Det danske magasin i Spanien
El Sin Igual – fransk, marokkanske og spansk mad i hyggelig atmosfære

El Sin Igual - fransk, marokkanske og spansk mad i hyggelig atmosfære

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Miguel, Manolo, farmand Juan og Bruno.

På gaden Ramón y Cajal i Fuengirola ligger den hyggelige familierestaurant El Sin Igual. Restauranten blev i sin tid etableret af en cypriotisk familie, indtil den for 35 år siden blev overtaget af spanske Juan Fernández Martinez. Ramón y Cajal hed dengang Carretera de Cádiz, der var den eneste hovedvej langs Kysten. Alle rejsende passerede derfor forbi restauranten, der altid var et populært sted at nyde sin frokost eller aftensmad, inden turen gik videre. I dag ligger restauranten i centrum af byen, og besøges af såvel udlændinge som spaniere.

Juan Fernández Martinez er i dag 80 år gammel, og overlod styringen af restauranten til sine sønner Miguel og Manolo for 15 år siden. Miguel tager sig i dag af restaurantens overordnede ledelse, samtidig med at han fungerer som tjener, mens Manolo er køkkenchef. Desuden hjælper Miguel og Manolos bror Bruno til, når der er ekstra travlt. Trods sin høje alder kommer farmand Juan, der i sine unge dage var konditor, ofte forbi restauranten tidligt om morgenen og bager dagens kage eller fremtryller en lækker dessert.

Restaurantens alsidige køkken med både spanske, marokkanske og franske specialiteter er opstået på baggrund af Juan Fernández Martinez farverige liv, der startede i Marokko, hvor hans forældre flyttede til på grund af stor arbejdsløshed i Spanien. Juan blev født i Marokko og startede sin karriere indenfor restaurationsbranchen som konditor. Med tiden blev hans erfaring så stor, at han følte sig parat til at etablere sin egen restaurant. I starten af 1960’erne efter mange års hårdt arbejde, havde Juan og hans franske hustru etableret en lækker marokkansk restaurant med plads til omkring 400 mennesker. Juan levede et godt liv i Marokko med sin hustru og parrets tre sønner Bruno, Miguel og Manolo, men i starten af 1970’erne besluttede de marokkanske myndigheder, at alle restauranter ejet af udlændinge skulle have en marokkansk partner, der ejede 51% af restauranten. Da Juan havde kæmpet hårdt for at komme til det sted, hvor han var i livet, var han under ingen omstændigheder villig til at lade sit livsværk overgå til fremmede hænder, og familien besluttede derfor at sælge restauranten og flytte tilbage til Sydspanien. Ikke længe efter hjemkomsten til Spanien købte Juan El Sin Igual, det var i 1974, men der gik næsten et år, før alle papirer var i orden, og Juan reelt kunne kalde sig ejer af restauranten.

I stedet for at ændre menuen fra den tidligere ejer, besluttede Juan at fortsætte med samme menu, der bestod af spanske og græske retter, men dertil tilføjede han marokkanske og franske specialiteter, og det skulle vise sig at blive en stor succes, så stor at restauranten i dag stadig kører med den samme menu.

På menuen finder man alt fra couscous, tamara (torskerognssalat med persille og citron), gratineret aubergine med løg og koriander og fransk paté med akacier. Hvad angår kødretter finder man lam med spidskommen, svesker, mandler og ris, samt fyldt kylling med kastanjer, broccoli og kogte kartofler og sidst men ikke mindst entrecote med pebersauce.

Farmand Juans forkærlighed for det søde giver sig til udtryk i et stort, varieret udvalg af desserter, hvoraf profiteroles med chokoladesauce og is skal nævnes som én af de bedste. Men også chokolademoussen med flødeskum samt flan med vaniljeis er helt superb. Der er selvfølgelig mange andre retter at vælge imellem til rimelige priser. For eksempel skal man kun af med 12 euros for en dagens menu, der omfatter et stort udvalg af forretter, hovedretter og desserter.

Restauranten er utrolig hyggelig med en kombination af lyst og mørkt træ og røde farver. Indenfor er der plads til 30 gæster og udenfor på den overdækkede terrasse er der ligeledes plads til samme antal gæster. Derfor egner stedet sig også godt til private selskaber af mindre størrelsesorden.

El Sin Igual er kort sagt en hyggelig familieejet restaurant med en intim atmosfære, hvor man altid er sikker på at få serveret gode retter til en fornuftig pris.

For bordbestilling ring 952 47 50 96.

Restaurante El Sin Igual
Avda. Ramón y Cajal s/n
29640 Fuengirola
(Ved siden af Repsol)

Åbningstider: kl. 13.00 – 15.30 og 18.30 – 23.30
Restauranten holder lukket på tirsdage.

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa