Det danske magasin i Spanien
Startskud til 100 mio. euro

Startskud til 100 mio. euro


12.000 mødte frem på La Rosaleda stadion den aften, Nike blev præsenteret som ny sponsor på La Liga-holdets spilledress. Spillerne Maresca, Baptista og de tre unge talenter Recio, Portillo og Juanmi førte an.

Travl sommer med kontraktskrivning med ny tøj-sponsor, UNESCO, og en halv snes nye, dyre spillere til La Liga, som starter i weekenden den 21. august.

Søndag den 13. marts blev vendepunktet for Málaga Club de Fútbols hårdt nedrykningstruede La Liga-mandskab i fodbold.
Det klarede frisag og tirsdag den 5. juli vender holdets chilienske træner, Manuel Pellegrini, tilbage til Costa del Sol efter fem ugers tiltrængt ferie i Santiago – til træningslejr først i Campoamor i Alicante og senere i Holland. Med et helt nyt hold.
Han har stået i løbende kontakt med Málaga CFs sommertravle sportsdirektør Antonio Fernandez og spændt fulgt med i, hvad han får ud af de 100 millioner euro, klubejer sheik Abdulla Ben Nasser Al-Thani har kastet på bordet til nye spillerindkøb. En sum, som vel kun overgås af de øverste i tabellen af La Liga.
Tilbage til den 13. marts. Al-Thani sendte i ugen forinden vicepræsident Abdullah Ghnub til Costa del Sol efter en længere periode, hvor araberne havde ladet den daglige stab i Málaga CF kører løbet. Men det gik ikke. Málaga CF fremstod i højere og højere grad som en nedrykker til 2. division, hvorved Al-Thanis såkaldte sheik-projekt med en topplacering i La Liga indenfor fire år forsinkedes væsentligt.
Ghnub ankom med bonusser til spillerne i lommen. Den første i San Sebastián mod Real Sociedad den 13. marts, hvor hele brutto-truppen tog med for at alle kunne stå skulder ved skulder i den vanskelige tid. Málaga vandt 2-0 og så gik det jo ellers slag for slag med imponerende gevinster. Med ”bæstet”, Julio Baptista, som kanonkonge.
Og redning. I weekenden den 21. august starter en ny, spændende La Liga-sæson.

 

Nike og UNESCO
Ghnub, denne lille, imødekommende fyr med velkæmmet langt, sort hår, blev på Kysten, og efter sæsonafslutningen stødte mægtige Al-Thani til med det store spillerbeløb, samt 400 millioner til lystbådehavnen i Marbella og bekræftelse på, at byggeriet af et nyt fodboldstadion i Málaga snart skal gå i gang. Hertil erlægger han 100 millioner euro og skaffer investorer for resten af byggeudgiften.
Penge fik han dog også ind under besøget ved at tegne en tøj-sponsorkontrakt med verdensfirmaet Nike og endnu et bemærkelsesværdigt kapitel blev skrevet i den nye historie i Málaga CF med en fire-årig promoverings-kontrakt for UNESCO, FNs organisation for uddannelse, videnskab, kultur og kommunikation. Ceremonien fandt sted på Picasso Museet i Málaga med tilstedeværelse af generaldirektøren for UNESCO, bulgareren Irina Bokova.
Málaga CF er straks gået i gang med at promovere fred gennem sport og kamp mod racisme.


”Skriv under her”, synes vicepræsident Abdullah Ghnub at sige til sin boss, præsident Al-Thani, under UNESCO-ceremonien. Picasso så på. Fra UNESCO: generaldirektør Irina Bokova og marketingschef Erik Falt.

Udgifter i første sæson
Penge-galoppen synes ingen ende at tage i Málaga CF med Al-Thani i front. Tænk sig, hvad han ofrede i sæsonen 2010-2011:

– Køb af Málaga CF 36 mio. euro.
– Indkøb af spillere i august 2010: 15,2 mio. euro.
– Fyring af træner Muñez 550.000 euro
– Fyring af træner Ferriera 5 mio. euro
– Hyring af træner Pellegrini 2,5 mio. euro pr. år i tre år.
– Indkøb af spillere i januar 2011 7,8 mio.
– Konsulent-honorar til ex-præsident Fernando Sanz 1,4 mio. euro.
– Indkøb af den argentinske forward Diego Bounanotte 4,5 mio. euro. (Han blev straks lejet ud, men skal tiltræde i Málaga her i juli).
– Og nu fortsætter spillerindløb i stor stil. Bl.a. står danske Daniel Agger fra Liverpool på ønskelisten.
Marketing- og entreindtægterne i sæsonen vil klubben ikke oplyse. En privat sag (!), meddeler den. TV-indkomsten lød på ca. 16. mio euro.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.