Sælg din spanske bolig – og blive boende i den

Sælg din spanske bolig - og blive boende i den

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Under navnet Siesta Homes Group bliver der nu introduceret et helt nyt og innovativt koncept til boligejere i Spanien udviklet af danske Morten Remo og hans team i Marbella.

"At tilbyde de såkaldt omvendte realkreditlån til seniorer over 65 år gav rigtig megen mening og efterspørgslen var stor. Mange ældre sidder i gældfri bolig, men kan ikke supplere pensionen med en ekstra indtægt, da de ikke kan belåne boligen pga. alder. Desværre har krisen betydet en ændring af de spanske pengeinstitutters politik på området, og produktet er sat på hold på ubestemt tid", siger Morten Remo, der sammen med sine kolleger har lagt mange måneders hårdt arbejde i at udvikle nye koncepter til at afløse den oprindelige 65+ Plan.

"Kriseårene har udhulet mange private økonomier, og de ramte boligejere har to muligheder: De kan forsøge at hutle sig igennem den nuværende krise på boligmarkedet og håbe på, at priserne stiger igen. Eller de kan sælge deres ejendom (hvis det overhovedet kan lade sig gøre) til "brand-udsalgspris".

For personer, der ikke har nogen synderlig indtægt og formue, er der reelt ikke andre muligheder.

Vores erfaring fra 65+ Plan kombineret med en dybdegående markedsanalyse, finansiel tankevirksomhed, forståelse for og kendskab til markedet har nu resulteret i det, vi kalder EjendomsPartnerPlan, som henvender sig til personer, der ejer gode, velbeliggende, gældfri boliger – både lejligheder, villaer og rækkehuse".

Der er tale om to typer af muligheder for boligejere. Den ene henvender sig til personer, der er 75 år eller ældre, hvor man kan indgå en aftale om at sælge sin ejendom, og som modydelse modtage en udbetaling samt en løbende garanteret månedlig indkomst, så længe man lever, samt en livsvarig, omkostningsfri bopælsret til sin ejendom.

Grundkonceptet er velkendt i andre EU-lande, og specielt i Frankrig, hvor der årligt er ca. 5.000 ejendomshandler, der foregår efter dette princip. I Spanien er det endnu ukendt, og Siesta Homes Group er som pioner det første selskab, der kommer til at tilbyde disse løsninger til boligejere i Spanien.

Den anden løsning, som har en del yderligere fleksibilitet indbygget, er tidsbegrænset til enten 5, 6, 7 eller 8 år. Denne løsning henvender sig i princippet til "alle" boligejere, men har bedst potentiale for personer, der er skatteresidente i Spanien og er 65+ (man er nemlig fritaget for kapitalvindingsskat når man sælger sin spanske bolig, hvis man er 65 eller ældre og er skattepligtig i Spanien).

"Konceptet passer til rigtig mange herboende danskere, der enten gerne vil af med deres bolig, men ikke kan sælge den i det nuværende marked, eller ønsker at blive boende, men har svært ved at få de økonomiske ender til at mødes. Lad os tage Hr. og Fru Hansen, der begge er 65, og som agter at flytte tilbage til Danmark, når de fylder fx 70 år. De sælger så deres bolig nu (skal ikke betale kapitalvindingsskat), får en udbetaling samt månedlige betalinger i de fem år, kontrakten løber – og så har de selvfølgelig 100% ret til gratis at blive boende i deres hjem i perioden.

Efterfølgende afhænder køberen (som kan være en privat investor eller en ejendomsfond) Hr. og Fru Hansens bolig, og et evt. overskud deles efter en på forhånd aftalt fordelingsnøgle. Altså har Hr. og Fru Hansen boet de fem år i deres hus, som de havde drømt om, de fik en udbetaling med det samme, som de kunne tage familien med på jordomsejling for, og hver måned i de fem år, de blev boende i deres hus, fik de en skattefri ekstraindtægt til at supplere pensionen og forsøde tilværelsen med.

Der altså bliver indgået en aftale om overskudsdeling, når ejendommen sælges efter de 5 år. Hr. og Fru Hansen har derfor al interesse i at sørge for, at ejendommen er vedligeholdt og dermed kan indbringe en så høj pris som muligt. Det er her ”ejendomspartnerskabet” kommer ind, idet køber og sælger har fælles interesse i at maksimere prisen, når ejendommen skal sælges. Salget har givet Hr. og Fru Hansen mulighed for at konvertere deres mursten til kontanter (højere levestandard), og samtidig er de stadigvæk med, når boligmarkedet forhåbentlig retter sig igen.

For køberen/investoren er konceptet attraktivt, idet ejendommen gradvis købes til en i forvejen fastsat pris – og investeringsejendommen er allerede udlejet i hele ejerperioden. Det sikrer et optimalt forhold mellem risiko og afkast. Vi oplever stor interesse fra såvel boligejere som købere/investorer, og foruden de individuelle løsninger, forventer vi, i samarbejde med en strategisk partner, at lancere en ejendomsfond til formålet i slutningen af 2010", slutter Morten Remo.

Interesserede er mere end velkomne til at ringe til Morten Remo og Siesta Homes Group S.L. på tel. 952 82 66 02.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa