Det danske magasin i Spanien
Costa del Sol’s paradisiske tidslomme

Costa del Sol’s paradisiske tidslomme

Sofie Kyllesbech.

Danskere med feriebolig i Spanien prioriterer en nem og positiv livsførelse. De er ikke spanskofile, men respekterer den spanske kultur på lige fod med den danske. Det er en af konklusionerne i Specialet Boligliv på tværs af grænser skrevet af antropologistuderende Sofie Kyllesbech. La Danesa har talt med Sofie om de danske "feriebeboere" på Costa del Sol.

”Da Spanien er en destination, som danskerne har rejst til gennem længere tid, har jeg betegnet dem som gæster overfor lærlingen, der har feriebolig i Italien og kolonisten, der har bolig i Thailand,” fortæller Sofie Kyllesbech.

Under sit feltarbejde på Costa del Sol, bed hun mærke i tiden som afgørende faktor for de danske ikke-residenter.

”Det grundlæggende spørgsmål i min afhandling var at undersøge, hvad der gør paradiset til paradis i de forskellige lande. Og specielt i Spanien bliver oplevelsen af tid beskrevet som meget anderledes end i Danmark. Det at vi ikke behøver at planlægge noget, det er en anden tilstand, man befinder sig i. Og denne tilstand udgør paradiset for dem,” fortæller Sofie Kyllesbech, og tilføjer:

”Som en af mine informanter på Costa del Sol udtrykte det, så er vi derhjemme opdragede til at bestille noget, men i Spanien har vi ferie.”
Sofie Kyllesbech påpeger dog, at de fleste gæster, der opholder i Spanien i længere perioder, efter et stykke tid begynder at skabe sig en mere struktureret hverdag i landet.

Tiden er ikke nær så vigtig hos lærlingen i Italien, hvor der er et behov for at lære den italienske kultur at kende, eller hos kolonisten i Thailand, der har et behov for at kontrollere sine omgivelser, som forekommer mere fremmede end for eksempel de spanske.

”Men fælles for alle typer af feriebeboere er, at der er en horisont at dvæle ved; det kan være et hav, bjerge eller himmelen. Man skal kunne beskue uendeligheden fra sin feriebolig. Det er noget, der giver mening og livsværdi for alle tre ferieboligejere,” siger Sofie Kyllesbech.

Af Lajka Hollesen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.