Det danske magasin i Spanien
Stop op og træk vejret

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

”Kroppen er en intelligent maskine og hvis du trykker på de rigtige knapper, så reagerer den automatisk smart og genialt.” Denne filosofi og livsindstilling har hjulpet fysioterapeut og pilatesinstruktør Lotte Paarup gennem stressfyldte perioder i livet, hvor hendes krop til sidste sagde ’stop – og tag en dyb vejrtrækning’. Nu har hun lært, hvor fundamentalt vigtigt det er at lytte til sin krop, og den viden giver hun videre under et foredrag om åndedrættets fantastiske egenskaber på Restaurant Roca Tranquila i Fuengirola d. 11. marts.

Lotte Paarup har undervist i mange år på feriecenteret Club La Santa Sport på Lanzarote, men det er hendes første arrangement på det spanske fastland. ”Jeg forventer at møde en masse positive og åbne mennesker, der glæder sig til at mærke sig selv og opleve kroppen. Og jeg glæder mig til at gøre en forskel for deltagerne,” siger hun til La Danesa.

Til foredraget Træk vejret – undgå stress og bliv sundere på Roca Tranquila kan man få ny indsigt i åndedrættet, som ifølge Lotte Paarup er kroppens mest intelligente og altoverskyggende vigtigste funktion. Noget som desværre er meget undervurderet i den vestlige verden. ”Det ligger ikke til vores historie og vores kultur at fokusere på åndedrættet, som det for eksempel gør i Østen. Her har man i 4-5.000 år vidst, at åndedrættet er et energigivende og helbredende redskab. Og det er tankevækkende, at vi i Vesten stadig kan betvivle dette,” fortæller Lotte Paarup og fortsætter:
”Mit foredrag kommer til at handle om åndedrættet og den skattekiste, der ligger begravet i at arbejde med dette, og det henvender sig til ALLE.”

Efter foredraget vil der være en praktisk Åndedrætslektion og en Pilateslektion, hvor interesserede med lidt eller mere erfaring indenfor Pilates kan deltage. Som bekendt har Lotte Paarup flere års erfaring som pilatesinstruktør, og denne Lotte skal vi heller ikke snydes for den 11. marts. Hun lægger dog vægt på, at hun i dag repræsenterer en holistisk forståelse af det sunde menneske, der indbefatter en balance mellem krop og sind.
”Jeg føler mig mere som fysioterapeut end fitnessinstruktør i dag – eller endnu mere præcist, som ekspert i bevægelse for krop, sind og sundhed. Jeg har igennem de sidste fire-fem år af mit liv været på en personlig rejse, hvor den ene krise overtog den anden, og jeg måtte erkende, at jeg ikke kunne mere…,” fortæller hun og tilføjer:
”Opbygningen af mig selv har mundet ud i, at jeg i dag udelukkende arbejder med kroppen og sindet som én størrelse. Flade maver og stramme baller interesserer mig mildest talt ikke længere. Jeg brænder for at gøre en forskel på et dybere plan – at hjælpe folk videre i deres liv, både fysisk og mentalt.”

I den forbindelse udgør åndedrættet et af kroppens mest oplagte redskaber til at opnå både fysisk og mental balance. De fleste er imidlertid ikke klar over dette, hvorfor det er blevet endnu vigtigere for Lotte Paarup at formidle denne viden videre til så mange som muligt. ”Der er mange grunde til, at vi ikke trækker vejret optimalt, som for eksempel stress, for lidt brug af kroppen, negative tanker og følelser og meget andet.
Arbejdet med åndedrættet kommer fra en helt personlig vinkel, da det var nøglen til at komme tilbage til at lave det, jeg holder allermest af. Det var et vigtigt redskab til at overvinde den angst, jeg også mødte.”
Ifølge Lotte Paarup er vi er helt klart på vej ind i en ny sundhedsbølge, hvor sundhed handler om meget andet end fedtprocenter, kondital og flade maver. Så hun anbefaler, at man stopper det fanatiske slanke-ræs, kører ned i gear og tager en dyb vejrtrækning.
Og hun slutter med sit bedste råd til, hvordan man kan sporer sig ind på denne nye sunde livsstil: ”Tag en dyb vejrtrækning NU og få det med det samme bedre!”


Et par publikumsreaktioner på Lotte Paarups foredrag i Danmark:
”Jeg blev bare så glad over, at du egentlig formidler det, som jeg, som Gotved bevægelsespædagog, ’står for’. Det er jo interessant, at du tager emner op, som netop er meget ’vores’ emner. Blandt andet fødder og så åndedrættet. Og så glæder jeg mig over, at du også er ganske rolig, afslappet og naturlig. Jeg synes, vi fodres med smarte …osv. ‘guruer’ disse dage. Derfor var det for mig en befrielse at se et helt naturligt menneske.” (Helle Hein, Gotved lærer)

”Vi siger hermed tak for et fantastisk foredrag her hos os i Aalborg. Vi har udelukkende fået positiv feedback fra deltagerne, og de har været virkelig glade for arrangementet. Mange har fremhævet dig som en af de bedste foredragsholdere, de har oplevet. Alle giver udtryk for at være blevet inspireret, og flere har endda indført små sunde ændringer i deres dagligdag. Det eneste vi er kede af, er at du til daglig underviser så langt væk.” (Mette Bastholm – AOF Ålborg)

Vidste du at:
Mennesket tager i snit godt 20.000 vejrtrækninger i døgnet og at 90 procent af din energi kommer fra åndedrættet. Et godt åndedræt:
• dræber syge celler i kroppen
• nedsætter blodtrykket
• slanker
• nedsætter mængden af stresshormon i kroppen
Blot fem forbedrede vejrtrækninger om dagen gør en mærkbar forskel.

Fakta om Lotte Paarup
Lotte Paarup har siden 1993 arbejdet med formidling af træning, sundhed og velvære for mange forskellige målgrupper. I 1998 blev hun uddannet fysioterapeut og hun bevægede sig dermed væk fra den traditionelle fitness. Det blev hendes mission at bringe fysioterapi/genoptræning og fitness/motionstræning nærmere hinanden.

Lotte Paarup praktiserer en blanding af mange forskellige Pilates-genrer, da hun har uddannet sig indenfor Pilates rundt om i verden. Hun kombinerer sine pilatesøvelser med terapeutiske og træningsmæssige erfaringer. Herudover samarbejder hun med Balanced Body University omkring Pilates Matwork og Reformer uddannelser. Hun afholder også specialdesignede kurser i Pilates og andre emner indenfor funktionel træning og rehabilitering.
Lotte Paarups specialer er Pilates, genoptræning, åndedræt, fødder, ryg og kropsholdning. Men på det seneste har hun i stigende grad inddraget åndedrættet som central faktor i træningsprogrammerne.
Hun skriver også bøger og artikler for diverse magasiner, heriblandt La Danesa. Hun har udgivet en lang række trænings-dvd’er samt lavet motionsprogrammer for Viasat Sport TV og DR. Hun er grundlægger af hjemmesiden www.denintelligentekrop.dk, hvor man blandt andet kan købe træningsudstyr, dvd, bøger, økologisk kropspleje og andet tilbehør til en sund livsstil. Her kan man også bestille Lotte Paarups bog Åndedrættet (People’s Press), som man med fordel kan kombinere med dvd’en Oxygen, der indeholder mange af bogens øvelser i et træningsprogram.
Man kan læse mere om Lotte Paarup på www.lottepaarup.dk.

Af Lajka Hollesen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa