Det danske magasin i Spanien
Virksomhedsprofil Danscan Forsikring

Virksomhedsprofil Danscan Forsikring

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Der findes rigtig mange forsikringsmæglere i Spanien, og ser man på antallet af mæglere, der henvender sig til de skandinaver, der bor på Kysten, er der forholdsvis stor konkurrence. Man skulle derfor tro, at de store forsikringsmæglere med tiden ville tromle de mindre ned, men det er ikke tilfældet, hvad angår Danscan Forsikring, der har kontor i Los Boliches i Fuengirola.

Helle H. Eriksen, der er indehaver af Danscan Forsikring, etablerede sit firma for snart 9 år siden, og hun har siden da kørt firmaet med ganske få ansatte. Helle blev uddannet som forsikringsmægler her i Spanien i 1998 og arbejdede nogle år for Danica Forsikring, inden det blev solgt. I stedet for at søge om ansættelse hos en anden forsikringsmægler, besluttede hun sig for, at hun lige så godt selv kunne starte et firma op. ”Men det er en ting at være uddannet forsikringsmægler. Man skal efterfølgende godkendes for at kunne starte sit eget firma,” fortæller Helle, der måtte til Sevilla for at blive godkendt. ”Det var før, vi fik e-mail, så det var bare værsgo at tage af sted til Sevilla, hvor jeg skulle indgive min ansøgning om at blive selvstændig forsikringsmægler”, fortsætter Helle. Det var aldrig Helles mening at købe et lokale, men i starten at det nye årtusinde, hvor økonomien var i vækst, var det svært at finde et kontor til leje. ”Jeg fandt tilfældigt et kontorlokale i Centro Comercial Sierra Mijas, hvor der i forvejen lå andre danske virksomheder, og det lykkedes mig at købe det til en rigtig god pris, for penge, som jeg faktisk havde sat til side til renovering af mit hus. Det blev så først gjort i år, men jeg fortryder på ingen måde den investering, jeg foretog. Det er rart at eje sit eget lokale, og beliggenheden er fantastisk god, så jeg har været heldig,” siger Helle.

Danscan Forsikring tilbyder alle slags forsikringer og har i dag en stor kundekreds, hvoraf hovedparten er skandinaver, og selvom Danscan Forsikring er et lille firma, sørger Helle for at kunne konkurrere på lige fod med de større forsikringsmæglere på Kysten. ”Jeg har et stort netværk indenfor branchen og er derfor altid i stand til at finde nøjagtigt de forsikringer, som kunderne efterspørger, og altid til den bedste pris. Det er klart, at jo flere forsikringsselskaber, jeg har kontakt med, jo større udbud kan jeg tilbyde mine kunder,” fortæller Helle.

Det at være selvstændig forsikringsmægler er ikke et 9-17 job. Helle arbejder almindeligvis mellem 50-60 timer om ugen. Ofte må hun tage arbejdet med hjem og færdiggøre sine sager, for at kunne holde det, hun har lovet kunderne. Helles arbejdsindsats, der udspringer af en stor interesse for det hun beskæftiger sig med, betyder også, at der stadig kommer flere kunder til. ”Det er klart, at hvis man gør tingene godt, så rygtes det hurtigt, men det kan selvfølgelig også hurtigt gå den anden vej. Det skandinaviske samfund her på Kysten er lille, og det rygtes hurtigt, når tingene ikke foregår som de burde”, forklarer Helle, der er meget udadvendt, og derfor har venskabelige relationer til mange af sine kunder. Der er altid tid til andet end forsikringssnak og det gør, at kunderne føler sig meget velkomne på Danscans kontor.

Helle har i øjeblikket ansat danske Linda, der tager sig af kontorets administrative opgaver, mens Helles arbejde består bl.a. i at kontakte forsikringsselskaberne ved tegning af forsikringer, krav om skadeserstatning samt bestilling af taksator. Helle har også en anden pige ansat, men hun er i øjeblikket på barselsorlov. ”Om sommeren er det normalt lidt mere afslappet, men fordi hun er på barsel, har det betydet, at jeg har arbejdet op imod 70 timer hver uge. Det er ikke normalt på denne tid, men det viser jo også hvor stort behov, der er for mine ydelser indenfor forsikringsbranchen”, siger Helle. ”For at livet ikke altid bare skal være arbejde aftalte jeg med mig selv for flere år siden, at jeg mindst en gang om året skal tage af sted på ferie et eller andet sted udenfor Spanien. Jeg har derfor booket en tur til Bangkok her i efteråret, og det ser jeg meget frem til”, afslutter Helle.

Danscan Forsikring
C.C. Sierra Mijas, Lokale 31
Avda. Nuestro Padre Jesús Cautivo
29640 Los Boliches, Fuengirola

Tlf. 952 66 03 87
Fax. 952 66 02 26
E-mail: danscaninsurance@gmail.com
 

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa