På dørtærsklen til Atlanterhavet

På dørtærsklen til Atlanterhavet

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Dos Mares, små 10 km vest for Tarifa, er et farverigt bekendtskab i ordets bogstaveligste forstand. Og selvom farverne visse steder er skaldet af, og der i min bungalow er byttet om på den kolde og varme hane, er Dos Mares særdeles anderledes, varmt og venligt.

Surferkulturen strækker sig over hele verden; fra USA til Hawaii over Australien til Indonesien og Indien, videre gennem Middelhavet over til den sydligste spids af Den Iberiske Halvø. Her, vest for Tarifa, danner vinden, bølgerne og den brede strand perfekte forhold for vindsurfere, mens forholdene ofte er for barske til solbadning og strandtennis.
Derfor er hotellerne ikke skudt op her i samme frekvens som øst for Gibraltar. Ved Tarifa breder hotellerne sig over større arealer, og de isolerede forhold gør, at hotellerne kan tilbyde aktivitetstyper, som der ikke er plads til i de bebyggede områder. Her kan man leje en hest og tage en ridetur på stranden eller spille udendørs tennis eller squash. Stranden er bred og sandet er finere end på Costa del Sol, og man får den flotteste solnedgang ud over Atlanterhavet.

Plads til store armbevægelser
Dos Mares er et hotel, hvor man får lov til at brede sig. Det består af 34 bungalows, otte værelser og fire suiter. Der er to typer af de små hytter, der kaldes bungalows: Tættest på vandet ligger en række mindre bungalows med plads til to personer. Her er byggekvaliteten er ikke særlig god; væggene har kun fået et enkelt lag maling, døre og vinduer er tynde og i den bungalow, La Danesas udsendte får tildelt, er der byttet om på den kolde og varme hane på badeværelset.
Bag ved de mindre bungalows ligger en række større hytter, hvor der er plads til fire personer. De er bygget i en generelt højere standard, med bedre møbler og hyggeligere indretning.
Næsten alle bungalows har udsigt til vandet, og man kan høre havets brusen direkte fra dørtærsklen.
Værelserne ligger i hovedbygningen, hvor der er en stor café i stuen og restaurant i kælderen. Der er masser af plads, og det på trods af, at der alle tænkelige steder er placeret en statue af en Buddha eller af en anden østasiatisk gud. Figurer, små kunstværker og mærkelige detaljer dukker op overalt på hotellet. Det skaber en eventyrlig stemning, men ved første øjekast giver det en opfattelse af hotellet som rodet og kaotisk.

Smagløst kaos eller grænseløst eventyr
Der er en hårdfin grænse mellem smagløst og smagfuldt på Dos Mares. Men én ting er sikker: Dos Mares er ikke et traditionelt hotel, som efterligner dem, der findes på Costa del Sol. Der er simpelthen mere plads i både fysisk og overført forstand. Fysisk er der albuerum til at ride på hest eller spille tennis. I overført forstand er der plads til at være anderledes og lave noget, som man ikke gør til daglig.
Indtrykket, af at alt er muligt, bliver skabt, fordi stilen er kaotisk: Farverne på husene er kraftige og blandet sammen, umiddelbart uden tanke på farvekombinationer. De små bungalows er alle malet i forskellige farver. I caféen dominerer en gul farve, men i døre og vinduer er indsat en bue, som man typisk ser på arabiske bygninger, bortset fra, at de her er malet blå, så det tydeligt ses, at den er sat ind på et senere tidspunkt end selve vinduet.
Udenfor på stierne er der kombineret kaktusser og palmer, og ind imellem kigger en bronzefigur frem mellem planterne.
Farver, figurer, søjler og buer blandes på kryds og tværs, så det ikke er til at finde ud af, hvilket univers hotellet befinder sig i.
Netop derfor skaber hotellet sit helt eget univers, hvor der spredes en afslappet stemning mellem gæster og medarbejdere.

En veltilfreds ejer
Hotellets ejer, Roberto von Looij er stolt over den måde, hotellet ser ud på, og det smitter af på medarbejdere og gæster. For ham er det et personligt projekt og det er vigtigt for ham, at hotellet ikke ligner de sædvanlige hotelkæder. Det personlige og modige udtryk ses tydeligt i hotellets indretning, hvor der er en fornemmelse af, at hver figur og hver lille detalje har en historie bag sig.
Når det er sagt, forklarer Roberto von Looij, har hotellet også været nødt til at indrette sig efter tiden og omgivelserne. Surferstilen har flere steder påvirket hotellets indretning:
”Da vi startede i 1960, så hotellet slet ikke sådan ud. Men da surferne begyndte at komme i løbet af 1980’erne blev vi nødt til at følge stilen og bygge om,” fortæller han.
Ombygninger har gjort, at Dos Mares er en blanding af forskellige stilarter, og gør det svært at sætte hotellet i en bestemt bås. Det stemmer godt overens med surferstilen, hvor man rejser rundt i verden for at finde de bedste bølger. Derfor er hele verden til rådighed, og samlet for fødderne af surfergæsterne her på hotellet.
Som gæst på Dos Mares skal man være klar til at leve med den afslappede surferstil, hvor der nogle steder kommer varmt vand ud af den kolde hane, fordi håndværkeren, der monterede den, er af den overbevisning, at det er vigtigere at slå benene op og nyde livet, end at tjekke om hanerne er monteret rigtigt.
Men der er også plads til at lade surfboard være surfboard, og gøre brug af en af de andre tilbud, Dos Mares kan tilbyde. Man kan blandt andet tage en ridetur på stranden på en lejet hest, eller svinge ketcheren i et spil tennis eller squash. Mulighederne er mange.
Så har du lyst til en aktiv ferie, hvor du har brug en masse forskellige tilbud inden for sport og motion, er Dos Mares det helt rigtige sted. Hvis du ikke har tænkt dig at bruge de mange tilbud, er kvaliteten af bungalows og en ellers udmærket morgenbuffet ikke helt nok til at fylde prisskiltet ud.

Priseksempler
Bungalow, standard: 115€-130€
Bungalow, speciel: 135€-155€
Junior Suite: 220€-270€
OBS! Priserne stiger cirka med en tredjedel i juli og august. Tjek priserne på www.dosmareshotel.com

Aktiviteter
Kite- og windsurfingskole, tennisbane, squashbane, beachvolleybane, hesteudlejning, træningslokale og udendørs pool.

Af Jeppe Schjødt

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa