VacuMed – Objektive målinger og behandlingseffekt

VacuMed - Objektive målinger og behandlingseffekt

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

 

Gennem det sidste årti er flere tusinde personer blevet behandlet i VacuMed/VacuSport trykkammer i Tyskland.
Flere sygehuse, private klinikker og professionelle sportsklubber i Tyskland, Øst- og Sydeuropa benytter nu denne teknologi til behandling af patienter med kredsløbssygdomme samt til behandling og restituering af atleter.
VacuMed/VacuSport er nu også ved at vinde indpas i Norden. Der er imidlertid mange behandlere, atleter og privatpersoner, der endnu ikke kender til denne type behandling og derfor med god grund stiller spørgsmål til effekten af behandlingerne.
I VacuMeds hjemland Tyskland er der især to institutioner, der forsker i denne teknologi og dens objektive effekt på menneskets krop. Det er Fallingbostel Privathospital og Rehabiliteringscenter for kredsløbssygdomme samt Sportsuniversitetet i Köln.
I USA er det primært NASA, der dagligt benytter VacuMed til astronauterne, og forsker i virkningerne på astronauternes kredsløb, mens de er vægtløse i rummet.
I de nævnte behandlings- og forskningscentre er man enige om, at teknologien har en overbevisende positiv effekt på menneskets fysiologiske funktion og har fremlagt følgende objektive målbare effekter af behandlingerne:

1. Iltmætningstrykket i benene stiger markant med op til 15% under behandlingerne og effekten af den øgede iltning er vedholdende også efter behandlingerne. Dette måles med oximeter.
2. Pulstrykket i arterierne stiger under og efter behandlingerne. Måles med Doppler trykmåling.
3. Diastole-blodtrykket falder spontant med 10-40 mmHg under behandlingerne og denne effekt holder med ca. 25% også efter behandlingerne. Måles med almindeligt blodtryksapparat.
4. Laktat i blodet efter kraftig sportsudøvelse falder hurtigt under behandlingerne og restitueringstiden halveres i forhold til en kontrolgruppe, der behandles med massage. Måles ved blodprøver.
5. Kreatinase, der er et produkt af kraftig anaerob belastning, reduceres på samme måde.
6. Iltningen af blodet øges markant og kan ligeledes måles ved blodprøver.
7. Angiogenese – dannelse af nye blodkar – og heling af sår fremmes markant i forhold til en kontrolgruppe af personer, der behandles med traditionel sårpleje.
8. Smerter i ben/fødder pga. iskæmi reduceres hurtigt. Målt på en VAS-scala fra 10 til 1 efter 10 til 20 behandlinger.
9. Gangdistancen pga. claudicatio (vindueskikker-syndrom) øges fra 50 meter til flere kilometer gradvist over et behandlingsforløb på 10 til 40 behandlinger.

Dette er de vigtigste objektive målinger for effekten af VacuMed/Vacusport behandlingerne. Der er imidlertid spændende forskningsprojekter under vejs. Her er der især tale om en overbevisende effekt på forebyggelse af kredsløbsforandringer for personer med sukkersyge samt fremme af restituering efter operationer i hofter, knæ og fødder.

Dette billede viser, hvordan patientens åreknuder på højre underben så ud, før vi begyndte med undertryksbehandling ved hjælp af VacuMed.

Af kiropraktor Mogens Dahl, Fuengirola

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa