Årets store Julebal

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Find danseskoene og det gode humør frem. Den 18. november indbydes der til første udgave af Årets store Julebal med stort dansk julebord og topunderholdning med legendariske Sussi & Leo. Al overskud går til det lukningstruede hospice CUDECA.

Et nyt festligt initiativ ser dagens lys på Costa del Sol. Bag står EventHuset, som med ”Årets store Julebal – til fordel for CUDECA” vil skabe en stor dansk julefest med traditionel dansk julefrokost og topunderholdning. "Hvem andre end Sussi & Leo og Jørgen de Mylius kan sætte kulør på en klassisk dansk julefrokost?", spørger Henrik Andersen fra EventHuset, der står bag velgørenhedsarrangementet. "Alt overskud går ubeskåret til CUDECA, som gør et stort stykke arbejde for kræftpatienter og akut har brug for økonomisk hjælp. Målet er at samle 600 mennesker til juleballet og dermed godt 10.000 euro til CUDECA", siger han.

Musikanterne Sussi & Leo
Alle sejl sættes til for at give publikum en uforglemmelig aften. Den danske julebuffet anrettes af Karen & Martin fra restauranten med samme navn. De har erfaring med store selskaber og er kendt for at lave dansk julemad, når det er bedst.

Efter ris a la manden går Sussi & Leo på scenen. Den ”verdenskendte” duo fra Skagen giver deres første optræden på Costa del Sol. "Og publikum bliver ikke skuffede", lover Sussi i et interview til La Danesa. "Vi er de samme som altid, både grimme og smukke, umusikalske og underholdende på én og samme tid".

23 år på Skansen
Historien om Sussi & Leo er en af de mest komiske i nyere dansk musikhistorie. De mødte hinanden i 8. klasse. Sussi skulle være noget med fysik (laborant eller lignende). Leo skulle være bankmand. Men de havde svært ved at finde arbejde og noget skulle de jo lave. Det blev så musik, da de ikke anede, hvad de ellers skulle kaste sig over. "I mange år spillede vi til sølvbryllupper, fødselsdage, fodboldafslutninger og alt sådan noget. I ny og næ fik vi også et job på en kro, en bar eller et værtshus. Skansen i Skagen var et af den slags", fortæller Sussi og fortsætter: "Skæbnen ville, at vi på Skansen blev ret populære. Faktisk så meget at vi havde job dér i 23 år i træk. Vi spillede 6 timer om dagen, 6 dage om ugen, 51 uger om året. Over sommeren var Skansen så fyldt, at det næsten var umuligt at kæmpe sig vej op til baren. Skulle man have en fadøl, sendte man pengesedlerne via hinanden op mod baren. Sendte man en halvtredser af sted fik man to fadøl retur. Det var gode tider. Vores løn var den skrabede tarif, men når man lagde alle disse timer sammen og gangede med 5 (for vores aftale med Skansen løb 5 år af gangen), så nåede man et fabelagtigt beløb på 5.800.000 kr. og det fik pressen op på dupperne. De skrev en masse sjove historier om os og overskrifter som ”Leo elsker til han besvimer” osv. – og de gjorde os kendte landet over. Der var meget pjat imellem, men vi synes bare, det var sjovt", beretter Sussi, som samtidig løfter sløret for et par hemmeligheder. "Det er rigtigt, at Leo´s krøller var parmenent og at vi stadig selv syr vores tøj. Dét tøj, jeg ikke selv syr, køber jeg hos en pikant sexshop på nettet", fortæller Sussi, som bestemt ikke er bange for at løfte op i skørterne, når stemningen er på sit højeste.

I dag er Skansen solgt og der er opført ejendomme på grunden. Men når Sussi & Leo optræder på Pakhuset i Skagen er det altid for 2-3000 publikummer.

Road Showet
Efter 23 år trængte parret til luftforandring. De overtog Ritz i Frederikshavn og solgte stedet videre 3 år efter. "Al den administration var ikke lige os", som Sussi formulerer det. I stedet tog de hul på Road Showet, der stadig turnerer rundt i hele Danmark, og som i år også førte dem til udlandet. Således optrådte Sussi & Leo i januar måned på Gran Canaria og nu kommer duoen til Málaga. "Vi vil synge, spille, underholde, forarge og glæde. Det er dét, vi er skabt til, og så må man gerne kalde os for: kitch, kult, dårlig smag, genier, legender, den dynamiske duo, umusikalske, nyskabende, forrygende underholdere, grimme og smukke. Den slags hører branchen til, og skal vi være ærlige endnu engang: Vi synes, det er hylende morsomt".


Jørgen de Mylius

Årets store julebal afsluttes af legendariske Jørgen de Mylius. Mylle tog Castillo Sohail med storm sidste år, da han, efter koncerten med Kim Larsen & Kjukken, leverede et fantastisk Eldorado Show. Denne gang har han forberedt et specielt Jule-Eldorado med to timers topunderholdning. "Jeg glæder mig meget til at spille for jer på ny, for det var en stor fornøjelse sidst", siger hele Danmarks Mylle, der samtidig lover, at fans er velkomne til at tage fotos med ham på scenen under showet.

Julemaden
Julemaden tilberedes af Karen & Martin, som driver restauranten af samme navn. Karen er en god gammeldags kogekone, som laver dansk mad efter de gamle traditioner. "Vi lover god, gammeldags dansk julemad. Alt er hjemmelavet og min sylte laver jeg efter min mors gamle opskrift, for det er den bedste. Der bliver mere end rigeligt til alle og naturligvis bliver der også mandelgave", lover Karen, som allerede er i fuld gang med forberedelserne. Til maden serveres øl, vin og snaps til yderst fornuftige priser. Menuen ser således ud:

Marineret sild m/ karrysalat
Hjemmelavet sylte m/ sennep og rødbeder
Medisterpølse og frikadeller m/ grønlangkål og brunede kartofler
Ribbensteg m/ rødkål
Leverpostej m/ champignon
Juleskinke m/ grøntsager
Krydderoste m/ kiks
Ris al a mande m/ kirsebærsauce
Forskellig slags brød, smør og fedt

CUDECA
Cudeca er en privat organisation i Benalmádena, med det eneste uafhængige hospice i hele Spanien. Formanden, Joan Hunter, grundlagde fonden i 1992, som siden da har draget omsorg for over 5.000 patienter.

Cudeca har fire teams af frivillige læger og sygeplejere, som aflægger hjemmebesøg hos kræftpatienter. Hjemmebesøgene finansieres af 12 Charity Shops på Costa del Sol. I 2005 åbnede Cudeca sit hospice i Benlmádena med plads til 15 patienter. Her tilbydes patienterne lægetjek og fysioterapi og diverse hjemmepleje.

Ønsker man at støtte Cudeca, kan man, udover at deltage i Årets store Julebal, kontakte fonden på 952 564 910 eller cudeca@cudeca.org, og bede dem om at sende en formular. Denne udfyldes så, og de aftalte beløb bliver automatisk trukket fra banken. Man kan vælge at betale fra blot 10 euro om måneden, i kvartalet eller om året. Vi påminder firmaer om, at man kan trække bidragene fra i skat.

Kontakt:
Avenida del Cosmos, s/n
29631 – Arroyo de la Miel
Málaga, Spain
www.cudeca.org

Julekurve


Deltag i lodtrækningen om de flotte julekurve, som udloddes på de danske restauranter. Et lod koster 2 euro. Julekurvene udloddes hos: Café La Vida – Casa Danesa – Golden Days – Holger Danske – Karen & Martin – La Panera og Restaurant Lucía.

Julemotivet


Arne Hauge Sørensen har malet julemotivet til Årets store julebal. Maleriet kan købes som plakat signeret af den danske kunstner. Plakaten koster 100 euro og kan bestilles hos Vitamina i Centro Idea og hos EventHuset på henrik@eventhuset.es og telefon 670 63 57 86. Overskuddet går ubeskåret til CUDECA.

Af EventHuset

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa