La Danesa Golf oktober 2010

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Velkommen til cheapgreenfee.com

I knapt 6 år har jeg anmeldt golfbaner i bl.a. Andalusien, og mange har anmodet om at kunne genlæse disse anmeldelser. Det er nu muligt på www.cheapgreenfee.com.

Hjemmesiden vil også indeholde links til golfbaner og alt, der relaterer til denne pragtfulde sport. Disse oplysninger kan så danne grundlag for valg af golfbaner, der passer til ens spil og pengepung.

Fremover vil kommende anmeldelser og tilbud på golfbanerne ligge på hjemmesiden. Her kan du købe de billigste greenfees samt se gode tilbud på hoteller, biludlejning og restauranter.

Ryder Cup 2010

Peter Hanson.

Ryder Cup 2010 spilles fra d. 1. – 3. oktober på The Celtic Manor Resort i Wales. Banen, Twenty Ten Course, er designet specielt til Ryder Cup.
Jeg tror, at europæerne slår de amerikanske spillere. Vilkårene på banen er barske med garanteret megen vind, som amerikanerne ikke er vant til. Banen ligger på et 5-stjernet resort med to hoteller med i alt 330 værelser, tennisbaner og alt fra spabade til mulighed for cykling og ridning. Resortet er dog mest kendt for at afholde flere Europa Tour-turneringer, og det var på denne bane, at den danske golfspiller Jeppe Huldahl i 2009 vandt over den europæiske elite. Der kommer mange tilskuere og man har lavet specielle skråninger, som publikum kan opholde sig på. Der bliver landskampstemning de tre dage, turneringen løber over.

Deltagerne er:

Europa

 • Lee Westwood
 • Rory Mcilroy
 • Martin Kaymer
 • Graeme McDowell
 • Ian Poulter
 • Ross Fischer
 • Francesco Molinari
 • Miquel Angel Jimenéz
 • Peter Hanson
 • Padraig Harrington
 • Luke Donald
 • Edoardo Molinari

USA

 • Phil Mickelson
 • Hunter Mahan
 • Bubbu  Watson
 • Jim Furyk
 • Steve Stricker
 • Dustin Johnson
 • Jeff Overton
 • Matt Kuchar
 • Anthony Kim
 • Lucas Glover
 • Zach Johnson
 • Tiger Woods

Club de Golf Dinamarca

Statistik og kommende matcher .

Club de Golf Dinamarca 2010


22. – 24. oktober: Parador Golf, sponsor: Nykredit, matchledere: bestyrelsen.
16. november: Los Naranjos Golf, sponsor: Nordea Bank, matchleder: Erling Overgaard

Solskin på Baviera Golf
Club de Golf Dinamarcas månedsmatch i september blev afholdt på Baviera Golf med Svenska Handelsbanken som sponsor. Efter et heftigt regnvejr dagen før matchen, var det med bange anelser, man vågnede op for at spille golf lørdag d. 18. september. Der var kommet 30 liter regn pr. kvm., så det var meget positivt, at banen kun var lidt våd på de første 3-4 huller. Banen var i god stand og Baviera Golf bliver bare bedre og bedre.

Klubmesterskab på Parador Golf med Nykredit som sponsor


Club de Golf Dinamarcas årlige klubmesterskab bliver i år holdt på Europa tour-banen Parador del Golf. Mesterskabet bliver afholdt over to dage, startende fredag d. 22. oktober med første starttid kl. 9.04. Golfspillere med laveste handicap startede som sædvanlig først.
Finalen spilles søndag d. 24. oktober med første starttid kl. 10.04.

Nykredit sponserer nye flotte glaspokaler, som består af vaser og karafler. Disse vindes til ejendom i stedet for som tidligere, hvor det var vandrepokaler.

I søndagens finaler spiller de bedste otte herrer, de fire bedste damer samt de fire bedste seniorherrer og -damer. Seniorgruppen bliver kun arrangeret, hvis der deltager mindst otte spillere. Som noget nyt betaler finaledeltagerne ikke greenfee om søndagen.

Udover klubmesterskabet spilles der i tre rækker A, B, og C række. A og B række spiller slagspil og C- rækken spiller stableford.

Spillere, der ikke kommer i præmierækkerne i klubmesterskabet, deltager i turneringen ved, at deres slagspilresultat omregnes til stablefordpoint.
Når man har spillet på førstedagen, er der opsat telte, hvor der bliver serveret en grillanretning som består af frankfurter, lammekotelet og kylling samt en lækker salat. Dette er inkluderet i greenfee-prisen. Drikkevarer må man selv betale.

Nykredit, der som sædvanlig støtter Club de Golf Dinamarca ,giver flotte vinpræmier. Udover glaspokalerne får klubmestrene henholdsvis 12 og 10 flasker vin.

Der er også vinpræmier til de første tre i henholdsvis A, B og C rækkerne. Derudover er der flagpræmier på alle par 3 huller samt længste drive på hul 12. Sponsor for hole-in-one er La Cuenta Vinos med 1 magnumflaske kvalitetsvin.

Når golfmatchen er vel overstået søndag, mødes man kl. 18.30 til en super festmiddag på Miraflores Golf Club i restauranten. Der vil blive serveret cava og canapeer på terrassen før festmiddagen.

Matchledere er: Flemming Lykke Hansen og Erling Overgaard, email: erlingovergaard@gmail.com.

Prisen for at deltage i dette program er:
65 euro for spillende medlemmer.
95 euro for spillende gæster.
35 euro for middag for ikke spillende medlemmer.
45 euro for middag for ikke spillende gæster.
Medlemmer på Parador Golf skal betale 35 euro.
Buggy 24 euro.
Finaledeltagerne betaler ikke greenfee om søndagen.

Årets golfer

Slutspurt til Årets Golfer
Efter matchen på Baviera Golf lørdag d. 18. september, er der en match tilbage om titlen: Årets Golfer. Den 22. oktober spilles der på Europa Tour-banen Parador del Golf. Hver golfers fire bedste stablefordresultater tælles sammen og præmieoverrækkelsen sker ved middagen til klubmesterskabet på Miraflores Golf i restauranten d. 24. oktober.

Der er præmier til de første 3 golfere.
1. præmien vil være et weekendophold for to personer
2. og 3. præmien vil være middag på en lækker restaurant for to personer.
Præmierne til Årets Golfer bliver sponsoreret af La Danesa.

La Cala Resort


Campo America

Spaniens største – dobbelt så stor som MONACO
La Cala Resort har tre golfbaner, der alle er designet af Cabell Robinson, som har stået i lære hos den legendariske Robert Trent Jones. Derudover har han designet en 6 hullers par 3 bane, hvor David Leadbetter Golf Academy holder til. Et 5-stjernet luksushotel og luksuslejligheder til udlejning gør, at mange køber en færdig golfpakke. La Cala’s tre baner er vidt forskellige og man har virkelig svært ved at vælge, hvis man ikke spiller alle tre.

Campo America afholdt Lady’s European Tour School i 2005 og 2006. I 2007 blev der afholdt spansk parmatch for elitespillere og vinderne blev Miguel Angel Jiménez og Andrés Jiménez.

Campo Europa åbnede i 2005 og jeg var den første, der spillede og anmeldte denne bane. Det er absolut den sværeste, og mange professionelle golfspillere træner på Campo Europa.

Hvis man er nybegynder, er La Cala’s par 3 bane det rigtige sted at begynde. David Leadbetter Academy har nogle af de dygtigste undervisere og drivingranges og greens er i top stand. Når du har fået undervisning eller har spillet en golfrunde, kan du besøge proshop, fitness center og sauna i de nyrenoverede omklædningsrum.

Klubhuset

Klubhuset.

Klubhuset er designet som en typisk andalusisk cortijo. Hul 19, som huset kaldes, kan besøges før eller efter en golfrunde. Du kan også bare komme og nyde en god frokost og den pragtfulde udsigt over Campo Asia. Der er en stor terrasse med plads til over 250 mennesker.

Hvis du ønsker at opleve de store sport events, bl.a. Ryder Cup, kan det følges på TV i klubhuset. Åbningstider er fra kl. 8 – 20 om vinteren og fra kl. 8 – 21 om sommeren.

Campo Asia
Denne bane blev åbnet i 1999 og var den første golfbane, som Cabell Robinson’s designede. Dengang hed banen Sydbanen. Det er den korteste bane med 5412 meter fra hvid tee og 4467 meter fra rød tee. Den er meget kuperet med smalle fairways og relativt små greens. Når man står på teestederne får mange spillere et chok, men man bliver positivt overrasket, når man opdager, at drivet har masser af plads at lande på.

Der er vand på to huller, hul 14, der er et par 5 hul og hul 3, et kort par 4 hul. Det er en meget kuperet bane, der for langt de fleste golfere er umulig at gå.

Denne bane fortjener 3½ golfbold.

Campo America
Denne bane åbnede kort efter færdiggørelsen af Campo Asia. Banen er længere end Campo Asia med 5600 meter fra hvid tee og 4605 meter fra rød tee. Jeg synes, at det er den letteste og bedste af de tre baner. Den har brede fairways, en rough du nemt kan håndtere og væsentlig færre fairway bunkers. Lavhandikapspillere kan nå de tre par 5 huller i to slag og mange laver birdies.

Par 3 hullerne har fantastiske udsigter ligesom Campo Asia. Mange greens er bugtede, som gør, at man er tilfreds med at putte to gange. Dette er min yndlingsbane af de 3 baner.

Den fortjener 4 golfbolde.

Campo Europa
Denne bane åbnede i 2005 og er en stor oplevelse at spille. Designeren har været på et stort og besværligt arbejde, da en gennemgående flod vanskeliggjorde projektet, og der måtte bygges flere broer, som samler banen. Banen er den længste af de tre baner med 5705 meter fra hvid tee og 4556 meter fra rød tee.

Det er klart den sværeste og du får tildelt et par slag ekstra, hvilket er helt rigtigt. Naturen på de tre baner er fantastisk med oliventræer, korkege og et hav af bougainvilleas langs floden. Mange golfere vil give denne bane topkarakter. Buggy er nødvendig på denne bane.
Den fortjener 4 golfbolde

Green fee priser
La Cala har enestående green fee priser samt hoteltilbud.
Besøg www.lacala.com.

European Tour – Race to Dubai
Pr. 12. september 2010

1. Martin Kaymer 2.554.400 euro
2. Graeme Mcdowell 2.056.917 euro
3. Lee Westwood 1.822.738 euro
4. Ernie Els 1.771.118 euro
5. Ch. Schwartzel 1.765.978 euro
6. Louis Oosthuizen 1.747.726 euro
7. E. Molinari 1.735.648 euro
8. M.A. Jiménez 1.661.661 euro
9. Ian Poulter 1.478.118 euro
10. Paul Casey 1.438.864 euro

47. Anders Hansen 460.226 euro
50. Søren Hansen 449.767 euro
60. Thomas Bjørn 389.538 euro
71. Søren Kjeldsen 331.958 euro

Verdensranglisten
Pr. 12. september 2010

1. Tiger Woods 9,40 point
2. Phil Mickelson 8,81 point
3. Lee Westwood 8,58 point
4. Steven Stricker 7,98 point
5. Martin Kaymer 7,27 point
6. Jim Furyk 6,60 point
7. Paul Casey 6,26 point
8. Rory McIlroy 5,75 point
9. Luke Donald 5,52 point
10. Matt Kuchar 5,50 point

89. Søren Kjeldsen 1,71 point
91. Søren Hansen 1,68 point
92. Anders Hansen 1,67 point

Turneringer i oktober 2010
1. – 3.: The Ryder Cup
7. – 10.: Alfred Dunhill Links Championship
14. – 17.: Portugal Masters
21. – 24.: Castelló Masters Costa Azahar
28. – 31.: Andalucía Masters

Los Vikingos Golf
Los Vikingos Golf holdt i weekenden 18.-19. september 10 års jubilæum på Castillo de Monda. Arrangementet startede lørdag eftermiddag med et væld af aktiviteter samt festmiddag om aftenen. Jubilæet sluttede efter overnatning på borgen med stor morgenkomplet og derfra afsluttende med matchen Málaga – Sevilla på La Rosaleda.

Af Stig Wiberg

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa