Det danske magasin i Spanien
Stjernearrangement med kokkelandsholdet på Roca Tranquila

Stjernearrangement med kokkelandsholdet på Roca Tranquila

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Bent Jørgensen taler om kokkelandsholdet med en passion, der langt overgår den bedsteforældre lægger for dagen, når de fortæller om deres børns børn. Med stor entusiasme har han fortalt om det, hver gang jeg har mødt ham de sidste par år. Selv har jeg det med at blive ret ildsjælsagtig omkring ting, der fanger min interese, og således har Bent da også fået mig tændt på ideen om at få det danske kokkelandshold, National Culinary Team of Denmark, til Spanien, så vi alle kan møde dem, opleve dem i køkkenet og ikke mindst smage resultatet af deres anstrengelser.
Kokkelandsholdet har ikke et Team Danmark i ryggen, og får heller ikke statsstøtte, som det er normalt i andre lande – og derfor er deres fremtid på OL- og VM-sejrskamlerne lagt i hænderne på sådan nogle som os, der er vilde med god mad i ny forklædning, lækre råvarer og innovative præsentationer på tallerknen.

Samarbejdet mellem os på La Danesa og Restaurant Roca Tranquilas ejere, Bent Jørgensen og restaurantens køkkenchef, Kasper Nielsen, betyder, at vi i februar 2010 kan byde Kokkelandsholdet velkommen til et gastronomisk stjernearrangement med nogle af Danmarks bedste kokke ved gryderne. Det er første gang, Kokkelandsholdet besøger Costa del Sol, og der venter 200 gæster, fordelt på fire aftner, en uforglemmelig oplevelse.


Årets gourmetoplevelse 2010 – et Roca Tranquila/La Danesa event

Oplev Kokkelandsholdets køkkenkunst!

Mød de populære danske kokke og holdets manager, der fortæller om kokkekunst i verdensklasse.
Spændende prøvesmagninger, goody bags samt lodtrækning om en fantastisk præmie.

Nyd Kokkelandsholdets 3-retters super menu, der anrettes foran publikum, samt udvalgte vine og kaffe med konditorernes lækkerier.

Bestil allerede nu til d. 18., 19., 25. eller 26. februar 2010 kl. 18.30 – pris pr. pers. 180 €

Bestil bord allerede nu på 952 196 067.


Det hele begyndte, da grundlægger af det danske rejsebureau DTF Travel, Bent Jørgensen i 2004 traf kokken Kasper Nielsen igennem en fælles bekendt. Dengang var Kasper kok på nogle af Skagens berømte restauranter, Ruth’s og Brøndums Hotel – og han var selv medlem af det danske kokkelandshold. Mødet mellem de to gastronomer resulterede fire år senere i åbningen af en af Kystens ypperligste restauranter, Roca Tranquila i Fuengirola.
"Ideen med Roca Tranquila er ikke blot at skabe en restaurant, men et fødevareværksted, hvor vores gæster får mere med hjem end "god mad". Det skal være en totaloplevelse af smags- og synsindtryk i fantastiske omgivelser", fortæller Kasper og fortsætter: "Vores kokkeskole er enormt populær, især blandt skandinaver, der nyder at tilbringe en dag i vores køkken og bagefter indtage de retter, de selv har været med til at lave."
For nylig blev tilbygningen, kaldet TV-køkkenet, indviet, så kokkeskolen nu får mere plads til kulinariske udfoldelser. Den nye salon har plads til 80 gæster – og er altså et perfekt rum for afholdelse af private selskaber.
Da Kasper, i forbindelse med åbningen af Roca Tranquila, flyttede permanent til Spanien, måtte han sige farvel til sin plads på kokkelandsholdet. "I sagens natur kunne jeg ikke længere deltage i træningen tre dage om måneden i Danmark, men jeg har holdt tæt kontakt til holdet og folkene bag, formanden Gert Sørensen og konsulent Per Mandrup, der er team manager. Jeg glæder mig meget til at få kokkelandsholdet på besøg. Kokkene er virkelig inspirerende, så der vil blive udvekslet mange ideer og skabt nye kontakter."

Det har krævet en masse lobbyarbejde at få kokkelandsholdet til Spanien
"Der er lagt mange kræfter i at begejstre bestyrelsen og medlemmerne på holdet, som skal bruge deres ferie på en sådan rejse. Der er mange spillere på banen, og man skal hele tiden huske, at arbejdet med og på kokkelandsholdet er ulønnet. Det er selvsagt dyrt at hive eftertragtede kokke ud af deres hverdag i Danmarks fineste køkkener – tre træningsdage om måneden, transport, råvarer, lokaler, rejser, konkurrencer…", forklarer Bent Jørgensen, der efter utallige møder og rejser i landsholdets fodspor endelig kunne skrive kontrakten om det 14 dage lange Spaniensophold under i sidste måned. "Kasper nyder stor respekt i danske kokkekredse og det er i høj grad hans fortjeneste, at det er lykkedes at få stablet arrangementet på benene."

Fundraisingmiddag
"At fremme dansk kokkekunst ligger mig meget på sinde, og vores landshold har klaret sig rigtig flot ved internationale konkurrencer i de senere år. Jeg elsker, at de er så ambitiøse, at de forventer at ligge blandt de fem bedste i verden ved Culinary World Cup 2010 – en deltagelse der kræver stor økonomisk opbakning og gode sponsorater. Her kommer fundraisingmiddagene på Roca Tranquila ind i billedet, idet overskuddet ubeskåret går til kokkelandsholdet", siger Bent Jørgensen, der glæder sig over at kunne kombinere økonomisk støtte til kokkelandsholdet med at give spaniensdanskerne en kulinarisk oplevelse i verdensklasse.
Kokkelandsholdet vil opholde sig på Costa del Sol i to uger spækket med oplevelser og træning. "Vi sammensætter et program til dem, så de får noget virkelig brugbart med hjem; besøg på en spansk bodega, kaviarproduktion i Riofrío og mange andre spændende oplevelser – og så skal der selvfølgelig trænes, hvilket vi med vores nye køkkenfaciliteter i tilbygningen kan skabe de absolut bedste rammer for. Jeg vil mene, at vores andalusiske herregårdsstil med højt til loftet, i både bogstavelig forstand og i en mere overført betydning, er noget mere inspirerende arbejdsforhold end det industrikøkken, hvor de er vant til at træne", siger Kasper Nielsen.

En oplevelse for gourmeter og andet godtfolk
Med undtagelse af middagen torsdag d. 18/2, der foregår på engelsk for også at tilgodese Roca Tranquilas internationale publikum, vil præsentationerne (fredag d. 19. samt torsdag og fredag d. 25. og 26. februar) være på dansk med følgende program:

Kl. 18.30 bydes der velkommen med gourmet-tapas og bobler i glassene, og der vil være prøvesmagning af økologisk kaviar, spiselige blomster, fantastiske skinker og andre af Andalusiens dejlige specialiteter.

Imens begynder kokkelandsholdet forberedelserne til aftenens gastronomiske middag i Roca Tranquilas nye køkkener – et arbejde, som gæsterne kan følge på nært hold.

Middagen serveres kl. 20.00 startende med en appetitvækker samt en præsentation af menuen. Herefter bliver holdets tre-retters menu serveret med tilhørende vine, efterfulgt af kaffe og en prøve på konditorernes tryllerier. Efter forretten bliver kokkelandsholdet introduceret, og team manager Per Mandrup vil holde et spændende indlæg om holdets arbejde og de store, prestigefyldte konkurrencer, som holdet deltager i.

Aftenen igennem vil der være levende dinnermusik.

Udover en fantastisk oplevelse får gæsterne en kulinarisk goodybag med hjem samt mulighed for at vinde gourmetoplevelser på nogle af Spaniens og Danmarks mest berømte restauranter.

Billetten til dette storslåede arrangement koster 180 euros pr. person og kan bestilles hos Roca Tranquila på tel. 952 196 067.Idet deltagerantallet er begrænset, anbefales hurtig tilmelding.


Hvad er Kokkelandsholdet?
National Culinary Team of Denmark er stiftet i 2006 som forening på basis af køkkenchefernes forening og det eksisterende Kokkelandshold. Kokkelandsholdet blev gendannet i 2003 efter en hvileperiode på 16 år og deltog i sin første internationale konkurrence i 2004, Culinary Olympic Games, hvor de kunne rejse hjem med fire guldmedaljer. Kokkelandsholdet, der er sammensat af nogle af de bedste gastronomer i Danmark, med hver deres specialer og styrker, består af ca. 15 personer fordelt på team manager, kokke, konditorer og vejledere.

Kokkelandsholdet er sat for en periode på 4 år og er holdet, som forsvarer de danske farver ved alle nationale og internationale konkurrencer inden for verdensorganisationens område frem til Culinary Olympic Games 2012 i Erfurt, Tyskland. Gennem perioden vil landsholdet deltage i forskellige konkurrencer i verden blandt andet World Cup 2010 I Luxembourg.
Mens Kokkelandsholdet, også kaldet Seniorkokkelandsholdet, træner på Legocenteret i Billund træner Juniorkokkelandsholdet U23, som er for unge talenter under 23, på Hotel- og Restaurantskolen Silkeborg

"Fire gang om året kalder Kokkelandsholdet til samling med det formål at træne gennem arrangementer, hvor vi samtidig rejser lidt penge til at støtte vores træningsaktiviteter", fortæller team manager Per Mandrup. Næste store dag bliver d. 23. november i Hjørring, hvor Restaurant Svanelunden lægger rammer til. Et arrangement der længe har været helt udsolgt.


 

Af Helle Espensen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa