Det danske magasin i Spanien
Shoptalk juni 2010

 

Forrygende start for Goldstone’s Auktioner
"I begyndelsen af maj afholdtes en stor temaauktion på luksusbiler, og det gik forrygende godt", siger Tom With, direktør for Goldstone’s Auction House. Der blev bl.a. solgt en Bugatti Veyron, en Koenigsegg CCXR og en Rolls Royce Phantom. Der afholdes temaauktioner hver måned, og i disse dage er der travlhed med forberedelserne til den næste temaauktion, der afholdes lørdag den 5. juni 2010. Auktionen denne dag er med eksklusive Rolex ure, og hvis man ser på, hvordan guldpriserne er steget gennem de sidste 12-14 måneder, er værdien af gulduret også fulgt med. Så hvis du vil købe eller sælge et Rolex ur, så er chancen der hos Goldstone’s lørdag den 5. juni. “Guldprisen er steget med 30% i 2010 og 40% i 2009, og mange har derfor en formue liggende i smykkeskrinet, uden at vide det”, siger Tom With, “og man er meget velkommen til at besøge os og få en gratis vurdering af ure, guld, antikviteter, møbler og kunst”. Temaauktionsdagen foregår dels via internet, så man nemt kan følge med, og hele tiden være opdateret, men man kan også møde op i auktionshuset og være med live. Hvis du som enten køber eller sælger vil vide mere, kan du kontakte Goldstone’s på 951 27 2001, eller besøg www.goldstonesauctions.com.

Dania Care importerer ikke vaskeklude
At der sælges engangsvaskeklude under navnet DaniCare har skabt en del forvirring blandt forbrugerne, der forståeligt nok forveksler navnet med Dania Care, der beskæftiger sig med hjemmepleje og ejendomsservice.

”De to ting har intet med hinanden at gøre. Forvirringen optræder bl.a. ved det sammentræf, der ligger i import af vaskeklude og ydelse af hjemmepleje, for vi bruger jo også en hel del vaskeklude i udførelsen af vort arbejde.
Sket er sket, og så længe folk er klar over forskellen, er det fint. Selvom vi ærgrer os over navnesammenfaldet, ønsker vi importørerne af vaskekludene held og lykke”, siger indehaverne af Dania Care, Dan og Dorte Toldshøj.
Dania Care er et professionelt firma, der siden 2006 har etableret en fast kundegruppe på hele Kysten – indenfor sygepleje, hjemmehjælp, udlejning af hjælpemidler og ejendomsservice. For yderligere information om Dania Care, ring til Dan eller Dorte på 626 16 1234.

Lew Hoad Tennis- og Paddleklub har aktiviteter for hele familien
De grønne naturomgivelser og den rolige atmosfære, der hviler over Lew Hoad, har de sidste 25 år tiltrukket masser af af skandinaver til klubben, og siden klubben i 2005 fik ny ledelse, er en del nye tiltag ført ud i livet. Administrerende direktør Daniel Rios, der er uddannet farmaceut, spillede som barn tennis i klubben og da stillingen blev ledig, sprang han til med det samme. Selvom Daniel kun er 25 år har han på kort tid formået at tiltrække et større publikum end tidligere med nytænkning og tiltag, der dog respekterer klubbens oprindelige mål om at være et afslappet sted for alle aldre.
”Vi har det sidste år sat gang i meget nyt; Fitnesscenteret er kommet godt fra start, og vi tilbyder nu mange forskellige aktiviteter som pilates, chi-kung, spinning, yoga, karate for børn, gymstick body pump, sevillanas og aquagym. Vi har syv tennisbaner og seks paddlebaner, og ud over den almindelige træning og udlejning arrangerer vi løbende turneringer. Den vigtigste er ITF tennisturneringen, der spilles i september og som tiltrækker spillere fra hele verden.
Af nye tiltag vil der til efteråret i hvert omklædningsrum blive installeret en sauna, som kan benyttes af klubbens gæster”, siger Daniel.

"Lew Hoad har altid været populær blandt børnefamilier. Det skyldes de grønne omgivelser, den store græsplæne og swimmingpoolen, hvor børnene kan lege. Der er også særlige aktiviteter for børn udover træningstimer i paddle og tennis. Hver sommer, fra sidste uge i juni til første uge i september, afholdes der Campamento de Verano. Forældrene kan aflevere børnere i Lew Hoad kl. 9 om morgenen og hente dem igen kl. 17. I løbet af dagen bliver børnene underholdt med sjove lektioner i tennis og paddle samt leg, socialt samvær og en lækker frokost", fortsætter han.

”Vores restaurant er meget populær og anvendes ofte til fejring af fødselsdage, bryllupper, firmafester, konfirmationer og meget andet. Vi har et stort udbud af ydelser og kan derfor nemt imødekomme gæsternes ønsker. Vi kan fx arrangere brunch udenfor på terrassen, store middagsarrangementer indenfor i restauranten eller cocktailparties ved swimmingpoolen. Eller man kan kombinere alle tre muligheder og runde aftenen af i vores indendørs diskotek. Kun fantasien sætter grænser…”. Som noget specielt kan vi arrangere bryllupper i Lew Hoad – lige fra selve vielsen til aftens store bryllupsfest", afslutter Daniel Rios.

Smut en tur forbi klubben, der ligger på Ctra. de Mijas km. 3,5 mellem Mijas Pueblo og Fuengirola. Efter rundkørslen tages første sidevej til højre, og derefter følges skiltene direkte til klubben. Se også klubbens website www.lew-hoad.com eller ring 952 47 48 58.

Ejendomsmæglere ser lys gennem asken
Tom Sørensen og Mette Skovby Jensen fra Simzar Estates er godt tilfredse. Efter en sløv periode, hvor der nogle gange kunne være langt mellem kunderne, er der nu igen godt gang i salget. Dog har en uventet hændelse alligevel gjort, at de to igen holder vejret.
”Salget tog fat igen i november”, erklærer Tom Sørensen, der sammen med Mette siden den 1. november har solgt en bolig om måneden, hvilket de ser som et sikkert tegn på, at der igen er stor interesse blandt danskerne for at købe fast ejendom på Costa del Sol.
”Askeskyen i april satte dog en kæp i hjulet. Vi håber da, at det kun var en midlertidig forhindring, og efter den første forskrækkelse og uro, er vi igen begyndt at få flere henvendelser,” fortsætter Tom.
”Og priserne er nu, hvor de skal være. De er realistiske og falder ikke mere. Snarere tværtimod. Et eksempel er en lejlighed i Riviera del Sol, som vi solgte for nyligt. Den var på 80 m2, og blev solgt for 127.000 euro. I dag kunne den nok sælges for mellem 135.000 og 140.000 euro,” forklarer Mette Skovby, der fortsætter: ”Valuarerne vurderer ellers meget lavt i øjeblikket. For to år siden vurderede de en almindelig bolig af god kvalitet til omkring 2.500 euro per kvadratmeter, i dag vurderer de den samme bolig til måske 1.800 euro.”
Mette fik for nylig titel som spansk valuar. ”Det var et 13 måneder langt studie med afsluttende eksamen, der giver mig ret til at lave en officiel vurdering af en ejendom, og for en ejendomsmægler er det et stærkt værktøj at have. Vi er dog først og fremmest ejendomsmæglere, og vi vurderer en bolig ud fra andre kriterier end de officielle. Det er for eksempel beliggenhed og udsigt,” forklarer Mette.
”Uanset beliggenhed og udsigt, er tidspunktet for at købe det helt rigtige. Det bliver ganske enkelt ikke meget bedre,” fastslår Tom Sørensen.
Man kan se et udvalg af de boliger, Simzar Estates har til salg, på www.simzar.com.

Åbent hus hos Direct Telecom
Torsdag den 10. juni holder mobil- og internetudbyderen Direct Telecom i Benalmádena Costa åbent hus fra kl. 18.00. Alle er velkomne til at komme forbi og få stillet nysgerrigheden. Der vil være vinsmagning med vine fra vinmuseet Museo de Vino de Cómpeta samt tapas. Derudover vil der også være lejlighed til at nyde malerier af den lokale kunstmaler Javier Rueda Salidos fra Málaga, der er uddannet i Granada og tidligere har udstillet i Málaga og Granada. Sidst men ikke mindst kan gæsterne deltage i lodtrækningen om en Nokia pack.
Så kig forbi Direct Telecom på Avda. de Las Palmeras, Conjunto Las Palmeras, Local 7 i Benalmádena Costa. For yderligere information om Direct Telecom se www.direct-telecom.es

Annis’ Vitalshop udvider med en afdeling i Mijas Costa

Pr. 1. maj overtog Anni’s Vitalshop Lene Byrjals butik i Euromarket, Mijas Costa, mens Lene selv vender tilbage til sit udgangspunkt som bestyrer af Anni’s Vitalshop i Nerja.

”Det var oprindeligt Lene, der etablerede vores butik i Nerja tilbage i 1999”, fortæller Nils Lind, der sammen med sin mor, Anni Dahms, er indehaver af de nu fem Anni’s Vitalshopper langs kysten. ”Lene bestyrede butikken enormt flot og byggede forretningen op fra scratch med baggrund i hendes uddannelse som Biopat (naturopat). Lene blev gift og flyttede til USA, og nu fire år senere er hun atter vendt tilbage, og har yderligere dygtiggjort sig i USA inden for irisdiagnostik. Kort efter hun startede sin butik, Lenes Vitamin Shop ved Euromarket, meddelte vores bestyrer i Nerja, at hun ville en tur til Nepal. Det lykkedes os at overtale Lene til en genansættelse som forretningsbestyrer i Nerja. I den forbindelse overtog vi så driften af Lenes Vitamin Shop”.
Anni’s Vital Shop glæder sig meget til at hilse nye såvel som gamle kunder velkommen i den nye butik og er glade for, at der nu er gode parkeringsfaciliteter til kunderne.

20 års fødselsdag hos Restaurant Lucia
Lørdag den 1. maj holdt Restaurant Lucia i Fuengirola 20 års fødselsdag. Der var mødt mange gæster op, og de nød den gode mad og det dejlige vejr. For de danselystne var der levende musik, og Lena, der sammen med Anders har drevet restauranten i alle 20 år, viste sine sangtalenter og underholdt gæsterne med et par sange.
Anders, Lena, Gerrie, Poul Erik og Dorte takker de mange, der mødte op for at fejre den særlige dag – og de ser frem til de næste ti år.

Hulahop-bølgen er tilbage

De fleste husker hulahopringene, som især små piger svingede rundt om taljen og hofterne. Efter mange år i glemmebogen er hulahopringen igen blevet trendy – og denne gang som et seriøst træningsredskab, der styrker muskulaturen i taljen, hofterne, maven, ryggen og benene.

Det er fysioterapeut Betiina Larsen, der introducerer Powerhoop her på Kysten – og hun er selv i fuld gang med at lære kunsten.

”Det er ikke så nemt, som det ser ud til”, siger Bettina, der dog også har gjort det sværere ved samtidig at have to små ringe i cirkulation på armene. ”Men øvelse gør mester, og allerede efter nogle minutter får de fleste godt gang i ringen. Powerhoop’en er meget tungere end de plastikringe, som børn leger med, og det gør øvelsen nemmere og langt mere effektiv.”
De nye hulahopringe er store, tunge og polstrede med en lækker farverig gummibelægning. Vægten (1,5 kg, 1,7 kg eller 2,2 kg) og bølgerne på indersiden af ringen, hjælper med at trimme musklerne og virkningen mærkes ret hurtigt; vægtreduktion/kalorieforbrænding, styrkelse af lændemuskulaturen samt de inderste ryg- og mavemuskler, stærkere bækkenbund, slankere talje, hofte, numse og lår samt forbedret koordinering. Betiina anbefaler, at man begynder med 1-2 minutter dagligt i hver retning, og langsomt træner sig op til 5 minutter dagligt i hver retning.

”Ringen kan nemt samles og adskilles for opbevaring eller til rejsen, hvis man vil holde sig i form under ferien”, siger Betiina, der kan kontaktes for yderligere information og bestilling af Powerhoop på tel. 666 15 04 48.

Scan Transport anskaffer to nye vogntog

Scan Transport i Mijas er stolte over at kunne introducere to nye vogntog – en investering der sikrer stor fremtidig produktivitet for et firma i den internationale flyttesektor, og som sikrer en fortsat høj standard, hvilket forventes i dagens globale, pro-aktive miljø.

De to MAN TGX18.480 vogntog har hver en kapacitet på 100m3 med mange innovative karateristika; luftaffjedring, taljelifte og stålcontainere, som kan udskiftes efter behov.
”Det allervigtigste ved disse trucks er imidlertid, at de er Euro 5 vogntog. For Scan Transport betyder det, at vi kan køre i de fleste europæiske byer, også der, hvor der er skrappe miljørestriktioner”, siger salgs- og marketingmanager Nanna Rai.

Toppen af kransekagen er chaufførernes sikkerhedsfeatures, som f.eks. airbags, computers og afstandsregulatorer. Scan Transports internationale mandskab er ofte væk hjemmefra i perioder på fire uger ad gangen, hvor de hver dækker over 8.000 kilometer på hver tur; derfor er vognene også udstyret med alle moderne bekvemmeligheder, sådan at mandskabet kan føle sig sikre og komfortable under deres lange ture.

Keith Cassam, General Manager i Mijas forsikrer: ”De nye vogntog er kun en del af Scan Transport’s fremtidige investeringer og er en klar fremtidsprofilering af virksomheden. Vore kunder er vant til at forvente en høj service fra Scan Transport, og denne vigtige investering sikrer, at Scan Transport altid vil være et skridt foran indenfor denne branche. Scan Transport mener, at en moderne virksomhed burde udtrykke sig sådan: ”Den virksomhed, som ser miljøkrav som restriktioner kan ikke forvente at overleve i nogen sektor i fremtiden.”

Sommertilbud hos Liberty Seguros

Forsikringsselskabet Liberty Seguros startede i Spanien i 2001 og har siden da oplevet en betragtelig fremgang. For eksempel er Liberty i dag blandt de ti førende selskaber på forsikringsmarkedet for udenlandske residenter i Spanien. Liberty Seguros leverer høj kvalitet og konkurrencedygtige priser til 1,2 millioner kunder, heraf over 120.000 internationale kunder i Spanien, som ønsker fleksible forsikringer, hvilket Liberty Seguros kan imødekomme. Der kan tilbydes forsikringer til både private og virksomheder, f.eks. bolig-, livs- og bilforsikringer.
Lige nu har Liberty Seguros et helt specielt sommertilbud, der giver eksisterende og nye kunder lidt ekstra at glæde sig over. Tegner man en komplet bilforsikring på over 350 euro inden den 30. juni, giver Liberty Seguros en Solred benzinkupon på en værdi af 50 euro. Det svarer omtrent til en fuld tank benzin.
Hvis man vil benytte sig af sommertilbuddet eller vide mere om Liberty Seguros, kan man besøge www.libertyseguros.es/expatriates/en , hvor man også kan finde kontaktinformation og adressen på den nærmeste forsikringsmæglers kontor.

Træn i vand og skån dine led

Når sommerens varme kommer, kan det være svært at træne uden at smelte væk. Derfor har Centro Sanum nu lanceret holdtræning og instruktioner i træning i vand. Det er en sjov og effektiv måde at træne på, både for dig som lider af gigt, ledsmerter eller ømhed, men også for dig som bare gerne vil træne aktivt.
Træning i vand er effektivt som fitness, da hele kroppen arbejdes igennem. I vandet er man tæt på vægtløshed, så derfor bliver kroppen aflastet og der vil være mindre belastning på dine led. Samtidig gør vandets modstand, at alle muskler bliver brugt, og du dermed får en effektiv træning.
Fra juni og hele sommeren tilbyder Centro Sanum holdtræning i vand, hvor alle kan være med. Hvis du foretrækker at træne i din egen pool, kan vi tilbyde instruktioner i, hvordan du bedst træner på egen hånd. På den måde kan du træne, hvor og når du har lyst, uden at være afhængig af faste holdtider. Du vil blive instrueret af fysioterapeut, med erfaring i bassintræning, så vi på den måde sikrer dig den korrekte og mest effektive træning.
I Danmark har Dansk gigtforening i samarbejde med Dansk svømmebadeteknisk forening lanceret konceptet Aquapunkt. Aquapunkt er træning i vand, som er blevet oprettet til dem med gigt, som gerne vil træne led og muskler skånsomt. Med du behøver altså ikke længere at tage til Danmark for at få effektiv træning i vand.
Holdtræningen foregår hver tirsdag og fredag, på det skønne Adorea ved Nueva Torrequebrada, C/Catamarán s/n, Benalmádena Costa. Ved individuel træning kan man kontakte fysioterapeuterne Jacob Lindgreen eller Camilla Kjeldgaard.
Mere information fås hos Centro Sanum på 952 47 69 43, eller i klinikken i Centro Idea, Mijas.

Charme Café åbner i Centro Plaza i Nueva Andalucía

I juni måned åbner en ny café i Nueva Andalucía. Indehaverne, Charlotte og Mehdi, ønsker alle skandinaver velkommen til deres hyggelige nye café, der også er restaurant og bar. Her kan man nyde mange lækre internationale retter og gode vine. Blandt de mange lækkerier finder man blandt andet dansk sild, øl og snaps.
Charme Café ligger på bagsiden af Centro Plaza, og gæsterne kan derfor fra terrassen nyde den pragtfulde udsigt til bjergene, havet og den skønne natur.
Mehdi har ca. 15 års erfaring inden for restaurationsbranchen og er kendt for sin gode service og altid positive og venlige personlighed. På baggrund af sin store interesse for vin kan Charme Café også tilbyde både nationale og internationale vine fra Mehdis eksklusive vinsamling.
Charlotte sætter et skandinavisk præg på Charme Café, der skaber en hjemlig atmosfære for de mange skandinaver i området. Fælles for Charlotte og Mehdi er, at de begge sætter pris på god mad af høj kvalitet.

Charlotte og Mehdi ser frem til sommeren og byder alle velkommen til at besøge Charme Café i Centro Plaza i Nueva Andalucía.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.