får ud af de 100 millioner euro, klubejer sheik Abdulla Ben Nasser Al-Thani har kastet på bordet til nye spillerindkøb. En sum, som vel kun overgås af de øverste i tabellen af La Liga.
Tilbage til den 13. marts. Al-Thani sendte i ugen forinden vicepræsident Abdullah Ghnub til Costa del Sol efter en længere periode, hvor araberne havde ladet den daglige stab i Málaga CF kører løbet. Men det gik ikke. Málaga CF fremstod i højere og højere grad som en nedrykker til 2. division, hvorved Al-Thanis såkaldte sheik-projekt med en topplacering i La Liga indenfor fire år forsinkedes væsentligt.
Ghnub ankom med bonusser til spillerne i lommen. Den første i San Sebastián mod Real Sociedad den 13. marts, hvor hele brutto-truppen tog med for at alle kunne stå skulder ved skulder i den vanskelige tid. Málaga vandt 2-0 og så gik det jo ellers slag for slag med imponerende gevinster. Med ”bæstet”, Julio Baptista, som kanonkonge.
Og redning. I weekenden den 21. august starter en ny, spændende La Liga-sæson.

 

Nike og UNESCO
Ghnub, denne lille, imødekommende fyr med velkæmmet langt, sort hår, blev på Kysten, og efter sæsonafslutningen stødte mægtige Al-Thani til med det store spillerbeløb, samt 400 millioner til lystbådehavnen i Marbella og bekræftelse på, at byggeriet af et nyt fodboldstadion i Málaga snart skal gå i gang. Hertil erlægger han 100 millioner euro og skaffer investorer for resten af byggeudgiften.
Penge fik han dog også ind under besøget ved at tegne en tøj-sponsorkontrakt med verdensfirmaet Nike og endnu et bemærkelsesværdigt kapitel blev skrevet i den nye historie i Málaga CF med en fire-årig promoverings-kontrakt for UNESCO, FNs organisation for uddannelse, videnskab, kultur og kommunikation. Ceremonien fandt sted på Picasso Museet i Málaga med tilstedeværelse af generaldirektøren for UNESCO, bulgareren Irina Bokova.
Málaga CF er straks gået i gang med at promovere fred gennem sport og kamp mod racisme.


”Skriv under her”, synes vicepræsident Abdullah Ghnub at sige til sin boss, præsident Al-Thani, under UNESCO-ceremonien. Picasso så på. Fra UNESCO: generaldirektør Irina Bokova og marketingschef Erik Falt.

Udgifter i første sæson
Penge-galoppen synes ingen ende at tage i Málaga CF med Al-Thani i front. Tænk sig, hvad han ofrede i sæsonen 2010-2011:

– Køb af Málaga CF 36 mio. euro.
– Indkøb af spillere i august 2010: 15,2 mio. euro.
– Fyring af træner Muñez 550.000 euro
– Fyring af træner Ferriera 5 mio. euro
– Hyring af træner Pellegrini 2,5 mio. euro pr. år i tre år.
– Indkøb af spillere i januar 2011 7,8 mio.
– Konsulent-honorar til ex-præsident Fernando Sanz 1,4 mio. euro.
– Indkøb af den argentinske forward Diego Bounanotte 4,5 mio. euro. (Han blev straks lejet ud, men skal tiltræde i Málaga her i juli).
– Og nu fortsætter spillerindløb i stor stil. Bl.a. står danske Daniel Agger fra Liverpool på ønskelisten.
Marketing- og entreindtægterne i sæsonen vil klubben ikke oplyse. En privat sag (!), meddeler den. TV-indkomsten lød på ca. 16. mio euro.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa