Skattevæsnet informerer nu virksomheder om skat- og formueforhold på email

Skattevæsnet informerer nu virksomheder om skat- og formueforhold på email

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Mange selvstændige erhvervsdrivende, som driver virksomheden fra en bærbar computer og mobiltelefon, eller af anden årsag ikke altid befinder sig i Spanien, har et kommunikationsproblem med myndighederne, heriblandt skattevæsnet, som hidtil kun har informeret via almindelig post. Det har betydet, at når man så vender tilbage til sin bopæl her, kan der ligge et vigtigt, men uåbnet brev fra Hacienda, hvilket i bedste fald skaber problemer, i værste fald en bøde.
Det er nu ændret, så man fremover vil blive informeret via email.

Fra den 1. januar i år er det blevet nemmere for virksomheder, selskaber og fonde i Spanien at holde sig opdateret på regler og tiltag for skatte- og formueforhold. I henhold til en forordning (1363/2010) af den16. november 2010 udsender skattemyndighederne de seneste nyheder og opdateringer automatisk som nyhedsmail til økonomiske aktører. Disse omfatter aktieselskaber, anpartsselskaber, ikke-residenter med forretningsforetagende, midlertidige virksomhedssammenslutninger samt økonomiske interessegrupper. Herudover inkluderer systemet pensionsfonde, investeringsfonde, risikokapitalfonde og øvrige fonde.

Email nødvendigt
Indførelsen af nyhedsmailen er en tydelig forbedring af kommunikationen mellem skattevæsnet og de før nævnte skatteydere, som vil modtage et anbefalet brev. Man skal så svare med en mailadresse, altså til hvilken mail man ønsker at få tilsendt nyhedsmailen, og det skal udføres i overensstemmelse med gældende regelsæt fra den 5. april 2010 (PRE/878/2010).
Med andre ord er de dage, hvor man stadig kunne undvære en mail, en sagablot. Alle nyhedsmail sendt fraskattevæsnet vil have følgende overskrift stående i emnefeltet: Notificación oficial conforme a la ley general tributaria.

Større gennemsigtighed for skatteydere
Nyhedsmailen bidrager til en større gennemsigtighed i arbejdet hos den finansielle administration. For det bliver nu muligt for nævnte skatteydere at følge med i processen for enhver bekendtgørelse, der bliver vedtaget på indenfor skatte- og formueret, som for eksempel skattereguleringer, sanktioner med mere.
Systemet er allerede trådt i kraft, og brevene skulle derfor være på vej.

Advokatfirmaet Cyclo står til rådighed med hjælp og rådgivning, hvis der skulle opstå tvivlsspørgsmål i forbindelse med nyhedsmailen. Cyclo’s juridiske rådgivere kan kontaktes via hjemmesiden www.cyclo.es eller på vores kontor i Fuengirola.

Af Heidi Andersen & Cristóbal Ruiz Marín, Cyclo Abogados y Asesores

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa