Det danske magasin i Spanien
Anni B Sweet synger julen ind

Den lovende folk-sangerinde Anni B Sweet varmer op under julestemningen, når hun giver koncert på Cine Albéniz i Málaga den 9. december. Som navnet antyder, er den 23-årige sangerinde fra Fuengirola i besiddelse af en honningsød sangstemme, der kan få selv de hårdeste julehjerter til at smelte. La Danesa har talt med det unge stjerneskud om hendes nye cd, hendes kommende koncerter i Europa og julen i Fuengirola.

"Da jeg i sin tid oprettede min kunstnerprofil på myspace.com, lyttede jeg til nummeret "Johnny B. Goode" af Chuck Berry. Med inspiration i dette nummer, foreslog min veninde profilnavnet Anni B Sweet. Fordi min blide stemme står i kontrast til mine mere dystre tekster," fortæller den unge sangerinde.

Anni B Sweet flyttede for nogle år siden til Madrid for at studere arkitektur, men bøgerne måtte vige for guitaren, da Madrids musikermiljø i stedet banede vejen for en karriere som folk- og indiesangerinde.

"Jeg var nødt til at droppe arkitektstudierne, da de optog al min tid. Desuden giver musikken mig en stor følelse af frihed, og den vil altid være min fortrukne form for eskapisme," forklarer hun og tilføjer:

"Der er dog visse fællestræk mellem arkitektur og musik. I begge verdener handler det om at konstruere eller komponere noget. Men inden for arkitekturen er der mange flere begrænsninger, musikken indeholder meget mere råderum."

På Anni B Sweets første album "Start, Restart, Undo", er alle sangene på engelsk, hvilket, hun mener, har været afgørende for hendes internationale succes. Nu begynder hun så småt at komponere på modersmålet, selvom hun føler sig mest hjemme i det engelske.

"Det engelske sprog falder mig meget naturligt, og inden for de forskellige musikgenrer er jeg meget inspireret af kunstnere, der synger på engelsk. Det er nemmere for mig at udtrykke mig dybsindigt på engelsk. Jeg tør synge om meget personlige ting, som på spansk ville virke for udpenslende, hvor jeg ofte vælger at bruge mere abstrakte sætninger," siger hun og tilføjer med eftertænksomhed:

"Det er mærkeligt, men nogle gange giver fremmedsproget en meget mere nøjagtig beskrivelse af, hvad jeg gerne vil udtrykke."

En af årsagerne til, at den unge sangerinde nu giver sig i kast med de spanske kompositioner, hænger sammen med et ønske om at nå en bredere skare af hendes spanske fans.

"Jeg føler et behov for, at alle spaniere forstår mine tekster på en mere direkte måde. For i sidste ende er det, hvad musikken handler om; at sende budskaber. Derfor er flere af sangene på den næste cd sunget på spansk," siger hun og fortsætter:

"Jeg tror, at det, der har tiltrukket spanierne ved min første cd "Start, Restart, Undo" mere har været modulationen af min stemme end teksternes reelle indhold."

Selvom Anni B Sweet, med afsæt i Madrid, er i fuld gang med at indtage den europæiske musikscene, skal hun naturligvis hjem til familien og holde jul i hjembyen Fuengirola.

"For mig betyder Fuengirola familie, venner og frem for alt stabilitet, for når jeg kommer hjem, er alt som det plejer. Når det er jul, er der lys i gaderne og en julemand deler bolsjer ud. Byen fyldes af mennesker, der vender hjem til deres familier og skorstensrøg sender hyggelige dufte ud i gaderne."

Koncerten i Albéniz den 9. december, er den sidste på touren i Spanien, og vi kan derfor forvente et helt særligt program den aften.
"Jeg kommer med hele bandet: elguitar, orgel, synthesizer, trommer, bas og akustiske instrumenter. Vi spiller mange numre fra "Start, Restart, Undo", som varierer meget i stil og tempo. Men derudover spiller vi også nogle helt nye sange. Vi har planlagt en helt særlig koncert, som er anderledes end de tidligere, for at afslutte touren med manér," siger hun.

Selvom fremtiden ser lovende ud for den talentfulde sangerinde, er det ikke noget hun gør sig de store tanker om, af frygt for at tingene alligevel ikke går, som hun håber. Hun gør sig dog alligevel forhåbninger om en dag at komme til København for at spille. Hun fortæller med begejstring:
"Min cd udkommer i Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Japan og Canada. Og jeg håber, at den meget snart også udkommer i Danmark. Jeg har hørt meget om København og danskere, og jeg vil meget gerne komme og give koncerter!"

Fakta om Anni B Sweet
Ana López Rodríguez er Anni B Sweets rigtige navn og hun begyndte at komponere sange i en alder af syv år. Hun er inspireret af kunstnere som Belle and Sebastian, Bob Dylan, Joan Baez, Kate Bush og Cat Power.

Den 28. april 2009 udkom hendes første cd "Start, Restart, Undo", som udkommer den 3. januar næste år i Frankrig. På cd’en kan man blandt andet høre sangen "Take on me", som blev udvalgt til en McDonalds reklame i Spanien. Den 12. januar skal hun til Holland for at promovere hendes cd, og hun spiller på Eurosonic Festivalen i Groningen, hvor en af hendes fortrukne musikere, svenske José González også giver koncert.

Hun har startet forarbejdet til hendes næste cd: "The Closer that I go, the Further that You are", som får en mere hård og dyster lyd med flere elektroniske elementer.

Koncerten i Cine Albéniz den 9. december er kl. 21.00, og billetterne koster 15 euro i forsalg og 18 euro på selve koncertdagen. De kan købes online på www.generaltickets.com og i billetkontoret i Cine Albéniz.

Man kan læse mere om Anni B Sweet på www.wix.com/quyke_v/anni og www.myspace.com/annibsweet.

Af Lajka Hollesen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.