Et godt gemmested i Madrids midte

Et godt gemmested i Madrids midte

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Der er omkring 350 hoteller i Madrid, en by som har over tre millioner indbyggere, mens regionen har godt seks millioner. Umiddelbart er det derfor nemt at tro, at byens hoteller ligger langs klemt inde i centrum af byen, gemt i én af de 21 barrios eller langs de store, flotte men meget larmende avenuer, der er så kendetegnende for hovedstaden.
Der er undtagelser. Hoteller, som ligger gemt på hyggelige sidegader, væk har hurlumhejet, men alligevel nær al ting vigtigt, som i Madrid er et fantastisk udvalg af museer og monumenter, samt forførende pladser og uimodståelige spisesteder.
Et af disse er Hotel Orfila.

Palads fra 1800-tallet
Hotellet blev i 1999 indrettet i et palads fra slutningen af det 19. århundrede. Bygningens prægtige facade er bevaret, og interiørets design respekterer fuld ud datidens majestætiske stil, og hallen giver mere en fornemmelse af, at man befinder sig i netop et privat palæ end på et hotel, så man under opholdet føler sig som én af de privilegerede fra hedengangne tider. De klassiske møbler stammer alle fra 1800-tallet og er hentet til Spanien fra flere forskellige lande, for eksempel er mange af de antikke stole fra Venedig. Loftmalerierne er små kunstværker, og det samme er mange af marmorstatuerne og selvfølgelig malerierne, der generøst præger snart hver krog.
Kun et år efter åbningen blev hotellet da også medlem af den eksklusive hotelgruppe Relais Chateaux. Hotellerne i gruppen skal have fire eller fem stjerner og færre end 100 værelser og opfylde specifikke krav til hotellernes filosofi, som blandt andet fokuserer på karakter og charme, ligesom hotellets restaurant skal være af høj standart.

Orfilas have
Hotellets restaurant, El Jardín de Orfila, lever fuldt ud op til det krav og tiltrækker tilhængere af det sofistikerede, både hvad angår en ret klassisk indretning og køkkenets kreativitet.
Menukortet kan bedst beskrives som middelhavs og kreativt, for resten lader vi et par af retterne tale for sig selv. Det Norske Magasinets udsendte prøvede først friske østers med gelé af gin og tonic samt citronis, Dernæst bars med hjertemuslinger på kartoffel-musselin og trøfler samt sprøde caneloni med figner, foie og osteis. Og vinkortet består af et udvalg på over 300 vine.
Man kan vælge at sidde i den smukke indendørs restaurant eller ude i haven, hvor man er omgivet af mimoser, cypresser og mange andre planter, som gør det til en oase i ordets betydeligste mening.


Hotellets restaurant er god nok til også at tiltrække gæster udefra.

Hotellets latinerkvarter
Hele Orfila er et micro-museum og kunstgalleri i sig selv, mens den ret lille gade, som hotellet har taget navn efter, er en del af et mini latinerkvarter. Alene på Calle Orfia ligger syv kunstgallerier. Her er desuden et par cafeer og andre spisesteder.
Kun et par minutters gang fra hotellet ligger den store plads Plaza de Colón, opkaldt efter Christoffer Columbus, hvor flere gader krydser, blandt andet avenuen Paseo La Castellana og Calle Génova. Som et tegn på spanierens opdagelse af den ”nye verden” og udbredelse af hispanismen hænger her verdens største spanske flag.
Også indenfor rimelig gangafstand findes museerne Prado, Reina Sofia Museum og Thyssen-Bornemisza. Det samme gør in-shoppingstedet Mercado de Fuencarral og Puerta del Sol, Madrid og hele Spaniens midtpunkt, samt Plaza Santa Ana med Hemingways foretrukne taverne, og som man bevæger sig længere ind i byens midte afsløres den lange række af andre spændende cafeer og spisesteder, som også er gode gemmesteder i Madrid.

Hotel Orfila
32 værelser, af hvilke 12 er suites (op til 65 m2).
Priser fra 250 euro per værelse.
Menu i Jardín de Orfila fra ca. 50 euro.
Orfila 6, 28010 Madrid
Tlf.: 917 027 770
www.hotelorfila.com

Af Jette Christiansen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa