Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Hos Janne, Tonny og Anna fra Flor Valentin er julemåneden årets travleste tid, men også den dejligste. Selvom de lever af at inspirere kunderne til julepyntningen, gør de ikke mindre ud af julen i deres egne hjem. Når de kommer hjem til hvert sit efter job, skal der pyntes, bages og holdes hyggelige sammenkomster for familie og venner. Få gode ideer til årets julepynt på disse sider – mange af rekvisitterne kan erhverves hos Flor Valentin i Centro Idea.

På visit hos Janne:
”Jeg bor i et ældre, spansk hus, der er renoveret i dansk stil. Derfor er det et miks af nyt og gammelt, arvestykker og moderne møbler og med børnenes tegninger på væggene. Egentlig ville jeg gerne bo med store hvide stofsofaer og små grupper af nips over alt, men det fungerer bare ikke i praksis med Sebastian på 5 år og Laura på 10 år samt to katte og to hunde… Jeg nøjes med at leve min fantasi ud i butikkerne.”

Hvad kendertegner din julepynt i år?
Lilla – min yndlingsfarve. Den skal absolut indgå i min julepynt i år, mikset med ting fra naturen.

Dit bedste pynte-trick?
Miks ny og gammelt. Lav små opstillinger på fade og MASSER af tændte stearinlys.

Hvilken juletradition holder du mest af?

Advent. Det er så hyggeligt at byde julen velkommen på denne måde. Vi spiser æbleskiver og drikker gløgg, bager og hygger os med adventsgaver.

Står den på hjemmebag og hjemmelavet mad?
Jeg elsker at bage og lave mad, og især til jul. Jeg er temmelig stolt af min hjemmelavede rødkål, den smager af jul – men opskriften er hemmelig!Hvad består din julemiddag af, og hvem skal du spise den med?

Min julemiddag er meget traditionel. Vi får både and, flæskesteg og medister med brune kartofler og sovs (min bror laver verdens bedste sovs), og så får vi naturligvis risalamande. Jeg håber at skulle fejre julen sammen med min bror samt hans kone og min lille yndlingsniece, Maren Sofie. Min mor og hendes mand kommer måske også, men det er endnu ikke afgjort. Hvis de kommer, bliver det min bedste julegave!

Andre juleønsker?
Bløde pakker.

På visit hos Tonny:
”Min boligstil er inspireret af Frankrig iblandet dansk antik og lidt nyt og moderne.”

Hvad kendertegner din julepynt i år?
I år skal det være sølv, hvidt og natur – og så skal der, som altid, være plads til mine gamle nisser, som jeg har fundet på forskellige loppemarkeder igennem årene.

Dit bedste pynte-trick?
Jeg samler mine pynteting i grupper eller på sølvfade, og dekorerer med kugler, grankogler, hyacinter og masser af stearinlys.

Hvilken juletradition holder du mest af?
Den dejligste tradition er at finde det smukkeste juletræ og bagefter tage hjem for at pynte det. Jeg kan bruge flere dage på det. Jeg dekorerer træet med antik julepynt, som jeg har samlet igennem de sidste 15 år.

Står den på hjemmebag og hjemmelavet mad?
Jeg er vild med at bage kager. Mine favoritter er brunkager, klejner og så en stor flad småkage, der bages i et slags vaffeljern. Det er en sønderjysk julekagetradition.

Hvad består din julemiddag af, og hvem skal du spise den med?
Min julemiddag består af stegt and, tyttebær, waldorfsalat, brune og råstegte kartofler. Og så risalamande med appelsinsauce til dessert. I år bliver min jul noget anderledes end tidligere, da det er min første her i Spanien. Jeg skal fejre den sammen med mine nye venner og bekendte.

Hvad ønsker du dig til jul?
Mit juleønske er allerede blevet opfyldt, ved at jeg er blevet fastboende i Spanien. 

På visit hos Anna:
”Jeg kan ikke sige, at jeg har en helt specifik boligstil. Det er snarere en blanding på Ikea møder containerfund-måden. Jeg har fundet mange fine ting i vejkanten i årenes løb. I år er julefarverne lilla og zink samt mos og hyacinter.

Dit bedste pynte-trick?
Mit bedste pynte-trick er levende lys og masser af glade venner.

Hvilken juletradition holder du mest af?
En tradition, som vi aldrig bryder, er at tage juletræet ind og pynte det lillejuleaften.
Bagefter steger vi juleskinken, og prøvesmager den på knækbrød midt om natten.

Står den på hjemmelavede julegaver og hjemmebag?
Let’s face it, købte julegaver sættes der langt mere pris på end mine hjemmelavede. Men julemaden, den laver jeg selv – med familiens hjælp. Risalamanden er dog min – og kun min.

Hvad består din julemiddag af, og hvem skal du spise den med?
Vi smæsker os i et traditionelt svensk julebord med alt, hvad det indebærer; skinke, kødboller, rødkål, revelsben, sild, laks, osv. osv.
Vi fejrer altid julen med mine forældre, min bror og hans familie samt vores adoptivfamilie Östberg/Halvorsen.

Hvad ønsker du dig til jul?
Kære nisse (Asse – min mand), jeg ønsker mig en åben pejs.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa