Viva España – ud med Olsen

Viva España - ud med Olsen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det tidligere danske IOC-medlem, Kai Holm, valgte La Peña de Dinamarca på Golden Days i stedet for selv at være til stede i Sydafrika til VM-finalen.

Han kunne have været en af de 84.900 tilskuere til den brutale VM-finale i fodbold på Soccer City-stadium i Johannesburg, men han valgte at være blandt 70 humørfyldte danskere i en dejlig stemning foran storskærmen på restaurant Golden Days i Fuengirola.
Den tidligere så magtfulde formand for Danmarks største idrætsorganisation, Dansk Idræts-Forbund, og manden, der banede vejen for Kronprins Frederik som hans afløser som medlem af Den Olympiske Komite IOC, Kai Holm, ville være i sit adopterede land, Spanien, sammen med sine med-medlemmer i den danske supporterklub af Málaga CF, La Peña de Dinamarca.
Den så berejste Kai Holm, der nu som 70-årig bestrider posten som præsident for veteran-organisationen World Master Games, fik en invitation fra præsidenten fra verdensforbundet i fodbold FIFA, tyskeren Sepp Blatter, men sagde altså pænt nej tak.
Og på Golden Days, hvor han bl.a. var i selskab med de to tidligere landsholdsspillere Niels Yde og Henning Munk Jensen, slog han i klar tale til lyd for omvæltninger på det danske landshold efter den pauvre VM-indsats med blot én sejr.

"En ny start nu", slog den markante Kai Holm til lyd for. Dansk Boldspil Union bør fyre træner Morten Olsen – betale ham ud af hans to-årige kontrakt. Han har gjort det godt gennem mange år, men tiden er inde til en udenlandsk kapacitet på hans post. En sådan ville kunne se på det danske potentiale med helt nye øjne og foretage de nødvendige udskiftninger på holdet. I dag er gennemsnitsalderen for høj. Yngre skal til.
Evnerne på vort hold ved VM rakte ikke. Spillernes teknik og hurtighed var slet ikke på højde med de øvrige holds.
De spanske verdensmestre var yngre og havde hele organisationen på holdet på plads. Jeg blev imponeret over mit nye hjemland".

Fik støtte til sit synspunkt
Kai Holm bor nu i Mijas og blev suppleret af Erik Ramskov fra Los Boliches:
"Den danske VM-indsats var meget dårlig. Halvdelen af truppen bør skiftes ud – og måske også Morten Olsen. Nye talenter skal have chancen.
Spaniens stærke hold gjorde det mesterligt selv uden et topnavn som Torres".
Uffe Madsen, Benalmádena:
"Danmark trænger til en ny landstræner. Skift Morten Olsen ud – jo før jo bedre.
Og yngre spillere skal nu med på holdet. På VM-plan er en gennemsnitsalder tæt på 30 for høj.
Spanien spillede mesterligt gennem hele turneringen."

Materialet var ikke bedre
De to tidligere landsholdsspillere Niels Yde og Henning Munk Jensen, begge Mijas Costa, var lidt mere forsigtige med at kræve ny dansk landstræner.
Niels Yde:
"At den danske præstation ikke blev bedre, var ikke primært Morten Olsens skyld. Han bør blive i jobbet. Han har gjort et godt stykke arbejde.
Han skal bedømmes ud fra det materiale, han havde til rådighed. Og det var altså ikke bedre. Nu må han se at få strikket noget nyt sammen til de kommende EM-kvalifikationskampe.
Spanien spillede sublimt fodbold. Teknikken og boldsikkerheden ses ikke bedre."
Henning Munk Jensen:
"Danmark gjorde det godt mod VM-sølvvinderne Holland, men tabte på nogle dumme mål. Vi lavede en flot indsats mod Cameroun og igen mod Japan var der tale om modstander-scoringer, som skulle have været undgået. Men vi var altså skuffende ikke gode nok. Nu skal et generationsskifte til.
Og om Morten Olsen? Hvem skulle egentlig afløse ham?
Han arbejder godt og grundigt".

Da Spaniens Iniesta scorede sit lands sejrsmål i ekstra-tid i finalen mod Holland, sprang alle danskerne på Golden Days op i i begejstring. Deres hold vandt. Viva España.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa