Indvandring, tapas og H.C. Andersen

Indvandring, tapas og H.C. Andersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

– blev nogle vigtige punkter på dagsordenen for 34 danske gymnasieelever, da de midt i marts opholdt sig en uges tid i Málaga.

Klassen, bestående af 2. G’ere fra Borup Gymnasium, havde, som et led i deres samfundsfaglige studielinje, valgt at rejse til Spanien for at undersøge forholdene omkring illegal indvandring nærmere.
“Eleverne tog kontakt til mig igennem Danes Worldwide”, fortæller foreningens repræsentant her i Sydspanien, Jens M. Jensen. “Og jeg ville selvfølgelig gerne hjælpe dem med at strikke et program for deres ophold sammen”.
“Illegal indvandring er jo desværre en del af hverdagen i vort område, og jeg vurderede, at det ville være mest spændende for eleverne at tale med en lokalpolitiker om sagen. Advokat og byrådsmedlem Javier García León, der i øvrigt også er medlem af Danes Worldwide, var frisk på idéen, og holdt et meget interessant foredrag, hvortil der efterfølgende blev stillet mange spørgsmål”.
Javier García León sagde bl.a.: “Når man taler om immigration, leder man som regel tankerne hen på illegal indvandring, eller immigration fra fattige lande, men uanset de økonomisk svære tider, vi oplever nu, skal man altid tænke på, at det er mennesker, det handler om”.
Javier García León kunne også fortælle eleverne fra Borup, at antallet af immigranter, der ankommer til de andalusiske kyster, er faldet med hele 40% det sidste år, dels pga. krisen, der betyder færre jobmuligheder til immigranterne, og dels pga. af øget overvågning på ankomststederne. Han slog også fast, at selvom Spanien er ret fleksibel på immigrationsområdet, og at man holder man sig indenfor EU’s rammer, og handler med respekt for menneskerettighederne.
“Javier havde sat sig godt ind i stoffet, så han kunne besvare de yderst velforberedte elever på deres mange spørgsmål”, fortæller Jens M. Jensen, der også selv fik nogle spørgsmål om at være immigrant i Spanien.
Under opholdet, som også bragte eleverne en tur til Sevilla, boede de på hotel i Málaga, og her havde Jens M. Jensen arrangeret en spændende dag for dem.
Under byvandringen i Málaga viste Jens M. Jensen eleverne rundt og fortalte om byen og dens historie. Det blev også til et besøg ved statuen af H. C. Andersen – og fortællingen om digterens besøg i 1862, var selvfølgelig på programmet.
“I Markedshallen var vi henne og hilse på den grønthandler, som La Danesa havde på forsiden af marts-udgaven. Han lyste op i stort smil og var vældig stolt”, fortæller Jens, der også tog eleverne med på det obligatoriske sherrybesøg på La Casa de la Guardia fra 1840, viste dem avisforsiderne fra 1978, der fortalte om afstemningen om diktatur eller demokrati, katedralen, Picassos fødehjem og selvfølgelig en tur ned ad Calle Larios.
“Inden vi skiltes, spiste vi tapas på legendariske Lo Güeno. Jeg var virkelig imponeret over de 34 unge danskere (i alderen 17 – 19 år). De var meget interesserede og velinformerede. Man mærkede tydeligt, at det ikke kun handlede om at få en uges ferie. Turen havde et formål – og det skal munde ud i en rapport om emnet “Illegal Indvandring”, slutter Jens M. Jensen fra Danesa Worldwide.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa