Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Efterhånden som skiferier bliver mere populære, og der kommer flere mennesker på skiløjperne, stiger antallet af ulykker desværre også. Et overraskende faktum er, at over 10 % af skiløbere, og snowboardere starter deres ferie uden rejseforsikring.

Det er yderst vigtigt, at man sikrer sig, at man er forsikringsmæssigt dækket ved enhver lægeregning, der kan opstå ved et skiuheld. Man bør rejse med et europæisk sygesikringskort, som nu kan erstatte formular E111, men man bør også have en rejseforsikring. EHIC (Det Europæiske Sygesikringskort) sikrer, at man får lægehjælp inden for den Europæiske Union, men man kommer til at betale for nogle udgifter, som man dog kan ansøge om at få tilbagebetalt, når man kommer hjem. Nye undersøgelser viser, at omkring en tredjedel af alle forsikringsanmeldelser er fra personer, som har lidt alvorlige skader ved skiulykker.
De fleste mennesker forbinder skiulykker med forvredne ankler og fald på grund af. manglende erfaring, og det er som regel også tilfældet, men mange ulykker skyldes, at man tager risici, man normalt ikke ville tage, som ikke alene går ud over den pågældende person, men også andre mennesker på pisten. Hvis ens skade sker på grund af. mangelfuld instruktion, en anden skiløbers risikable eller hasarderede færdsel på pisten, kan man søge om kompensation. Hvis skiinstruktøren ikke giver den nødvendige instruktion eller tager én med off-piste, og man kommer ud for en ulykke, kan man klage over skiskolen. Er der fejl på udstyret, fx hvis de lejede ski er defekte, eller hvis skiliften ikke er ordentligt vedligeholdt, og man kommer ud for en ulykke, kan man klage over ski-resortet og søge kompensation derfra.
Sørg for at læse, hvad der står med småt på forsikringspolicen for at være sikker på, at den aktivitet, man udfører, ikke er omfattet af forsikringen.. Næsten alle policer har en klausul, der siger, at såfremt man er under påvirkning af alkohol eller stoffer, vil ens klage blive afvist.
Skulle man komme ud for en ulykke, bør man gemme sit skipas, alle lægeudskrifter, tage fotografier og finde vidner, der har set ulykken.

Det lovmæssige aspekt
I henhold til den gældende lovgivning vil en dommer antage, at den skiløber, der løber bagest, altid skal tilpasse sit tempo og udvise ekstrem forsigtighed. Det slås også fast, at skiløbere påtager sig en risiko for at kollidere med andre skiløbere og, at det er nødvendigt, at enhver skiløber tilpasser sin egen fart efter sin egen formåen og pisternes tilstand for at undgå ulykker. Mange retssager tabes, fordi der mangler vidner. FIS regulativerne (International Ski Federation) fastslår, at ved skiuykker er alle forpligtet til at standse op, og legitimere sig selv. Sager kan også tabes efter klager fra skiresortet eller forsikringsselskabet, frem for den skiløber der forsagede skaden. Anklageren skal fremskaffe beviser og ved tvivlstilfælde, hvor man går ud fra, at begge skiløbere har opført sig korrekt, og hvor ulykken er en tilfældighed, er vidners forklaringer afgørende. Ved ulykker, husk altid at gemme alle lægeregninger, så det er muligt at klage senere.

Og husk at råd fra en velrenommeret advokat, er altid den bedste forsikring.

Af María Teresa Velasco, Velasco Lawyers

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa