Det danske magasin i Spanien
Ufortalte historier – Bog om Kessler skrives på Mallorca

Ufortalte historier - Bog om Kessler skrives på Mallorca

Gitte og Jonas Nyrup er flyttet fra La Cala de Mijas til den frodige ferieø, hvor han nu forøger sit forfatterskab med endnu en bog

”Jeg kan jo skrive, hvor det skal være. Blot jeg har en PC, en telefon, et bord og en stol. Og så gør det ikke noget, at udsigten er lidt inspirerende. Men jeg er, hvor Gitte er”.

 

Vi møder journalist og forfatter Jonas Nyrup og hans kæreste Gitte Madsen, tidligere ansat hos Scan Transport i Centro Idea, på en fortovsrestaurant i Palma på Mallorca. For dem begge blev det blot en kort tid i golf-lejligheden i La Cala de Mijas. Gitte fik tilbud om et job som koordinator for aktiviteter og fornøjelser, som en af ti i ledelsesgruppen på det femstjernede hotel ”La Residencia” i den smukke bjergby Deia på vestsiden af Mallorca – ikke langt fra feriebyen Soller.
Den 29-årige Gitte er udlært i turist- og hotelbranchen og med syv sprog på tungebåndet er et job i et internationalt miljø lige hende.
Ni år ældre Jonas fungerer bedst for sig selv. Researchende, dybt koncentreret og disciplineret ved sit tastatur. I La Cala de Mijas, hvor han fuldførte bogen om den danske VM-spiller i fodbold, Martin Jørgensen, med udsigt til La Noria Golf, og nu i Deia, hvor hans blik under skriverier på hans kommende bog flakker mod bjergskråninger og en oplyst kirke i højderne på den frodige ferieø.
Jonas Nyrup har taget fat på endnu et stort dansk sportsnavn, ”The Viking Warrior”, den professionelle supermellemvægter og verdensmester Mikkel Kessler, der nu er midt i en knald-eller–fald-turnering om titlen som den ubestridte verdensmester.
 

En rejse gennem bokseverdenen
”Jeg har i princippet researchet på bogen, siden jeg begyndte at følge og løbende interviewe Kessler i 2001. Jeg gik i gang med at skrive i marts i år og skal være færdig hen over sommeren”, fortsætter 38-årige Jonas.
Mikkel Kessler deltager i bogen via de samtaler, han og forfatteren har haft gennem årene, men bidrager ikke med nye interviews. Det gør til gengæld en række af nøglepersonerne omkring ham.
”Bogen bliver en rejse gennem bokseverdenen med Kessler som hovedperson og omdrejningspunkt for alle de gode og gruopvækkende historier. Jeg bygger den op på de mange samtaler med ham, input fra mit netværk og samtaler med hans familie og venner”, siger Jonas Nyrup.
Kesslers far var værtshusholder på Islands Brygge, så det var det miljø, Mikkel voksede op i, men med mange timer i træningslokalet i klubben CIK lige overfor Christiania.
Han har en søster og halvbror i England. Selv befinder han sig bedst i vante omgivelser i Danmark.
Der er mange ufortalte historier om Mikkel Kessler, dette et af de største navne i dansk professionel boksning gennem tiderne. Og de er med.
”Mikkel Kesslers liv er fuld af den slags gode historier, bokseverdenen er spækket, og Kessler er som fortjent meget populær og ekstremt god til at sælge sig selv. Bogen rummer alle ingredienser til at blive en succes,” slutter Jonas Nyrup.

Altid interesseret i boksning
Jonas har altid været meget interesseret i boksning. Som hovedopgave på journaliststudiet på Syddansk Universitet skrev han i 2002 sammen med sin kollega Anders Damgaard værket ”Bag paraderne” – en artikelserie til Berlingske Tidende om professionelle boksere, deres arbejdsvilkår, drømme og mareridt.
Sammen modtog Nyrup og Damgaard sidste år Danske Sportsjournalisters hæderspris ”Den Gyldne Pen” for afsløringen af sagen om bokseren Johny Jensen, der blev sendt i ringen med en hjerneskade.
Bogen om Mikkel Kessler udgives til efteråret på forlaget Peoples Press.
Den bliver på 250-300 sider.


De tidligere bøger af Jonas Nyrup:
”Alene på banen”
om tennisspilleren Kenneth Karlsen

”Den sidste kilometer – og en bog om at blive klogere”
om cykelrytteren Brian Holm

”De professionelle”
om fodboldspilleren Martin Jørgensen


Kessler betalte sig til forlig med Palle
Mikkel Kessler, der nu er 31 år, startede sin boksekarriere som amatør i CIK på Christianshavn som 13-årig og blev professionel hos promotor Mogens Palle den 20. marts 1998.
For et par år siden brød han med International Entertainment Aps, som Mogens Palle og hans datter Bettina står bag, for at bokse for det tyske Sauerland Event. Kontraktbrud, meddelte Palle og anlagde retssager.
Forlig er nu indgået i sagerne med disse sparsomme oplysninger i en pressemeddelelse dateret 31. maj:
”Der er d.d. indgået forlig i retssagerne mellem Mikkel Kessler på den ene side og Bettina Palle og International Entertainment Aps på den anden side. Retsagerne hæves mod at Mikkel Kessler betaler et forligsbeløb, som partnerne er enige om ikke at oplyse størrelsen af. Endvidere indebærer forliget, at den af International Entertainment Aps anlagte retssag i New York mod Showtimes Network Inc. også hæves.”

Punch i næverne
Kært barn har som bekendt mange navne. Også Mikkel Kessler.
De refererer alle til hans styrke og slagkraftt:
”Simply the best”, ”Hitmann” og nu ”The Viking Warrior”.
Hans 45 profesionelle kampe beviser hans store styrke og punch i næverne.
De 43 er vundet – heraf 32 på knock out”.
Mikkel Kessler har adresse i Monaco og har ved flere lejligheder trænet hos supersværvægteren Brian Nielsen i Calahonda.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.