Det danske magasin i Spanien
Elforbruget skal kontrolleres – og derfor skal alle husstande have en ICP

Elforbruget skal kontrolleres - og derfor skal alle husstande have en ICP

For at kunne kontrollere, at vi ikke forbruger mere end det, via har kontraheret -hvilket førhen resulterede i strømsvigt, når alle i blokken eller urbanisationen samtidigt tændte for aircondition, opvaske- og vaskemaskine, Tv og tandbørste – tvinger elselskaberne nu alle til at installere en Interruptor Control Potencia (ICP), der nærmest kan oversættes til automatisk strømafbryder.

I henhold til lov 1454/2005 kræves det, at alle husstande nu skal have en ICP. Sidste frist var den inden udgangen af juni.
Det er el-selskaberne, som har ansvaret for installationen hos sine kunder. Udover at sætte en stopper for overforbrug, forbedrer systemet sikkerheden af alle elektriske installationer, og i tilfælde af, at der bliver brugt mere strøm, end man har kontraheret, vil apparatet ganske enkelt afbryde strømmen.
ICP er installeret i det elektriske panel.
Elselskaberne har udsendt breve med krav om at man installerer en ICP, men har man ikke har modtaget elselskabets brev med krav om at installere en ICP, betyder det ikke, at man ikke er forpligtiget til at installere den, det kan være en fejl på adresse eller lignende.

Stadig uden ICP?
For dem, som ikke allerede har installeret ICP, er tidsfristen altså overskredet, og man risikerer en bøde i form af en stigning i fakturaen.
ICP’en kan købes hos en autoriseret elektriker, der også sørger for installationen, eller den kan lejes af elselskabet, som så installerer den. En autoriseret elektriker skal installere kassen til ICP’en, da el-selskabet ikke yder denne service. Elselskabet vil derefter sende en elektriker ud og installere selve ICP’en. Denne kan ikke installeres såfremt kassen til ICP’en ikke allerede er sat op.
Uanset om man køber eller lejer en ICP, skal der laves en enkelt betaling på ca. 10 euro for at el-selskabet kan bekræfte og godkende installationen. Dette beløb er reguleret af industriministeriet.
Den nye lov vil ikke betyde, at der skal betales mere for elektricitet, medmindre der er ændret på mængden af kontraherede KW eller man har lejet en ICP fra elselskabet, hvorfor der betales et lille ekstra beløb via den månedlige elregning.

For mere information eller afklaring er man velkommen til at kontakte Lena Grøn på lena@cyclo.es eller 952 665 055.

Af Lena Grøn, Cyclo Abogados & Asesores

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.